Palvelut

Tutkintotodistuksen jäljennökset ja käännökset

Sivu sisältää lisätietoa tutkintotodistuksen saamisesta valmistumisen yhteydessä ja ohjeen tutkintotodistuksen jäljennöksen tilaamiseen.

Englanninkielisestä ohjelmasta valmistuvalle myönnetään samansisältöinen tutkintotodistus suomeksi tai ruotsiksi ja englanniksi, jos myös opinnäyte on kirjoitettu englanniksi. Jos opinnäyte on kirjoitettu suomeksi, myönnetään suomen- tai ruotsinkielinen tutkintotodistus ja englanninkielinen käännös todistuksesta. Suomenkielisestä ohjelmasta valmistuvalle opiskelijalle myönnetään suomen- tai ruotsinkielinen tutkintotodistus ja englanninkielinen käännös todistuksesta. Kauppakorkeakoulussa tutkintotodistuksen saa vain suomeksi ja englanniksi tai suomenkielisen todistuksen ja englanninkielisen käännöksen todistuksesta.

Tutkintotodistuksesta ja sen käännöksestä laaditaan kaksi kappaletta: toinen sinulle ja toinen Aalto-yliopiston arkistoon. Mikäli sinun kappaleesi katoaa tai tuhoutuu, et voi saada uutta alkuperäistä todistusta, mutta voit saada arkistokappaleesta oikeaksi todistetun jäljennöksen. 

Tutkintotodistuksen mukana saat kansainväliseen käyttöön tarkoitetun Diploma Supplement -liitteen, jossa kerrotaan tarkemmin tutkintosi sisällöstä englanniksi. Lisäksi voit tilata opinnoistasi opintosuoritusotteen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi osoitteesta [email protected]

JÄLJENNÖKSET

Tutkintotodistuksesta on mahdollista saada jäljennös samalla kielellä, jolla tutkintotodistus on alun perin myönnetty vain, jos todistuksesi on hävinnyt tai tuhoutunut tai muissa poikkeustapauksissa. Voit tilata jäljennöksen osoitteesta [email protected].

Mainitse viestissäsi seuraavat asiat:

  • Koko nimesi
  • Syntymäaikasi tai opiskelijanumerosi
  • Tutkinto, josta pyydät jäljennöstä
  • Kieliversio, josta tarvitset kopion (suomi/ruotsi tai englanti)
  • Tarvitsetko skannatun kopion, paperisen oikeaksi todistetun kopion tai sähköisesti oikeaksi todistettu kopion
  • Postitusosoite, mikäli haluat jäljennöksen paperisena. Muussa tapauksessa jäljennös lähetetään sähköpostilla. 

Riippuen valmistumisvuodestasi, tutkintotodistuksestasi ei välttämättä ole kaksoiskappaletta, josta voisimme antaa kopion. Pyynnöstäsi voimme kirjoittaa vapaamuotoisen todistuksen valmistumisesta. Vapaamuotoisesta todistuksesta sinun tulee olla yhteydessä osoitteeseen [email protected]. Mainitsethan viestissäsi yllä mainitut asiat.

Mikäli sinulla on tutkintotodistuksesi tallella, tulee todistuksen oikeaksi todentaminen hoitaa Digi- ja väestötietovirastossa. Lisätietoja täällä: Asiakirjojen oikeaksi todistaminen | Digi- ja väestötietovirasto | Digi- ja väestötietovirasto (dvv.fi)

Ja jos kansainvälinen oppilaitos pyytää tutkintotodistuskopioita Aalto-yliopiston lähettämänä, ole yhteydessä osoitteeseen [email protected].

KÄÄNNÖKSET

Aalto-yliopisto ei tarjoa käännöspalveluita. Mikäli olet saanut tutkintotodistuksen vain suomeksi ja tarvitset englannin- tai muun kielisen käännöksen, tulee sinun käännättää tutkintotodistuksesi itse. Suosittelemme, että käytät auktorisoitua kääntäjää.

Tutkintotodistuksen mukana saat kansainväliseen käyttöön tarkoitetun Diploma Supplement -liitteen, jossa kerrotaan tarkemmin tutkintosi sisällöstä englanniksi. Lisäksi voit tilata opinnoistasi opintosuoritusotteen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi osoitteesta [email protected].  

Tätä palvelua tarjoaa:

Asiakirjahallintapalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: