Rakennetun ympäristön laitos

TrafficSense

TrafficSense on mobiilisovellus ja siihen liittyvä taustajärjestelmä, jonka avulla kerätään tietoa ihmisten liikkumiskäyttäytymisestä.
Traffic scene from Helsinki with the TrafficSense logo

Asenna TrafficSense Aalto -tutkimussovellus Google Play Kaupasta !

TrafficSense on mobiilisovellus ja siihen liittyvä taustajärjestelmä, jonka avulla kerätään tietoa ihmisten liikkumiskäyttäytymisestä.

Matkustustietoja analysoimalla pyrimme tuottamaan uutta tutkimustietoa ihmisten liikkumiskäyttätymisestä. Tutkittu tieto mahdollistaa paremman liikenteen ja liikkumispalvelujen suunnittelun. Lisäksi pyrimme arvioimaan uusien liikkumispalveluiden vaikutusta ihmisten liikkumiskäyttäytymiseen.

Liikkumistiedon vastineeksi TrafficSense pyrkii tarjoamaan ajantasaista tietoa mm. ruuhkista ja julkisen liikenteen häiriötilanteista. TrafficSense antaa sinulle myös palautetta liikkumisesi energiatehokkuudesta arvioimalla matkojesi tuottamat CO₂-päästöt. Voit myös selata aiempia matkojasi ja löytää reitin kohteisiin, joihin liikut useimmin.

TrafficSense-verkkosovellus

Liity mukaan!

Osallistumalla TrafficSensellä tehtävään liikkumistapatutkimukseen edistät tutkittuun tietoon perustuvaa liikennesuunnittelua ja tieteellistä tutkimusta.

Panoksesi on tutkimuksellemme hyvin arvokasta – käsittelemme anonyymiä tutkimusdataasi myös anonyymisti ja ehdottoman luottamuksellisesti. TrafficSense täyttää EU:n tietosuojavaatimukset (GDPR) ja on myös kansallisen tietosuojalainsäädännön mukainen.

Tutkimukseen liittyminen

Osallistuaksesi tutkimukseen sinun täytyy asua Suomessa, käyttää Android-puhelinta ja olla vähintään 16-vuotias (jos olet 16–17-vuotias, näytä tutkimuksen kuvaus sekä käyttöehdot ja tietosuojaseloste huoltajallesi).

Liittyäksesi tutkimukseen toimi seuraavasti:

  1. Lue tutkimuskuvaus, jossa kerrotaan millaisissa tutkimushankkeissa TrafficSense-tietoja voidaan käyttää. 
  2. Asenna TrafficSense Aalto -tutkimussovellus Google Play Kaupasta.
  3. Anna sovellukselle sen pyytämät luvat puhelimeesi.
  4. Hyväksy käyttöehdot ja tietosuojaseloste sovelluksen sitä pyytäessä.
  5. Tunnistaudu sovellukseen Google-tunnuksellasi (valikon ’Tilinhallinta’ kautta).
  6. Olet mukana tutkimuksessa!

Huomaa, että useat sovelluksen toiminnoista tarvitsevat kerättyä dataa toimiakseen kunnolla, joten voit joutua odottamaan päivän tai pari.

TrafficSense-arvonnat

Käytä TrafficSenseä keväällä 2019 ja osallistu arvontaan! Palkintoina mm. elokuvalippuja.

Read more
Liikenne / kuva: Adolfo Vera
A street scene on Aleksanterinkatu in Helsinki

TrafficSense-tutkimus

TrafficSense-järjestelmällä tehtävän tutkimuksen tarkoitus, kulku ja muita asioita, jotka koskettavat tutkimukseen osallistumista.

Rakennetun ympäristön laitos
Aalto University / Aalto students studying / photo: Unto Rautio

TrafficSense-sovelluksen käyttöehdot ja tietosuojalauseke

TrafficSense-sovelluksen käyttöä koskevat ehdot ja tietojesi käsittelyn kuvaus.

Rakennetun ympäristön laitos
Main image

Usein kysyttyjä kysymyksiä TrafficSense-sovelluksesta

Ohjeita ja tavallisimpia kysymyksiä TrafficSensen käyttöön liittyen.

Rakennetun ympäristön laitos
How to download Aalto University's logo, photo Mikko Raskinen

TrafficSense-käyttöopas (wiki.aalto.fi) (ulkoinen linkki)

Ohjeita tutkimussovellus TrafficSensen käyttöön.

Miten järjestelmä toimii?

TrafficSense hyödyntää liikkumistiedon keräämisessä mobiilia joukkoaistimista (mobile crowdsensing). Järjestelmä tallettaa suoritettujen matkojen tiedot: lähtöpaikka, lähtöaika, määränpää, saapumisaika ja reitti.

TrafficSense pyrkii automaattisesti tunnistamaan käytetyt kulkutavat kuten kävely, pyöräily, auto ja joukkoliikenne. TrafficSense pyrkii myös tunnistamaan käytetyn joukkoliikennepalvelun (bussi, raitiovaunu, juna, metro) vertaamalla reittiä ja ajankohtaa HSL:n aikataulu- ja reittitietoihin sekä reaaliaikaiseen tietoon joukkoliikennevälineiden sijainnista.

TrafficSense pyrkii myös opettelemaan yleisimmät reittisi ja kohteesi, jotta se voisi tarjota sinulle mahdollisimman hyödyllistä liikennetietoa ja välttää turhat ilmoitukset. Saat sovelluksen viestit push-ilmoituksina, jotka voi laittaa pois päältä.

Tekninen tuki ja yhteystiedot

Ongelmatilanteissa tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta [email protected] tai TrafficSense-sovelluksen "Lähetä palautetta" -lomakkeella. 

Lisätietoja TrafficSense-tutkimuksesta: Staff Scientist Iisakki Kosonen, [email protected].

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu