Palvelut

Aalto-yliopiston postituslistat

Postituslista on sähköpostiviestien jakeluun erikoistunut työkalu, jonka avulla sähköpostiviestejä voi lähettää kerralla kaikkien listan jäsenten henkilökohtaiseen sähköpostilaatikkoon.

Kahdenlaisia postituslistoja

Aalto-yliopiston postituslistat voivat olla joko sisäisiä, eli vain @aalto.fi-osoitteille, tai ne voivat sisältää myös ulkoisia sähköpostiosoitteita:

  1. Exchange-postituslistat voivat sisältää vain @aalto.fi-osoitteita. Exchange-postituslistan nimi on muodossa [listan nimi]@aalto.fi. 
  2. Mailman-postituslistat voivat sisältää myös ulkoisia sähköpostiosoitteita. Mailman-postituslistan nimi on muodossa [listan nimi]@list.aalto.fi. 


Exchange-postituslistat voivat:
- muodostua automaattisesti kustannuspaikan perusteella
- olla manuaalisesti ylläpidettyjä
- olla yhdistelmä automaattisia ja manuaalisesti ylläpidettyjä postituslistoja.

Mailman-postitiuslistoja ylläpidetään manuaalisesti.  
 

Automaattiset postituslistat

Automaattiset postituslistat perustuvat taloudellisille kustannuspaikoille. Automaatio perustuu Aallon HR-järjestelmässä, Workday:ssä oleviin työsopimuksiin. Tästä johtuen automaattinen postituslista sisältää kaikki henkilöt, joilla on voimassa oleva suhde kustannuspaikkaan (myös Aallon ulkopuoliset henkilöt). 

Miksi osa automaattisista postituslistoista ei ole ajan tasalla 

Automaattiset postituslistat ovat päivittyneet organisaatiomuutosten ja taloudellisten kustannuspaikkojen perusteella. Kun henkilön kustannuspaikka muuttuu, hänet poistetaan niiltä postituslistoilta, joihin hän on aiemman kustannuspaikan perusteella kuulunut. Henkilö voidaan lisätä listalle manuaalisesti, jos se on tarpeen. 

Automaattiset postituslistat, hallinnointi 

Postituslistalla voi olla useita omistajia, mutta vain yksi ylläpitäjä. Jos postituslistan omistaja tai ylläpitäjä pitää vaihtaa, ole yhteydessä IT Service Deskiin.

Automaattisten postituslistojen päivitys

Vuonna 2022 Aalto-yliopiston sähköpostijärjestelmä siirrettiin pilveen. Tällöin useampi henkilö siirtyi automation piiriin. Kun postituslista on pilvessä, ei sen jäseniä voi päivittää samalla tavoin kuin aiemmin. Lisäksi postituslistan jäseniä ei näe listalta samalla tavoin kuin ennen. 
Jos huomaat jonkun puuttuvan automaattiselta postituslistalta, ole yhteydessä joku listan ylläpitäjään tai IT Service Deskiin

Postituslistan ylläpitäjä voi muokata listalle kuuluvia henkilöitä. Lue lisää Exchange-postituslistat - vastaanottajan lisääminen ja poistaminen.
 

PC on a desk with coffee mug next to it
Palvelut

Exchange-postituslistat - vastaanottajan lisääminen ja poistaminen

Postituslista on sähköpostiviestien jakeluun erikoistunut työkalu, jonka avulla sähköpostiviestejä voi kerralla lähettää kaikkien listan jäsenten henkilökohtaiseen sähköpostilaatikkoon.

Palvelut

Exchange-postituslistat - viestien moderointi

Postituslista on sähköpostiviestien jakeluun erikoistunut työkalu, jonka avulla sähköpostiviestejä voi kerralla lähettää kaikkien listan jäsenten henkilökohtaiseen sähköpostilaatikkoon.

Palvelut

Mailman-postituslistat - vastaanottajien lisääminen ja poistaminen

Ohjeet, miten lisätä ja poistaa vastaanottajia mailman-postituslistoilla.

Palvelut

Mailman-postituslistat - viestien moderointi

Ohjeet, miten moderoida viestejä mailman-postituslistoilla.

Palvelut
Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: