Tapahtumat

Kudos – materiaalisten suhteiden kirjasto

Arkkitehtuuria ihmisten, saven ja sienten yhteistyönä. Koe tämä satelliittikohde Väreessä, ja tutustu lukuisiin muihin kiehtoviin Designs for a Cooler Planet -festivaalin projekteihin Marsiossa 6.9.–3.10.2024.
Fungi growing experiments part of Kudos by Elina Koivisto and Maiju Suomi.
Kuva: Elina Koivisto
Fungi growing experiments part of Kudos by Elina Koivisto and Maiju Suomi.
Kuva: Elina Koivisto

Ihmiset viettävät pääosan ajastaan sisätiloissa, mutta kiinnitämme harvoin huomiota meitä ympäröiviin materiaaleihin, miten ne vaikuttavat hyvinvointiimme tai miten läsnäolomme vaikuttaa niihin.

Kudos haastaa steriilejä ja yhdenmukaisia sisätiloja puhuen elävien, muuttuvien ja epätäydellisten tilojen puolesta. Sienistä, savesta ja puusta rakennettu tila on kävijöiden ja materiaalien yhteinen luomus, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen aistillisen kokemuksen ja kutsuu pohtimaan suhdetta ympäristöömme.

Se hämärtää rakennusten ja elävien olentojen välisiä rajoja tutkien keskinäisen huolenpidon muotoja, joille olemassaolomme perustuu, ja jotka saavat silti harvoin tilaa nykymaailmassa.

Lue lisää englanninkieliseltä tapahtumasivulta

Lisätietoja

Designs for a Cooler Planet

Tutustu festivaalin näyttely- ja tapahtumakirjoon Otaniemessä 6.9.–3.10.2024 nähdäksesi, miten mahdottomasta tehdään totta.

Explore all exhibitions and events
Wood crystals on a black fabric.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: