Palvelut

Mac-luokkakoneiden verkkokotihakemisto ja uudelleenohjaukset

Mac-luokkakoneissa ja yleiskäyttökoneissa (kirjautumisruudussa lukee Public), kuten esimerkiksi Maarintalon D-luokassa, käyttäjien kotihakemistot sijaitsevat suoraan home.org.aalto.fi -verkkolevyllä.

Mac-luokkakoneissa ja yleiskäyttökoneissa (kirjautumisruudussa lukee Public) käyttäjien kotihakemistot sijaitsevat suoraan home.org.aalto.fi -verkkolevyllä. Koska osa Mac-ohjelmista ei tue tällaista ratkaisua, on osia kotihakemistopuusta ohjattu symbolisilla linkeillä koneiden paikallisille levyille.

Tällä hetkellä (tietoa viimeksi päivitetty 08.02.2018) ohjataan seuraavat kotihakemiston haarat lokaalilevylle /l/redirections/käyttäjätunnus/ alle:

"Google Drive"

"Library/Accounts"

"Library/Caches"

"Library/Calendars"

"Library/Containers"

"Library/Developer/CoreSimulator"

"Library/Developer/Shared"

"Library/Developer/Xcode"

"Pictures/Lightroom"

Uudelleenohjaukset tehdään sisäänkirjautumisen yhteydessä ajettavalla skriptillä. Huomattavaa tässä on että edellä mainittuihin hakemistoihin tallennettavia tiedostoja ei varmuuskopioida ja niiden sisältö ei seuraa vaihdettaessa koneesta toiseen.

Liittyviä ohjeita

Tiedoston palauttaminen (Windows, Mac, Linux)

Aalto-työasemassa voit palauttaa Home- tai Work-levyillä olevista kansioistasi tiedostojesi edellisiä versioita.

Tulostaminen Canon-monitoimilaitteilla (Mac ja SecurePrint)

Tulostinjono ajureineen asennetaan automaattisesti IT-palveluiden ylläpidossa oleviin OS X 10.7 ja sitä uudempiin Mac -koneisiin, joten sinun ei tarvitse huolehtia tulostinjonon käyttöönotosta.

Aalto-Mac: salasanan vaihtaminen

Maceissä osa käyttäjän tiedoista on säilötty avainnippuun (Keychain) ja se on suojattu yleensä käyttäjän kirjautumissalasanalla. Kun käytät Aallon Mac-tietokonetta, kannattaa Aalto-salasana vaihtaa suoraan koneesta itsestään alla olevan ohjeen avulla.

Aalto Mac: sovellusjakelu (Managed Software Center)

Sinun on mahdollista asentaa tai poistaa Aallon Macciin valinnaisia ohjelmia sovellusjakelu Managed Software Centerin kautta.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu