Talent Expo

Opiskelijamarkkinointi ja JobTeaser

Ohjeita ja vinkkejä JobTeaserin käyttöön Aalto Talent Expoilla

Messujen sähköiseen opiskelijamarkkinoinnin ja -viestinnän pääkanava on JobTeaser-palvelu. JobTeaser on ura- ja rekrytointipalveluiden portaali, jossa yhdistyvät Aalto-yliopiston uratapahtumat, neuvot työnhakuun ja urasuunnitteluun sekä työnantajien esittelysivut ja työpaikkailmoitukset.  

Aalto JobTeaser korvasi marraskuussa 2020 Aalto CareerWebin kaikessa viestinnässämme opiskelijoiden suuntaan. Yhdeksän suomalaista yliopistoa siirtyi käyttämään JobTeaseria työpaikkojen välittämiseen opiskelijoilleen vanhan Aarresaari.netin työpaikkavälityskanavan sijaan. Lue lisää: JobTeaser työnantajille

JobTeaserista opiskelijat löytävät: 

 • messujen ohjelman sekä siihen ilmoittautumisen 

 • näytteilleasettajien markkinointisivut 

 • messuille osallistuvien organisaatioiden avoimet työpaikat ja tapahtumat 

 • sekä kaikki Aalto-yliopiston urapalvelut opiskelijoille 

Aalto Talent Expo 2021 -tapahtumaa markkinoidaan opiskelijoille sekä sähköisesti että painetulla mainonnalla. Osa markkinoinnista on alakohtaista - pitäkää siis huolta, että olette valinneet ilmoittautumislomakkeella kaikki koulut, joiden opiskelijat haluatte tavoittaa! Kouluvalinnat tehdään ilmoittautumisen yhteydessä.  

Tärkeät päivämäärät: 

 • 26.10.2021Profiilisivujen ja tapahtumasivujen julkaisu marraskuun Aalto Talent Expo 2021 osallistuville 

 • 10.12.2021 Profiilisivujen sulkeminen 

Näytteilleasettajien profiilisivut JobTeaserissa

Perustamme jokaiselle näytteillasettajalle profiilisivun JobTeaser-palveluun ja lähetämme rekisteröitymislinkin yhteyshenkilölle.  

Jos olette osallistuneet Aalto Talent Expo -tapahtumiin tai Summer Job Day 2020 -tapahtumaan, löydätte sivulta tekstinne ja kuvanne valmiina. Muistakaa kuitenkin tarkistaa, ettei sivulle ole jäänyt vanhentunutta tietoa!  

Sivut julkaistaan opiskelijoille yllä olevan aikataulun mukaisesti. Pitäkää huolta, että sivunne on päivitetty ja työpaikkanne julkaistu tähän mennessä, jotta kiinnostuneet opiskelijat eivät pety löytäessään tyhjän sivun kohdaltanne! Sivuja julkaistaan kuitenkin pyynnöstänne myös aikaisemmin. 

Profiilit säilyvät aktiivisina kuukausi tapahtuman jälkeen ja ovat muokattavissa koko tämän ajan. Muistattehan siis päivittää profiilianne ja pitää sen ajan tasalla myös tapahtuman jälkeen. Myös uusia työpaikkailmoituksia kannattaa julkaista koko ajan.  

Tässä esimerkki valmiista näytteilleasettajan profiilisivusta sekä vinkkejä hyvän sivun luomiseen. Sivun lopusta löytyy vielä tarkat ohjeet palveluun rekisteröitymiseen ja sivun luomiseen. 

Kuvassa esimerkki yrityksen proffilisivusta JobTeaser-palvelussa.
Esimerkkikuva JobTeaser-profiilisivusta

Hyvä profiilisivu tarjoaa tarpeeksi tietoa organisaatiosta, yrityskulttuurista ja messutavoitteista ja houkuttelee osallistumaan ohjelmaanne sekä tutustumaan tarkemmin tarjoamiin uravaihtoehtoihin. Hyvä sivu on ajan tasalla, siellä on tarkat ja hyvälaatuiset kuvat ja toimivat linkit. Sivun pitäisi mielellään tarjota kysymykset opiskelijalle seuraaviin kysymyksiin: 

 • Mitä organisaatio tekee ja mikä on sen toiminta-alue? 

 • Mitkä ovat organisaation arvot ja missio? 

 • Keitä Aalto-yliopiston opiskelijoita organisaatio tavoittelee tai palkkaa pääosin? Mitä talentteja haetaan? 

 • Mitä organisaatio tarjoaa tapahtumassa ja mitkä ovat sen tavoitteet sen suhteen? 

 • Mitä työpaikkoja/-mahdollisuuksia on auki tällä hetkellä? Entä tulevaisuudessa? 

 • Mitä organisaatio voisi tarjota minulle?

Tarkat ohjeet:

1. Rekisteröityminen ja kirjautuminen JobTeaseriin

Lähetämme tapahtumaan ilmoittautumisen jälkeen yhteyshenkilölle sähköpostitse linkin palvelun kirjautumissivulle viikon sisällä ilmoittautumisesta. Sähköpostiviestin otsikko on ”Your company profile on the Aalto University Career Center” ja lähettäjä Aalto University Career Services ([email protected]). Tarkistathan myös roskapostisi, ettei viesti ole vahingossa joutunut sinne. 

Mikäli haluatte muokkausoikeudet usealle henkilölle, ilmoitattehan heidän sähköpostiosoitteensa meille sähköpostitse osoitteeseen [email protected].  

Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen, tapahtuu kirjautuminen osoitteessa:  https://aalto.jobteaser.com/en/recruiter_account/sign_in 

Mikäli organisaatiollanne on aikaisemmin luotu profiilisivu, on jo valmiina ja voitte kirjautua samoilla tunnuksilla ylläolevan linkin kautta. Tunnuksena toimii antamanne sähköpostiosoite ja antamanne salasana. 

Mikäli ette muista salasanaanne, voitte tilata uuden kirjautumisen yhteydessä Forgot your password? –linkin kautta. Mikäli ette muista tunnuksianne, olettehan yhteydessä meihin sähköpostitse [email protected]

Sisäänkirjautumisen jälkeen pääsette profiiliinne Accounts-kohdasta. Events-kohdasta puolestaan näette kaikki tapahtumat, joissa olette mukana. Ja Jobs-linkin kautta pääsette julkaisemaan avoimia paikkoja opiskelijoillemme.

2. JobTeaser-profiilin sisältö

Voitte itse päättää kuinka paljon tekstiä haluatte profiilissanne julkaista, sisältöä voi täydentää myös linkeillä omille nettisivuillenne. Olemme esitäyttäneet profiilinne ilmoittautumisen yhteydessä antamillanne tiedoilla. Näiden lisäksi suosittelemme lisäämään profiiliinne ainakin lyhyen organisaation esittelyn. Mitä enemmän kerrotte organisaatiostanne, sitä paremmin opiskelijat voivat tutustua teihin ennen messupäivää. 

Messujen aikaan profiilisivulla kannattaa kertoa organisaation esittelyn lisäksi myös messutavoitteistanne: keitä toivotte messuilla tapaavanne ja mitä tarjoatte opiskelijoillemme. Avoimet paikkanne sekä tapahtumat nousevat automaattisesti profiiliinne omille välilehdilleen. 

Oikeasta yläkulmasta löytyvän Preview-painikkeen kautta näette miltä sivunne näyttää opiskelijoille.  

JobTeaser-profiilissa on kolme eri osuutta, Company Overview, Recruitment ja Content -osiot. Alta löydät vinkkejä näiden osioiden suunnitteluun. 

3. Työpaikkailmoituksen lisääminen

Työpaikkailmoituksia pääsee lisäämään Jobs-välilehden alta. Valitse Add a Job Ad ja täytä työpaikkailmoituksen tiedot lomakkeelle. 

Lisää Tags-kohtaan Aalto Talent Expo ja ne Aalto-yliopiston koulut, joiden opiskelijoilta toivotte saavanne hakemuksia. Näin opiskelijat löytävät ilmoituksenne helpommin ja pystymme nostamaan ilmoituksenne paremmin osaksi tapahtuman markkinointia. 

Ilmoituksen luomisen jälkeen pääsette taas oikean yläreunan kautta näkemään miltä ilmoituksenne näyttää opiskelijoille. Huom! Jobs-välilehden listauksessa näkyvät vain teidän organisaationne työpaikkailmoitukset.  

Työpaikkailmoitukset hyväksytään noin yhdessä arkipäivässä. Aalto Talent Expon yhteydessä ilmoitusten tulee noudattaa yleisiä julkaisuehtojamme (kts. lisää Rekrytoi opiskelija -sivulta). 

4. Tapahtuman lisääminen ja sen hallinnointi

Profiilisivullanne näkyvät kaikki JobTeaserissa julkaistut virtuaaliset tapahtumat, joihin profiilinne on linkitetty tai jotka olette itse julkaisseet.  

Luomme messuorganisaation järjestämät neuvontatyyppiset tapahtumat puolestanne Aalto Talent Expoon liittyvien kuvien ja vakiotekstien kera, mutta pääsette myös itse tarkastelemaan tapahtumasta julkaistuja tietoja. Teemme puolestanne myös omien henkilökohtaisten tapaamistenne tapahtumapohjat, sillä ko. toiminnallisuus on hiukan monimutkaisempi. Webinaarienne JobTeaser-tapahtumiin saatte myös mallin, jota voitte muokata mieleiseksenne. Mallista löytyy ohjeet sekä joitain tapahtumaan liittyviä vakiotekstejä.  

Täsmennämme tätä ohjetta jatkuvasti tulleiden kysymysten sekä omien havaintojemme perusteella. 

Tapahtumasta tulee julkaista seuraavat tiedot: 

 • Päivämäärä, kellonaika ja paikka (väline) 

 • Tapahtuman nimi (maks. 75 merkkiä välilyönteineen) 

 • Ilmoittautumisten alkamis- ja päättymispäivä / tarvitaanko ilmoittautumista 

 • Tapahtumasivun kuva (png, jpg, gif; 1920px*1080px) 

 • Tapahtuman kohderyhmä (koulutusalat Aalto-yliopistossa) HUOM! On suositeltavaa pitää tapahtumat avoimena kaikille opiskelijoille, sillä opiskelijoillamme on hyvin monimuotoisia taustoja eikä nykyinen (eli JobTeaseriin merkitty) koulutusohjelma välttämättä kerro kaikkea heidän osaamisestaan.   

 • Tapahtuman kuvaus (minkälaista sisältöä on odotettavissa, kuka puhuu / ketä on tavattavissa) 

 • Ja jos haluatte kysyä jotain opiskelijoilta ilmoittautumisen yhteydessä, tämäkin on mahdollista. Kysymyksiin vastaaminen on opiskelijoille pakollista, joten kysymysten asettamista kannattaa harkita tarkoin. 

 • Osallistumislinkki tulee julkaista ennen tapahtuman julkaisua 

Nämä tiedot tulee kirjoittaa tapahtumasivuille hyvissä ajoin, jotta opiskelijamarkkinointi olisi mahdollisimman tehokasta. Deadline tiedoille on 26.10.2021. Ilmoittautumiset opiskelijoilla aukeavat 27.10.2021. Webinaareihin ei ole välttämätöntä ottaa ilmoittautumisia lainkaan. 

HUOM! Tapahtumien kuvaukset ovat nähtävissä myös ilman kirjautumista, ilmoittautuminen on kuitenkin rajattu vain Aallon opiskelijoille. Voitte siis halutessanne markkinoida webinaarianne myös Aallon ulkopuolella ja julkaista osallistumislinkin suoraan tapahtuman kuvauksessa. Jos taas haluatte rajata osallistumisen vain Aallon opiskelijoille, tulee linkki julkaista ”Additional message at registration…” kohdassa. Tapahtumaan voidaan ottaa myös vapaaehtoinen ilmoittautuminen - tällöin linkki julkaistaan kuvaustekstissä, mutta ilmoittautuminen on mahdollista.  

Tapahtuman julkaisemisen jälkeen pääsette muokkaamaan vielä tapahtumaa, mutta tietyt asiat lukittuvat ilmoittautumisajan alkaessa.

Kysymyksiä?

Aalto Talent Expo-tiimi

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu