Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneiden työllistymisestä ja urakehityksestä.
Photo: Unto Rautio

Uraseurantakysely

Viisi vuotta valmistumisen jälkeen tehtävä uraseurantakysely toteutetaan osana valtakunnallista akateemisten uraseurantaa. Kysely tehdään yhteistyössä Aarresaaren, yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkoston kanssa. Verkostoon kuuluu 14 suomalaista yliopistoa. Kyselyt toteutetaan yhdenmukaisina ja samanaikaisesti. Toteutuksesta vastaa Aarresaaren uraseurantaryhmä. Tällä sivulla esitetyt tulokset perustuvat kyselyyn.

Valmistuneiden työllistyminen

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2013 valmistuneiden työmarkkinatilanne uraseurantakyselyn tulosten perusteella. Esimerkkejä  työnimikkeistä, työnantajia ja työnantajasektori viisi vuotta valmistumisen jälkeen.  

Työnimikkeitä viisi vuotta valmistumisesta

Valmistuneista kolmas osa työllistyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Kuntiin tai kuntayhtymään työllistyneitä on neljännes ja yrittäjiä 13%. Suuriin yrityksiin ja järjestöihin työllistyy 10% valmistuneista.  

Työnantajia
89 % on työssä tai yrittäjänä. Bruttopalkka on 3448 € ja mediaani 3500 €.

89% valmistuneista on työelämässä tai toimii yrittäjänä viisi vuotta valmistumisesta.

Viisi vuotta valmistumisen jälkeen tehdyn uraseurantakyselyn mukaan seuraavassa esitellään kymmenen tärkeintä nykyisessä työtehtävässä tarvittavaa taitoa. Tärkeimmät nykyisessä työssä tarvittavat taidot ovat itseohjautuvuus, yhteistyötaidot sekä kyky oppia ja omaksua uutta.

Työelämässä tarvittavia taitoja ovat mm. projektinhallintaidot, yhteistyötaidot ja luovuus.

Lisätietoja:
Riikka Heinonen
Manager, Career Services and Alumni Engagement
Aalto University Advancement and Corporate Engagement
[email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu