Palvelut

Saavutettavuusseloste - Opettajapalvelut - Kurssipalautetyökalu Spark

Saavutettavuusseloste MyCoursesiin (mycourses.aalto.fi) upotetusta kurssipalautetyökalu Sparkista, joka näkyy käyttöliittymässä "Kurssipalaute" -nimellä.

Saavutettavuusseloste – Aalto-yliopiston opettajapalvelut

Tämä 17.8.2023 laadittu saavutettavuusseloste koskee Aalto-yliopiston MyCourses ympäristöön upotettua kurssipalautejärjestelmä Sparkia. Palvelua koskeva laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta edellyttää, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Aalto-yliopiston ja järjestelmän toimittajan Studyon tavoitteena on teknisesti saavutettava ja sisällöltään ymmärrettävä palvelu, joka on helposti kaikkien käytettävissä.

Palvelun saavutettavuus on arvioitu Studyo Oy:ssä (jatkuva arvionti) sekä Haaga-Heliassa tehdyssä opinnäytetyössä (kevät 2021). Tämän selosteen saavutettavuusarvion tiedot perustuvat Studyo Oy:n itsearvioon sekä edellä mainittuun opinnäytetyöhön.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Aalto yliopiston Spark-palautejärjestelmä julkaistaan 23. lokakuuta 2023. Sivuston saavutettavuuden nykyinen taso on WCAG 2.1, taso A+AA  Palvelua uudistetaan vaiheittain ja työ on jatkuvaa. 

Spark kurssipalautejärjestelmä täyttää lähes täysin saavutettavuusvaatimukset.

Ei-saavutettava sisältö

Tämän lisäksi seuraavat toiminnallisuudet ovat puutteellisia ja korjaukset ovat kesken:

  • Muutamissa graafeissa kontrasti puutteellinen
  • Muutamilta elementeiltä puuttuu tekstivastaavuus.

Aalto yliopisto ja Studyo Oy parantavat jatkuvasti sisältöjen saavutettavuutta. Lähetä palautetta meille eli tämän sivuston ylläpitäjille, jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia: [email protected]

Vastaamme palautteeseen 14 vuorokauden sisällä.

Korjaamme ilmoitetut ja havaitut ongelmat viipymättä.

Valvontaviranomainen

Voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon, jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana. Etelä-Suomen aluehallintoviraston (ESAVI) sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tämä seloste on laadittu 17.8.2023.

Course feedback support illustration

Kurssipalautetyökalun ohjeiden pääsivu

Aalto-yliopistossa kerätään kurssipalautetta lähes kaikilta kursseilta. Näiltä sivuilta löydät opettajan ohjeita kurssipalautetyökalun käyttöön.

Palvelut
Aalto University students doing group work, sitting at a table with their laptops and notebooks / photo by Aalto University, Aino Huovio

Kurssipalaute osana kurssin elinkaarta

Kurssipalaute on ainutlaatuinen osa Aalto-yliopiston palautekokonaisuutta, sillä se tavoittaa opiskelijat läpi heidän opintojensa systemaattisesti koko Aallossa. Kurssipalautteen hyödyntäminen on tärkeä osa opetuksen ja koulutuksen kehittämistyötä sekä opiskeluun liittyvien palveluiden kehittämistä ja laadunvarmistusta. Kerättyä palautetta käytetään usealla eri tavalla ja tasolla ja sen hyödyntämiseen kiinnitetään erityistä huomiota Aallossa.

Palvelut
Tätä palvelua tarjoaa:

Oppimispalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: