Talent Expo

Opiskelijamarkkinointi ja JobTeaser

Ohjeita ja vinkkejä opiskelijamarkkinointiin ja JobTeaserin käyttöön Aalto-yliopiston rekrytointitapahtumissa.

Messujen sähköisen opiskelijamarkkinoinnin ja -viestinnän pääkanava on JobTeaser-palvelu. JobTeaser on ura- ja rekrytointipalveluiden portaali, jossa yhdistyvät Aalto-yliopiston uratapahtumat, neuvot työnhakuun ja urasuunnitteluun sekä työnantajien esittelysivut ja työpaikkailmoitukset.  

JobTeaserista opiskelijat löytävät: 

 • messujen ohjelman sekä siihen ilmoittautumisen 

 • näytteilleasettajien markkinointisivut 

 • messuille osallistuvien organisaatioiden avoimet työpaikat ja tapahtumat 

 • sekä kaikki Aalto-yliopiston urapalvelut opiskelijoille 

Rekrytointitapahtumia markkinoidaan opiskelijoille sekä sähköisesti että painetulla mainonnalla. Osa markkinoinnista on alakohtaista - pitäkää siis huolta, että olette valinneet ilmoittautumislomakkeella kaikki koulut, joiden opiskelijat haluatte tavoittaa! Kouluvalinnat tehdään ilmoittautumisen yhteydessä.  

Tärkeät päivämäärät: 

 • 12.1.2023 Kaikki Summer Job Day -näytteilleasettajien JobTeaser -profiilit julkaistaan opiskelijoille

 • 19.2.2023 Profiliisivut eivät enää ole näkyvillä opiskelijoille tämän päivän jälkeen

Colorful circles with abbreviations BIZ, ELEC, ENG; ARTS, SCI and CHEM and a call-out with text EN

Messuille osallistuu opiskelijoita Aalto-yliopiston kauppatieteiden, tekniikan sekä taiteiden ja muotoilun aloilta. Pyrimme kuitenkin tehostamaan työnantajien ja opiskelijoiden kohtaamisia, joten voitte ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaa minkä alan opiskelijoita olette erityisesti kiinnostuneita kohtaamaan. Tämä valinta vaikuttaa opiskelijamarkkinointiimme sekä näkyy messuosastolla opiskelijoille kohtaamisten helpottamiseksi.

Aalto-yliopiston opiskelijoiden koulutusohjelmat

Klikkaamalla otsikkoa avautuu lista kaikista kyseisessä koulussa opetettavista maisteriohjelmista ja osaamisesta, mitä kyseisen koulun opiskelijoilla on. 
Linkeistä pääsee lukemaan tarkempaa tietoa kyseisestä ohjelmasta.

Mikäli jollain ohjelmalla ei ole linkkiä, se on poistunut opinto-ohjelmasta lähiaikoina, eli opiskelijat saattavat vielä opiskella kyseistä ohjelmaa, mutta siihen ei enää oteta uusia opiskelijoita.

Näytteilleasettajien profiilisivut JobTeaserissa

Perustamme jokaiselle näytteillasettajalle profiilisivun JobTeaser-palveluun ja lähetämme rekisteröitymislinkin yhteyshenkilölle.  

Jos olette osallistuneet edellisiin Aalto Talent Expo tai Summer Job Day -tapahtumiin, löydätte sivulta tekstinne ja kuvanne valmiina. Muistakaa kuitenkin tarkistaa, ettei sivulle ole jäänyt vanhentunutta tietoa!  

Sivut julkaistaan opiskelijoille yllä olevan aikataulun mukaisesti. Pitäkää huolta, että sivunne on päivitetty ja työpaikkanne julkaistu tähän mennessä, jotta kiinnostuneet opiskelijat eivät pety löytäessään tyhjän sivun kohdaltanne! Sivuja julkaistaan kuitenkin pyynnöstänne myös aikaisemmin. 

Profiilit säilyvät aktiivisina kuukausi tapahtuman jälkeen ja ovat muokattavissa koko tämän ajan. Muistattehan siis päivittää profiilianne ja pitää sen ajan tasalla myös tapahtuman jälkeen. Myös uusia työpaikkailmoituksia kannattaa julkaista koko ajan.  

Tässä esimerkki valmiista näytteilleasettajan profiilisivusta sekä vinkkejä hyvän sivun luomiseen. Sivun lopusta löytyy vielä tarkat ohjeet palveluun rekisteröitymiseen ja sivun luomiseen. 

Kuvassa esimerkki yrityksen proffilisivusta JobTeaser-palvelussa.
Esimerkkikuva JobTeaser-profiilisivusta

Hyvä profiilisivu tarjoaa tarpeeksi tietoa organisaatiosta, yrityskulttuurista ja messutavoitteista ja houkuttelee osallistumaan ohjelmaanne sekä tutustumaan tarkemmin tarjoamiin uravaihtoehtoihin. Hyvä sivu on ajan tasalla, siellä on tarkat ja hyvälaatuiset kuvat ja toimivat linkit. Sivun pitäisi mielellään tarjota kysymykset opiskelijalle seuraaviin kysymyksiin: 

 • Mitä organisaatio tekee ja mikä on sen toiminta-alue? 

 • Mitkä ovat organisaation arvot ja missio? 

 • Keitä Aalto-yliopiston opiskelijoita organisaatio tavoittelee tai palkkaa pääosin? Mitä talentteja haetaan? 

 • Mitä organisaatio tarjoaa tapahtumassa ja mitkä ovat sen tavoitteet sen suhteen? 

 • Mitä työpaikkoja/-mahdollisuuksia on auki tällä hetkellä? Entä tulevaisuudessa? 

 • Mitä organisaatio voisi tarjota minulle?

1. Rekisteröityminen ja kirjautuminen JobTeaseriin

Lähetämme tapahtumaan ilmoittautumisen jälkeen yhteyshenkilölle sähköpostitse linkin palvelun kirjautumissivulle viikon sisällä ilmoittautumisesta. Sähköpostiviestin otsikko on ”Your company profile on the Aalto University Career Center” ja lähettäjä Aalto University Career Services ([email protected]). Tarkistathan myös roskapostisi, ettei viesti ole vahingossa joutunut sinne. 

Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen, tapahtuu kirjautuminen osoitteessa:  https://aalto.jobteaser.com/en/company_account/sign_in 

Mikäli organisaatiollanne on aikaisemmin luotu profiilisivu, on jo valmiina ja voitte kirjautua samoilla tunnuksilla ylläolevan linkin kautta. Tunnuksena toimii antamanne sähköpostiosoite ja antamanne salasana. 

Mikäli ette muista salasanaanne, voitte tilata uuden kirjautumisen yhteydessä Forgot your password? –linkin kautta. Mikäli ette muista tunnuksianne, olettehan yhteydessä meihin sähköpostitse.

Sisäänkirjautumisen jälkeen pääsette profiiliinne Accounts-kohdasta. Events-kohdasta puolestaan näette kaikki tapahtumat, joissa olette mukana. Ja Jobs-linkin kautta pääsette julkaisemaan avoimia paikkoja opiskelijoillemme.

2. JobTeaser-profiilin sisältö

Voitte itse päättää kuinka paljon tekstiä haluatte profiilissanne julkaista, sisältöä voi täydentää myös linkeillä omille nettisivuillenne. Olemme esitäyttäneet profiilinne ilmoittautumisen yhteydessä antamillanne tiedoilla. Näiden lisäksi suosittelemme lisäämään profiiliinne ainakin lyhyen organisaation esittelyn. Mitä enemmän kerrotte organisaatiostanne, sitä paremmin opiskelijat voivat tutustua teihin ennen messupäivää. 

Messujen aikaan profiilisivulla kannattaa kertoa organisaation esittelyn lisäksi myös messutavoitteistanne: keitä toivotte messuilla tapaavanne ja mitä tarjoatte opiskelijoillemme. Avoimet paikkanne sekä tapahtumat nousevat automaattisesti profiiliinne omille välilehdilleen. 

Oikeasta yläkulmasta löytyvän Preview-painikkeen kautta näette miltä sivunne näyttää opiskelijoille.  

JobTeaser-profiilissa on kolme eri osuutta, Company Overview, Recruitment ja Content -osiot. Alta löydät vinkkejä näiden osioiden suunnitteluun. 

3. Työpaikkailmoituksen lisääminen

Työpaikkailmoituksia pääsee lisäämään Jobs-välilehden alta. Valitse Add a Job Ad ja täytä työpaikkailmoituksen tiedot lomakkeelle. 

Lisää Tags-kohtaan Summer Job ja/tai ne Aalto-yliopiston koulut, joiden opiskelijoilta toivotte saavanne hakemuksia. Näin opiskelijat löytävät ilmoituksenne helpommin ja pystymme nostamaan ilmoituksenne paremmin osaksi tapahtuman markkinointia. 

Ilmoituksen luomisen jälkeen pääsette taas oikean yläreunan kautta näkemään miltä ilmoituksenne näyttää opiskelijoille. Huom! Jobs-välilehden listauksessa näkyvät vain teidän organisaationne työpaikkailmoitukset.  

Työpaikkailmoitukset hyväksytään noin yhdessä arkipäivässä. Aalto Talent Expon yhteydessä ilmoitusten tulee noudattaa yleisiä julkaisuehtojamme (kts. lisää Rekrytoi opiskelija -sivulta). 

4. Tapahtumat

Profiilisivullanne näkyvät kaikki JobTeaserissa julkaistut virtuaaliset tapahtumat, joihin profiilinne on linkitetty.  

Luomme messuorganisaation järjestämät neuvontatyyppiset tapahtumat puolestanne vakiotekstien kera, mutta pääsette myös itse tarkastelemaan tapahtumasta julkaistuja tietoja.

Kysymyksiä?

Aalto-yliopiston urapalvelut

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu