Palvelut

Microsoft Teams

Microsoft Teams on kätevä yhteistyötyökalu koko Aalto-yliopistolle. Se on uusin Aallon Office 365 -sovellus, joka mahdollistaa ryhmätyöskentelyn tehokkaasti. Teams on kaikkien Aalto-yliopiston työntekijöiden ja opiskelijoiden käytettävissä. Aallossa toimii sekä selainversio että työpöytäsovellus, ja puhelimeen on myös saatavilla mobiilisovellus.
Mikä on Microsoft Teams?

Microsoft Teams -sovelluksen lataus

Windows

Microsoft Teams -sovelluksen voi ladata Aalto Windows -työasemalle itsepalveluportaalista:

Asenna Microsoft Teams Aallon työasemalle

Mac

Aalto Mac (OS X 10.10 ja uudemmat) koneen pääkäyttäjä (primary user) tai ylläpitäjä voi asentaa sovelluksen Managed Software Center -sovelluksella. Julkisiin työasemiin tai vanhempiin käyttöjärjestelmäversioihin sovelluksen lataaminen onnistuu ottamalla yhteyttä IT-palveluiden asiakaspalveluun: [email protected]

Linux

Linuxille ei ole vakaata asiakassovellusta, mutta voit käyttää Microsoft Teamsiä kätevästi selaimella (ks. ohjeet alla).

Mobiililaitteet

Microsoft Teams -sovelluksen voi ladata Android- tai iOS-käyttöjärjestelmää käyttävälle mobiililaitteelle. Huom! Tarvitset verkkoyhteyden (LAN,WLAN, mobiilidata) käyttäessäsi Microsoft Teams -sovellusta mobiililaitteella.

Android laitteet: Google Play

IOS laitteet: App Store

Henkilökohtaiset laitteet

Voit ladata Microsoft Teams -sovelluksen henkilökohtaisille koneille täältä:

teams.microsoft.com/downloads

Ominaisuudet

 • Yksi alusta, joka täyttää useimmat tarpeet – mahdollistaa tiedostojen jakamisen, etäkokoustamisen ja pikaviestimisen niin tietokoneella kuin mobiililaitteellakin
 • Tiedostojen jakaminen, tallentaminen ja muokkaaminen on kätevää, ja sen avulla voidaan välttää liitetiedostojen lähettely sähköpostilla
 • Integroidut Officen ohjelmistot, joita voi käyttää suoraan selaimella. Tämä mahdollistaa myös tiedostojen samanaikaisen muokkaamisen ryhmän kesken.
 • Mobiilikäyttö on toimiva – kommentteja ja viestejä voi lähettää suoraan puhelimella, sekä asettaa notifikaatiot uusista viesteistä
 • Paljon sovelluksia, jotka on integroitu alustalle esim. Google Drive ja Dropbox
 • Mahdollistaa keskustelun suoraan ohjelmassa ja säästää aikaa verrattuna esim. sähköpostiin
 • Sopii yritysten nopeaan viestintään, voidaan välttää sähköpostien lähettely ja eri informaatio ryhmän välillä.
 • Ihmisiä voi tägätä tärkeän informaation varmistamiseksi
 • Keskusteluun voi lähettää kuvia, giffejä ja tykätä tiimiläisten viesteistä
 • Mahdollistaa ryhmätyöskentelyn sekä aallon henkilökunnan, että aallon ulkopuolisten henkilöiden kanssa jakamalla oikeuksia (vaatii myös Office 365 EULAn hyväksymisen)
 • Teams-chatti mahdollistaa kommunikoinnin ja yhteistyön esimerkiksi tietyn porukan kesken. Myös tiedon hakeminen chatin keskusteluhistoriasta sekä keskusteluaiheiden suodattaminen on helppoa jälkeenpäin.
 • Voit järjestää kahdenkeskisen kokouksen tai ryhmäpuhelun myös ilman, että se ilmestyy Teamsin keskusteluun.
 • Voit lisätä tiedoston Teams-keskusteluun kohdassa Tiedostot, jonka jälkeen muut käyttäjät voivat kommentoida dokumenttia. Kommentit näkyvät sekä Keskustelut-kanavassa että valitun dokumentin kanavalla.

Teams vai Wiki? (ks. Aalto Wiki | Työkalu yhteistyölle )

Wiki sopii suuremmille ryhmille yksipuoliseen viestintään.
Teams on puolestaan toimivampi ryhmätyöhön – sillä saa nopeasti ja kätevästi aikaan yhdessä.

Tuki

Palveluun liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa lähetä palvelupyyntö: servicedesk.aalto.fi

Käyttäjätuki palvelee IT Servicedeskin aukioloaikoina.

Katso alta (Vastaavia palveluita) myös tiimisopimuksen tarjoamat työkalut tiimityöskentelyn kehittämiseen. (Sopii myös projektitiimeille ja tutkimusryhmille!)

Vastaavia palveluita

Aalto Wiki - työkalu yhteistyölle

Aalto Wiki on yhteistyötyökalu Aalto-yliopiston henkilökunnalle. Aalto Wikissä käytetään Atlassianin tuottamaa Confluence -yhteistyöohjelmistoa.

Eduuni - Ryhmätyöympäristö

Eduuni-workspaces sisältää Microsoft SharePoint -työtiloja organisaatioiden, verkostojen, hankkeiden ja tiimien käyttöön. Eduunia käytetään lähinnä EU-laajuisiin, kansainvälisiin tutkimusprojekteihin, sillä se mahdollistaa yhteistyön myös Aallon ulkopuolisten tahojen kanssa. Mikäli tallennettava informaatio ei ole salassapidettävää, ryhmätyöskentelyyn suositellaan käytettäväksi Microsoft Teamsia.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: