Tapahtumat

Hiilen liikkeet

Miten kaupungin viheralueita voi käyttää hiilensidontaan. Vieraile satelliittinäyttelyssä Dipolissa, ja näe lukuisia muita kiehtovia projekteja Designs for a Cooler Planet -festivaalin päänäyttelyssä Marsiossa 6.9.–3.10.2024.
Exhibition boxes Biochar Project

Flowing Carbon esittelee kahdessa esillä olevassa hankkeessa hiilen kiertokulkuja, kuinka hiiltä voidaan ottaa talteen ja varastoida Helsingin viheralueilla ja kuinka se vapautuu maaperässä.

Helsinki Biochar -hanke hyödyntää kaupungissa syntyvää viherjätteitä ja orgaanisia ainevirtoja biohiilen tuottamiseen. Hanke tutkii biohiilen käyttömahdollisuuksia pilottikohteissa ympäri Helsinkiä. Näyttelyssä kurkistetaan myös taiteilija-tutkija Teemu Lehmusruusun käytäntöön ja hänen veistoksellisiin ulkoilmaprojekteihinsa, joissa hiilivirroilla ja elävällä maaperällä on luontainen, dynaaminen rooli.

Lue lisää englanninkieliseltä tapahtumasivulta

Biochar on a plot of land.

Biohiili on askel kohti viihtyisämpää ja kestävämpää kaupunkia

Aalto-yliopisto on mukana Helsingin kaupungin biohiilihankkeessa, jossa etsitään keinoja parantaa hiilensidontaa, luoda kiertotalouden mukaisia jätejärjestelmiä ja saada kaupunkikasvillisuus kukoistamaan.

Uutiset
Biohiiltä muodostetaan keräämällä jätemateriaaleja ja pyrolysoimalla ne kasvualustoissa käytettäviksi biohiiliksi.

Helsingin biohiilihanke

Helsingin kaupunki tähtää hiilensidontaan ja kukoistavaan kaupunkikasvillisuuteen lisäämällä biohiilen käyttöä. Hanke edistää samalla kiertotalouden toimintamallien alueellista kehitystä kun biohiiltä valmistetaan kokeellisesti kaupungin omista jätemateriaaleista.

Muotoilun laitos

Designs for a Cooler Planet

Tutustu festivaalin näyttely- ja tapahtumakirjoon Otaniemessä 6.9.–3.10.2024 nähdäksesi, miten mahdottomasta tehdään totta.

Tutustu koko näyttely- ja tapahtumakattaukseen
Wood crystals on a black fabric.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: