Palvelut

Biotalousinfrastruktuuri

Aalto-yliopiston ja VTT:n yhteinen biotalousinfrastruktuuri on listattu Suomen tutkimusinfrastruktuurien tiekartalle 2021–2024.
Pilot-halli

Aalto-yliopiston biotalousinfrastruktuuri kattaa valitut Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimusinfrastruktuurit. Infrastruktuuriin kuuluu biojalostamoalaan liittyviä tutkimuslaboratorioita, karakterisointi- ja analysointilaitteita ja mallinnus- ja simulaatiotyökaluja.

Infrastruktuurissa tehtävä tutkimus keskittyy prosessitekniikkaan, teolliseen biotekniikkaan ja materiaalitutkimukseen. Tavoitteena on luoda uusia tuotteita ja prosessiratkaisuja hyödyntäen uusiutuvaa ja ensisijaisesti syötäväksi kelpaamatonta biomassaa. Uusiutuvasta biomassasta saadaan biotekniikkaa sekä kemiallista, termistä ja katalyyttistä prosessointia hyödyntäen tuotettua mm. kemikaaleja ja polttoaineita. Lisäksi erilaisia jalostusprosesseja hyödyntäen kehitetään biopohjaisia polymeerejä sekä kuitu- ja komposiittituotteita.

Hinnoittelu ja palvelut

Biotalousinfrastruktuuri kattaa laajan tutkimuslaitekannan, joka mahdollistaa biopohjaisten materiaalien esikäsittelyn, analysoinnin, karakterisoinnin, prosessoinnin ja testaamisen. Laitteet sijaitsevat laitoksilla eri paikoissa. 

Käytettävissä oleva laitekanta on suuri, ja laitteiden käyttö voi edellyttää tietynasteista koulutusta. Joissain tilanteissa vain koulutettu henkilökunta voi suorittaa analysoinnin. Alla esitetyt hintaluokat ovat suuntaa-antavia, ja niitä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta.

Tarjoamme tieteelliseen tutkimukseen tarvittavia laitteita, ja olemme kiinnostuneita yhteisistä tutkimushankkeista. Mikäli tutkimusryhmä käyttää laitteistoa runsaasti vuositasolla, voimme neuvotella hinnan alentamisesta. Infrastruktuurimme on käytettävissä myös yritysten ja tutkimusorganisaatioiden tilaustutkimuksiin. Yritysten mittaussopimuksiin ja laitevarauksiin liittyvät yhteydenotot pyydetään osoittamaan koulumme teknisten palveluiden päällikölle Jaana Richille, [email protected], puh: 050 408 1988.

Luokka I: Peruslaitteet prosessointiin ja testaukseen

  • Akateeminen työ 15–50 € / tunti
  • Kaupallinen käyttö 50–100 € / tunti

Luokka II: Edistykselliset prosessointi- ja analysointilaitteet

  • Akateeminen työ 30 € / tunti tai 30 € / näyte (mittauksen mukaan)
  • Kaupallinen käyttö 100–120 € / tunti tai 100–120 € / tunti

Teknikon tai tutkijan käyttöaika

  • Akateeminen työ 22/33 € / tunti
  • Kaupallinen käyttö 60/90 € / tunti

Esimerkkejä luokan I laitteista:

DSC, Instron, autoklaavit, ruiskupuristus

Esimerkkejä luokan II laitteista:

NMR, ESCA, dynaamiset galvanometrit

Hinnat eivät sisällä ALV:a.

Yhteystiedot

Jaana Rich, päällikkö, tekniset palvelut
[email protected]; 050 408 1988

Käyntiosoitteet:
Kemistintie 1 ja Vuorimiehentie 1
02150 Espoo

Tätä palvelua tarjoaa:

Kemian tekniikan korkeakoulu

Löysitkö etsimäsi? Ellet, niin otathan meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: