Palvelut

Tutkijatunnisteet ja -profiilit

Tutkijatunnisteiden tarkoituksena on vähentää ongelmia, joita tutkijoiden nimiin liittyvät epäselvyydet aiheuttavat. Esimerkiksi yleiset sukunimet, nimenmuutokset ja merkit, joita ei ole englannin kielessä, vaikeuttavat tieteellisen työn arviointia ja seurantaa. Tunnisteilla helpotetaan julkaisutietojen käsittelyä ja hallinnointia.
A photo of Aalto University students discussing, photo by Aino Huovio

ORCID

ORCID (Open Researcher & Contributor ID) on avoin, voittoa tavoittelematon yhteisö, jonka tavoitteena on luoda rekisteri tutkijoiden identifioimiseksi ja tutkijaprofiilien ylläpitoon. ORCID-yhteisössä on jäseninä yksittäisiä tutkijoita, julkaisijoita (esim. Nature Publishing Group ja Elsevier), yliopistoja ja tutkimuslaitoksia (esim. MIT ja CERN) sekä yhdistyksiä (esim. APS ja OSA).

Tutkijat voivat rekisteröityä palveluun ilmaiseksi ja luoda itselleen yksilöllisen ORCID-tunnisteen.  ORCID-rekisterissä tutkija voi ylläpitää julkaisuluetteloaan ja siirtää profiiliinsa julkaisutiedot automaattisesti ResearcherID-tunnisteen, Scopus Author ID -tunnisteen ja Crossref Metadata Search -haun avulla. Tällä hetkellä julkaisutietoja ei ole mahdollista siirtää suoraan ACRIS-järjestelmästä ORCID-järjestelmään.

Miksi ORCID?

  • ORCID-tunnisteen avulla pystyt erottumaan muista tutkijoista ja se auttaa sinua saamaan tunnustuksen omasta työstäsi.
  • ORCID on pysyvä tunniste, joka säilyttää tietosi, vaikka nimesi tai organisaatiosi vaihtuu.
  • Opetusministeriö, julkaisijat ja tutkimusrahoittajat käyttävät ORCID-tunnistetta palvelujensa tunnisteena.
ORCID and ACRIS

Google Scholar

Maksutta käytettävissä olevista tieteellisen tiedon hakupalveluista tärkein on Google Scholar. Google Scholar -palvelussa voi myös luoda oman profiiliin ja linkittää julkaisut oikeaan profiiliin. Toisin kuin ResearcherID ja ORCID, Google Scholar ei anna ainutkertaista tutkijan tunnistetta, jota voisi käyttää hakujen tekemisessä.

Publons ResearcherID

Johtamisen tukipalveluiden sivulta löydät tietoa Publons ResearcherID:stä.

Main image

Publons ResearcherID

Web of Science ResearcherID toimii nyt uudella Publons alustalla. Publons ResearcherID on Clarivate Analytics tuoteperheen ilmainen palvelu, jonka avulla tutkijan on helppo seurata julkaisujaan, viittaustietoja, vertaisarviointeja ja tiedejulkaisujen toimitustyötä yhdessä paikassa.

Palvelut
Tätä palvelua tarjoaa:

Tutkimus- ja innovaatiopalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu