Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneiden työllistymisestä ja urakehityksestä.
Photo: Unto Rautio

Uraseurantakysely

Viisi vuotta valmistumisen jälkeen tehtävä uraseurantakysely toteutetaan osana valtakunnallista akateemisten uraseurantaa. Kysely tehdään yhteistyössä Aarresaaren, yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkoston kanssa. Verkostoon kuuluu 14 suomalaista yliopistoa. Kyselyt toteutetaan yhdenmukaisina ja samanaikaisesti. Toteutuksesta vastaa Aarresaaren uraseurantaryhmä. Tällä sivulla esitetyt tulokset perustuvat kyselyyn.

Valmistuneiden työllistyminen

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2014 valmistuneiden työmarkkinatilanne uraseurantakyselyn tulosten perusteella. Esimerkkejä  työnimikkeistä, työnantajia ja työnantajasektori viisi vuotta valmistumisen jälkeen.  

työnimikkeet

Valmistuneista kolmas osa työllistyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Yrittäjiä on vastaajista 16 %. Lähes yhtä moni työllistyy kuntiin tai kuntayhtymään. Suuriin yrityksiin ja järjestöihin työllistyy 11% valmistuneista. Alle 10% vastaajista työskentelee järjestöissä tai vastaavissa, korkeakouluissa ja valtiolla.  

työnantajia
Työllistyminen ja palkka

86% valmistuneista on työelämässä tai toimii yrittäjänä viisi vuotta valmistumisesta.

Viisi vuotta valmistumisen jälkeen tehdyn uraseurantakyselyn mukaan seuraavassa esitellään tärkeimpiä nykyisessä työtehtävässä tarvittavaa taitoa. Tärkeimmät nykyisessä työssä tarvittavat taidot ovat itseohjautuvuus, luovuus, yhteistyötaidot sekä kyky oppia ja omaksua uutta.

taidot

Lisätietoja:
Riikka Heinonen
Manager, Career Services and Alumni Engagement
Aalto University Advancement and Corporate Engagement
[email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu