Tapahtumat

Kestävyyden muotoilu -näyttely

Muotoilu tarjoaa ihmislähtöisen lähestymistavan muutokseen ja kehittämiseen, luoden uusia väyliä kestävän kehityksen tuomiseksi osaksi arkeamme. Perustuen Aalto-yliopiston Design Factoryn tutkimukseen 101 organisaatiosta, Design + Sustainability tarjoaa katsauksen kuinka muotoilulla voidaan edistää kestävää kehitystä tänä päivänä.

Näyttely esittelee oivalluksia ja esimerkkejä kestävyyden muotoilusta, teollisuudesta kauppaan ja kuluttajatuotteista julkisiin palveluihin. Tutustu tyypillisiin muotoilun tavoitteisiin ja keinoihin kestävässä kehityksessä ja inspiroidu ympäristöllisen, sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden esimerkeistä. Englanninkielinen näyttely Väreen aulassa on toteutettu UPM:n biopohjaisia materiaaleja käyttäen ja sisältää myös Erwin Laihon suunnitteleman veistoksen.

Näyttelyä täydentää Design+Sustainability tulosraportti, joka tarjoaa laajemman katsauksen

  • muotoilun tuomasta arvosta organisaatioissa,
  • kuinka laajasti muotoilua hyödynnetään organisaatioissa tällä hetkellä, ja
  • kuinka muotoilun kautta kehitetään ympäristöllistä, sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä.

Uskomme, että muotoilulla on paljon annettavaa kokonaisvaltaisten ratkaisujen kehittämisessä yritysten ja yhteiskunnan monimutkaisiin haasteisiin, auttaen rakentamaan myös käytännössä toimivaa ja kannattavaa kestävyyttä. Tavoitteenamme on herätellä keskustelua seuraavista askeleista organisaatioille ja ammattilaisille kestävän tulevaisuuden rakentamisessa - tervetuloa mukaan!

Lisätietoja antavat

  • Tua Björklund, työelämäprofessori, Aalto-yliopiston Design Factory, [email protected]
  • Anna Kuukka, art director, muotoilija, Aalto-yliopiston Design Factory, [email protected]

Tapahtuma on osa virallista Helsinki Design Week ohjelmaa ja Tutkitun tiedon teemavuotta. Aalto-yliopisto on yhteistyökumppani EU:n New European Bauhaus ohjelmassa. 

#ACoolerPlanet #HelsinkiDesignWeek #NewEuropeanBauhaus #tttv21

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: