Tapahtumat

Better Business — Better Society -seminaari: "Elinvoimaetu: Missiona kestävän kasvun edelläkävijyys"

Kauppakorkeakoulun Better Business — Better Society -seminaarisarjassa käsitellään ajankohtaisia, yhteiskunnallemme tärkeitä aiheita kuukausittain.

Seuraa videostriimiä:

Striimin käynnistämiseksi klikkaa alla olevaa videota 'play' -nuolen kohdalta. (Tapahtuma alkaa 23.3. kello 17.00)

Seminaarissa Mikko Kosonen (KTT, Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja) ja Timo Santalainen (KTT, VTL, toimitusjohtaja Stratnet, dosentti) johdattavat uuden kirjansa aiheeseen Elinvoimaetu: Missiona kestävän kasvun edelläkävijyys. Paneelikeskusteluun osallistuvat Taavi Heikkilä (vuorineuvos, Kauppakorkeakoulun Executive in Residence, SOK:n entinen pääjohtaja), Ilona Lundström (työ- ja elinkeinoministeriön innovaatiot ja yritysrahoitus -osaston osastopäällikkö) sekä Jukka Mäkelä (Espoon kaupunginjohtaja). 

Kestävä kasvu on uusi imperatiivimme, joka edellyttää pitkäjänteistä yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyötä. Yritykset voivat löytää uusia kestävän kasvun lähteitä avartamalla strategista ajatteluaan ja kehittämällä uusia toimintamalleja yhteistyössä julkisten toimijoiden ja yliopistojen kanssa. Yhteistyön seurauksena myös yhteiskunnan hyvinvointi ja puoleensavetävyys vahvistuvat. Parhaimmillaan tämä yhteistyö tuottaa kaikkia osapuolia palvelevan hyvän kierteen eli elinvoimaedun. 

Seminaarissa viitoitetaan kolmen toimintamallin ja käytännön esimerkkien avulla kulkua kohti kestävää kasvua ja elinvoimaetua: yritysten omaehtoinen elinvoimaedun tavoittelu, yritysten ja kaupunkien/kuntien yhteiskehitys sekä kansallisilta ponnahduslaudoilta tapahtuvat tiikerinloikat. Seminaari tarjoaa myös lisävalaistusta niihin kyvykkyyksiin ja organisaatiokulttuurin piirteisiin, joilla elinvoimaedun toteutusvoimaa vahvistetaan. 

Seminaarin fasilitaattorit:

  • Mikko Kosonen (KTT, Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja)

  • Timo Santalainen (KTT, VTL, toimitusjohtaja Stratnet, dosentti)

Panelistit:

  • Taavi Heikkilä (vuorineuvos, Kauppakorkeakoulun Executive in Residence, SOK:n entinen pääjohtaja)

  • Ilona Lundström (työ- ja elinkeinoministeriön innovaatio- ja yritysrahoitus -osaston osastopäällikkö)

  • Jukka Mäkelä (Espoon kaupunginjohtaja)

Kutsu maaliskuun live-seminaariin lähetetään Kauppakorkeakoulun kumppaneille, tukijoille, kutsuvieraille sekä koulumme alumneille. 

Mikko Kosonen

Mikko Kososella on pitkä kokemus strategisesta johtamisesta sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Hän oli aktiivisesti mukana Nokian menestystarinan rakentamisessa 1984–2007 ja Sitrassa Suomen uudistumiskykyä kehittämässä 2008–2020.

Timo Santailainen

Timo Santalainen on paneutunut strategiseen johtamiseen tutkijana akateemisessa maailmassa, käytännön johtajana sekä kansainvälisenä strategiakonsulttina. Hän on kirjoittanut 13 kirjaa sekä lukuisia kirjan lukuja ja artikkeleita.

Better Business – Better Society -seminaarisarja

Seminaarisarja Kauppakorkeakoulun ajankohtaisesta ja yhteiskunnallisesti tärkeistä aiheista järjestetään kuukauden ensimmäisenä torstaina, pois lukien kesän ja joulun lomakaudet.

Takaisin Better Business — Better Society -seminaarisarjan sivuille
Picture of Better Business seminar
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: