Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneiden työllistymisestä ja urakehityksestä.
Photo: Unto Rautio

Uraseurantakysely

Viisi vuotta valmistumisen jälkeen tehtävä uraseurantakysely toteutetaan osana valtakunnallista akateemisten uraseurantaa. Kysely tehdään yhteistyössä Aarresaaren, yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkoston kanssa. Verkostoon kuuluu 13 suomalaista yliopistoa. Kyselyt toteutetaan yhdenmukaisina ja samanaikaisesti. Toteutuksesta vastaa Aarresaaren uraseurantaryhmä. Tällä sivulla esitetyt tulokset perustuvat kyselyyn.

Valmistuneiden työllistyminen

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2015 valmistuneiden työmarkkinatilanne uraseurantakyselyn tulosten perusteella. Alla esimerkkejä työnimikkeistä, työnantajia ja työnantajasektori viisi vuotta valmistumisen jälkeen.  

Työnimikkeitä viisi vuotta valmistumisesta

Valmistuneista neljännes työllistyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. 17% työllistyy kuntiin tai kuntayhtymään. Suuriin yrityksiin työllistyy 15% valmistuneista. Saman verran on yrittäjiä. 10% vastaajista työskentelee järjestöissä tai vastaavissa. 9% korkeakouluissa ja 2% valtion palveluksessa.  

Työnantajia
Työllistyminen ja palkka

91% valmistuneista on työelämässä tai toimii yrittäjänä viisi vuotta valmistumisesta. 6% heistä työskentelee apurahalla.

Viisi vuotta valmistumisen jälkeen tehdyn uraseurantakyselyn mukaan seuraavassa esitellään tärkeimpiä nykyisessä työtehtävässä tarvittavaa taitoa. Tärkeimmät nykyisessä työssä tarvittavat taidot ovat itseohjautuvuus, kyky oppia ja omaksua uutta, yhteistyötaidot, stressinsietokyky ja luovuus.

Työssä tarvittavat taidot

Lisätietoja:
Riikka Heinonen
Asiantuntija, Data Driven Development
Ura- ja rekrytointipalvelut sekä alumnisuhteet
Aalto University Advancement and Corporate Engagement
[email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu