Palvelut

Arkisto

Arkisto vastaa pysyvästi tai pitkään (yli kymmenen vuotta) säilytettävien asiakirjojen ja opetuksen, tutkimuksen ja toiminnan tuloksena syntyvien kuva- ja esineaineistojen pitkäaikaissäilytyksestä, digitoinnista, tietopalvelusta ja arkistokäytäntöjen ohjeistuksesta.

Aalto-yliopiston arkisto on kaikille tutkijoille avoin arkisto. Arkistopalvelujen tehtävänä on yliopiston asiakirjallisen perinnön säilyttäminen ja siihen pohjautuvan tutkimuksen edistäminen. Otaniemessä sijaitsevasta arkiston toimipisteestä löydät Aalto-yliopiston, Helsingin kauppakorkeakoulun (HSE), Taideteollisen korkeakoulun (TaiK) ja Teknillisen korkeakoulun (TKK) ja näiden edeltäjien kokoelmat, sekä lukuisia koulujen toimialaan liittyviä yksityisarkistoja.

Tutustu Aalto-yliopiston arkiston kokoelmiin VRC + arkisto-sivuilla.

Ota yhteyttä osoitteessa [email protected]

Muutto tiedossa?

Arkisto tarjoaa lisäksi apua yksiköiden ja yksittäisten työntekijöiden muuttovalmisteluihin. Etenkin kokonaisten yksikköjen kohdalla olisi toivottavaa, että muutoista vastaavat ottavat yhteyttä arkistoon heti kun tieto muutosta on tullut. Arkisto auttaa sekä yksittäisten työhuoneiden että yhteisten varastojen osalta määrittelemään mikä on säilytettävää ja mitä voidaan huoletta hävittää. Lisäksi tarjoamme apua arkistoitavien kokonaisuuksien järjestämiseen ja suojaamiseen. Ota yhteyttä [email protected]

Arkistointioppaat

Arkistointiopas tekniikan alojen opiskelijakansiot sisältää linjaukset siitä mitä asiakirjoja opiskelijakansiossa säilytetään pysyvästi sekä milloin ja miten kansiot toimitetaan arkistoon Otaniemeen. (Liite arkistointiopas tekniikan alojen opiskelijakansiot)

Arkistointiopas isot kokonaisuudet. Laajat kokonaisuudet kuten pöytäkirjasarjat toimitetaan arkistoon. Asiakirjoista vastaavat yksiköt huolehtivat asiakirjojen järjestämisestä ja arkistoon toimittamisesta Asiakirjahallinnan antamien ohjeiden mukaisesti. Arkisto ei ota vastaan järjestämätöntä aineistoa. Tarvittaessa arkisto auttaa asiakirjojen koteloinnissa. Laajojen kokonaisuuksien sekä erityisaineistojen osalta ota aina ensin yhteyttä arkistoon. (Liite arkistointiopas isot kokonaisuudet)

Arkiston yhteystiedot

Sähköposti: [email protected]

Yhteydenotto ensisijaisesti sähköpostilla

Puh. 050 596 9639

Käyntiosoite: Otakaari 1B, Espoo

 

Tätä palvelua tarjoaa:

Arkisto- ja kirjaamopalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu