Seremoniaviikko

Tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio 2023

Seuraava tekniikan korkeakoulujen tohtoripromootio järjestetään perjantaina, 16.6.2023. Akateemisista tapahtumista arvokkaimman juhlan isännöi Perustieteiden korkeakoulu.
The Dean of the School of Chemical Engineering Kristiina Kruus
Kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Kristiina Kruus 2022 promootioaktissa, kuva: Aalto-yliopisto / Heli Sorjonen
The 2022 Conferrer Maarit Karppinen with a jubilee doctor

Uskon vahvasti, että kestävä kehitys on ollut tärkeänä selkärankana opinnoissanne Aallossa.

Maarit Karppinen, 2022 promoottori
Old conferment photo

Juhlallinen promootio on arvokas tapahtuma, jolla on Aalto-yliopistossa ja sen edeltäjissä pitkät perinteet. Kaikilla suomalaisten yliopistojen promootiotraditioilla on juurensa ensimmäisissä keskiaikaisissa yliopistoissa Italiassa ja Ranskassa. Nykyisin suomalaisten promootioperinteet ovat koko maailmassa ainutlaatuisia perinteikkyydessään.

Lue lisää

Seremoniassa promovoidut tohtorit hyväksytään tiedeyhteisön täysvaltaisiksi jäseniksi. Symbolina yhteisöön liittymisestä tohtoreille annetaan erityinen tohtorinhattu professoreista, kunniatohtoreista ja riemutohtoreista koostuvan yleisön edessä. Promootioon kuuluvat perinteisesti myös juhlapuheet, juhlavat musiikkiesitykset sekä professorikulkue, joka aloittaa ja lopettaa juhlallisen promootioaktin. Promootio jatkuu illallisella sekä juhlatanssiaisilla, joiden aikana tanssitaan sekä salonki- että uuden musiikin tahtiin.

Promovendi taking pictures before the Act of Conferment
Promovendi ottavat kuvan, kuva: Aalto yliopisto / Heli Sorjonen

Promovendi 2022-2023

Osallistumisoikeus promootioon on kertaluonteinen. Vain tohtorit, jotka ovat valmistuneet 1. toukokuuta 2022 – 30. huhtikuuta 2023 välisenä aikana ovat oikeutettuja osallistumaan seuraavaan promootioon.

Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt. Jos et ole ennakkoilmoittautunut ja haluat saada kutsun, ota yhteyttä meihin: [email protected].

Honorary Doctors Juan Mosig, Luisa Coutinho and Antti-Pekka Jauho before the Act of Conferment
2020 Kunniatohtorit Juan Mosig, Luisa Coutinho ja Antti-Pekka Jauho ennen promootioaktia, kuva: Aalto yliopisto / Heli Sorjonen

Kunniatohtorit

Aalto-yliopisto myöntää kunniatohtorin arvon henkilölle, jolla on vahva yhteys Aalto-yliopistoon tai joka tieteen, tekniikan, kauppatieteiden tai taiteiden aloilla tai muun yhteiskunnallisen tai kulttuuritoiminnan edistämisessä saavuttamiensa ansioiden perusteella katsotaan tällaisen kunniaosoituksen arvoiseksi.

Vuoden 2023 kunniatohtoreiden lista löytyy täältä.

Lisätietoa tekniikan korkeakoulujen tohtoripromootiosta:

A group picture of new doctors and avecs
Seremoniaviikko
A couple at the pre dinner reception
Seremoniaviikko
Conferred doctors at Aalto University ceremonial conferment

Tekniikan kunniatohtorit 2023

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulut ovat myöntäneet kunniatohtorin arvon seitsemälle merkittävälle tieteen ja tekniikan vaikuttajalle.

Uutiset
Tech Conferment 1927
Seremoniaviikko

Kunniatohtoreiden esitykset

Aalto-yliopiston kesäkuussa 2023 promovoitavat kunniatohtorit kertovat urastaan avoimessa tilaisuudessa Otaniemen kampuksella.

Read more
Kuva: Aalto-yliopisto, Heli Sorjonen

2022 Promootion kuvia

Photos: Aalto University / Heli Sorjonen

Doctoral hats and flowers

Tekniikan korkeakoulujen 2022 promootiomuistoja

Tekniikan alojen tohtoripromootio sekä promootioillallinen ja tanssiaiset olivat ennätyksellisen suuret. Kaikkiaan 531 tohtoria ja kymmenen kunniatohtoria promovoitiin. Illallisilla oli noin 480 illallisvierasta ja promootiopäivä oli suuri menestys.

Seremoniaviikko
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu