Tapahtumat

CO-ACT – KLONG!

Tututu kahteen konseptiin, jotka syntyivät Koe: Muutos -kurssilla keväällä 2021. Kurssi on osa median laitoksen visuaalisen viestinnän muotoilun kandidaattiohjelmaa. Videoteos on osa Designs for a Cooler Planet -näyttelyohjelmaa.
Co-Act and Klong concepts

Koe: Muutos -kurssilla paneuduttiin keväällä 2021 designaktivismiin, rauhanprosesseihin ja yhteisymmäryksen syntymiseen. Luovat suunnittelijat ovat liian usein jääneet toteuttavaan asemaan vaikka luovalla ajattelulla voidaan muuttaa maailmaa. Se, miten muotoilijat ja suunnittelijat osaavat ratkoa ongelmia ja kommunikoida vaikeista asioista on ratkaisevan tärkeää. Luovuus on myös yhteistyötä, jossa kumppanuuksien ja verkostojen rakentaminen on olennaista.

Kurssin vetäjänä toimii lehtori Tarja Nieminen ja vierailevana tuutorina toimi vaikuttavan markkinoinnin toimisto Måndagin perustaja Arto Sivonen.

CO-ACT

CO-ACT on verkkoalusta, joka yhdistää ihmiset ja järjestötoimijat jakaen tietoa aktivismista helpossa ja saavutettavassa muodossa. Näin madalletaan toimintaan ryhtymisen kynnystä ja autetaan ihmisiä löytämään juuri itselle sopiva aktivismin muoto. 

Konsepti syntyi siitä oivalluksesta, että useimmilla järjestöillä on vaikeuksia saada ääntään kuuluviin ja viestejään perille. Inspiraationa toimi myös vaalikone, jonka avulla äänestäjät löytävät itselle sopivia ehdokkaita.   

CO-ACT tarjoaa kolme eri ulottuvuutta aktivismiin. "Kompassi" helpottaa sopivan järjestön löytämistä. Materiaalipankki jakaa tietoa sekä valmiita materiaaleja, joita on mahdollista ladata palvelusta omaan käyttöön. Kalenteri näyttää mitä milloinkin tapahtuu omassa kotikunnassa tai laajemminkin, vaikka maailmalaajuisesti. 

Työryhmä: Jassir Kuronen, Nik Nummi and Viktor Teodosin

KLONG!

KLONG! kannustaa kaikkia rauhoittumaan hetkeksi, irrottautumaan sosiaalisesta mediasta ja ruutujen ääreltä ja keskittymään niihin ihmisiin, jotka todella ovat tärkeitä. KLONG! ion uudenlainen kirjepaperi, joka on tehty ympäristöystävällisestä selluloosamateriaalista. Siihen voi "painaa" oman viestinsä kohokuviona. Nimi tulee postiluukun äänestä, kun KLONG! tipahtaa eteiseen ja ilahduttaa vastaanottajaansa.    

Työryhmä: Eki Masalin, Laura Soini and Norma Lauritsalo

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: