Palvelut

Microsoft Teams: Pikaopas

Microsoft Teams on Aallon Office 365 -sovellus, joka mahdollistaa ryhmätyöskentelyn tehokkaasti. Teams on kaikkien Aalto-yliopiston työntekijöiden ja opiskelijoiden käytettävissä. Teams soveltuu hyvin mm. projektien, opiskelijaryhmien tai palvelutiimien käyttöön.

Microsoft Teams on Aallon Office 365 -sovellus, joka mahdollistaa tehokkaan ryhmätyöskentelyn. Teams on kaikkien Aalto-yliopiston työntekijöiden ja opiskelijoiden käytettävissä. Aallossa toimii sekä selainversio että työpöytäsovellus, ja puhelimeen on myös saatavilla mobiilisovellus. Teams-työtilat soveltuvat hyvin mm. projektien, opiskelijaryhmien ja palvelutiimien käyttöön.

Ominaisuudet

  • Teams tuo tiimin dokumentit, keskustelut ja kokoukset yhteen paikkaan. Teams-työtila on helppo muokata tiimin tarpeiden mukaiseksi.
  • Työtilan kanavilla käydyt keskustelut vähentävät sähköpostien edestakaisin lähettelyä ja kaikki ryhmän jäsenet voivat osallistua keskusteluun. Myös keskusteluihin palaaminen sekä keskusteluaiheiden suodattaminen on helppoa jälkeenpäin.
  • Teamsissa voi myös järjestää kahden tai useamman henkilön välisiä verkkokokouksia (ääni, chat ja video.) Myös muut Skypestä ennen tunnetut ominaisuudet löytyvät nyt Teamsista, kuten chat-keskustelu ja puhelut yhdelle tai useammalle kollegalle.
  • Tiedostojen samanaikainen muokkaus ja kommentointi onnistuu kätevästi, kun tiedosto on tallennettu Teamsiin. 

Yksityiskohtaisia ohjeita löytyy osoitteesta: https://support.office.com/fi-fi/teams

Yksityiskohtaiset ohjeet: Microsoft Teams / Kokoukset ja puhelut

Microsoft Teams kokousopas

Microsoft Teams -sovelluksen lataus

Windows

Microsoft Teams -sovelluksen voi ladata Aalto Windows -työasemalle Aalto Workstation Selfservice portaalista.

Mac

Aalto Mac (OS X 10.10 ja uudemmat) koneen pääkäyttäjä (primary user) tai ylläpitäjä voi asentaa sovelluksen Managed Software Center -sovelluksella. Julkisiin työasemiin tai vanhempiin käyttöjärjestelmäversioihin sovelluksen lataaminen onnistuu ottamalla yhteyttä IT-palveluiden asiakaspalveluun: [email protected]

Linux

Linuxille ei ole vakaata asiakassovellusta, mutta voit käyttää Microsoft Teamsiä kätevästi selaimella (ks. ohjeet alla).

Mobiililaitteet

Microsoft Teams -sovelluksen voi ladata Android- tai iOS-käyttöjärjestelmää käyttävälle mobiililaitteelle. Huom! Tarvitset verkkoyhteyden (LAN,WLAN, mobiilidata) käyttäessäsi Microsoft Teams -sovellusta mobiililaitteella.

Android laitteet: Google Play

IOS laitteet: App Store

Henkilökohtaiset laitteet

Voit ladata Microsoft Teams -sovelluksen henkilökohtaisille koneille täältä: https://teams.microsoft.com/downloads

Microsoft Teamsin käyttäminen selaimella

Kirjaudu Microsoft Teamsiinhttps://teams.microsoft.com/

Voit käyttää Microsoft Teams -ohjelmaa myös selaimella (ks. linkki yllä), jolloin sinun ei tarvitse asentaa erillistä sovellusta. Microsoft Teams tukee seuraavia selaimia: Firefox, Internet Explorer 10 tai uudempi, Safari, Chrome.

Liittyviä ohjeita

Microsoft Office 365 Palvelut

Aallon opiskelijat ja työntekijät saavat käyttöönsä Microsoftin Office 365 -palvelut (mm. OneDrive, Teams, Word, Excel, PowerPoint, etc.) sekä työ- että kotikoneille.

o365

Microsoft Office -paketti: asennus opiskelijoiden ja työntekijöiden omiin laitteisiin

Aalto-yliopiston opiskelijat ja työntekijät saavat maksutta käyttöönsä Microsoftin Office 365 -ohjelmat (mm. Word, Excel ja PowerPoint) omille laitteille (tietokone, tablet ja älypuhelin) Microsoft Office ProPlus -ohjelman myötä (opiskelijoiden osalta kulkee myös nimellä Student Advantage).

Microsoft Teams

Microsoft Teams on kätevä yhteistyötyökalu koko yhteisölle.

Mikä on Microsoft Teams?
Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: