Tapahtumat

HOOK'19-seminaari: Kohti luovien alojen ekosysteemiä

Hook on vuosittainen tapahtuma, jossa keskitytään Aalto-yliopiston kampuksen alueelliseen ja yhteisölliseen kehittämiseen yhteistyökumppaneiden kanssa. Tänä vuonna teemana ovat luovat ekosysteemit.
Aalto Festival 2019 Night at Otaniemi

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on nyt Otaniemen kampuksella. Tavoitteena on luoda Aalto-yliopiston kampukselle Arabian taideteollisuuskaupunginosaa täydentävä, uusi luovien alojen ekosysteemi, jossa suunnittelualat, taide ja media sekä alojen välinen yhteistyö kukoistaisivat. 

Aalto-yliopisto toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Dipoliin kuulemaan pääpuhujiamme ja osallistumaan inspiroivaan keskusteluun. Hook on vuosittainen tapahtuma, joka keskittyy Aalto-yliopiston kampuksen alueelliseen ja yhteisölliseen kehittämiseen yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Tämän vuoden teemana on luovat ekosysteemit.

Tapahtuman puhujat

Ellie Schneider

Ellie Schneider on toiminnan ja edunvalvonnan johtaja Design Core Detroitissa ja Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön (UNESCO) asianhoitaja Detroitissa. Schneider johti nimeämismenettelyä, jonka kautta Detroitista tuli ensimmäinen ja ainoa kaupunki Yhdysvalloissa, joka nimitettiin UNESCOn suunnittelupiiriksi. Nimityksen myötä Detroit liittyi maailmanlaajuiseen 31 designkaupungin verkostoon ja 180 kaupungin verkostoon, joissa keskitytään luovuuden hyödyntämiseen oikeudenmukaisen ja kestävän kehityksen näkökulmista. 

Satoshi Otomo 

Satoshi Otomo on suunnittelu- ja muotoilujohtaja Mujilla, jossa hänen vastuullaan ovat kauneus- ja terveystuotteiden lisäksi myös toimistotarvikkeet. Ennen Mujille siirtymistään Otomo työskenteli mainosalalla. Muji, japanilaisella kulutustavaroiden jättiläinen, työllistää maailman parhaimpia muotoilijoita. Yhteisöllinen hyvinvointi ja humanitaariset hankkeet ovat myös Mujille tärkeitä. Muji avaa Pohjoismaiden suurimman myymälän Kampin kauppakeskukseen syksyllä 2019 ja etsii myös uusia yhteistyökumppaneita ja yhteistyömahdollisuuksia.

Ohjelma

13.00 Ilmoittautuminen ja tapahtuman avaus 

13.30 Antti Ahlava, Aalto-yliopiston kampuskehittämisen vararehtori, Eetu Ristaniemi, Aalto-yliopistokiinteistöjen kiinteistösijoitusjohtaja, ja Jarmo Suominen, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Adjunct Professor, esittelevät Aalto-yliopiston kampuksen yhteistyöhön pohjautuvaa ekosysteemiä 

14.15 Ellie Schneider on johtaja Design Core Detroitissa, joka koordinoi luoviin aloihin perustuvaa yhteistyötä Detroitin kaupungin ja paikallisten yritysten ja yliopistojen kesken.

15.15 Tauko 

15.30 Satoshi Otomo on suunnittelu- ja muotoilujohtaja japanilaisessa kulutustavarayrityksessä Mujissa. 

16.30 Paneelikeskustelu, jonka moderoi Aalto-yliopiston alumni Hilla Rudanko (Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen, Uusi Kaupunki -kollektiivi). 

16.55 Seminaarin päätössanat esittää vararehtori Antti Ahlava.

Lisätietoja
Pirjo Peippo-Lavikka 
koordinaattori, johtamisen tukipalvelut 
Aalto-yliopisto 
[email protected] 

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu