Opiskelu Aallossa

Yksilölliset järjestelyt valintakokeissa

Valintakokeeseen osallistuvan hakijan on mahdollista hakea vammansa, sairautensa tai vastaavan erityisen syyn perusteella yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeisiin.

HUOM!
Ohjeet kevään 2023 valintakokeita koskien päivitetään sivulle ennen hakuajan alkua.
Students of Aalto University / Photo by Unto Rautio

Yksilöllisiä järjestelyjä tulee hakea 6.4.2022 klo 15.00 mennessä. 

Edellä mainitun päivän jälkeen toimitetut hakemukset huomioidaan vain siinä tapauksessa, että yksilöllisten järjestelyiden syy on ilmennyt 6.4.2022 jälkeen.  

Päätökset myönnetyistä yksilöllisistä järjestelyistä lähetetään hakijoille sähköpostitse viimeistään 17.5.2022.

Hakemukseen tulee liittää kopiot todistuksista, joihin vetoat (esimerkiksi lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai todistus lukihäiriöstä tai oppimisvaikeudesta). Lukihäiriön vuoksi tukitoimia, esimerkiksi lisäaikaa anovan tulee liittää hakemukseensa koulutuksen saaneen erityisopettajan, asiaan perehtyneen psykologin, puheterapeutin tai erikoislääkärin (esim. lastenneurologi, neurologi tai foniatri) lausunto. Lausunnosta tulee käydä ilmi, että lukihäiriösi vuoksi tarvitset tukitoimia kokeen suorittamiseen. Korkeakoulu voi hyväksyä ylioppilastutkintolautakunnan vastaavan päätöksen, jos siitä ilmenee myönnetyt tukitoimet.

Lausuntojen voimassaoloaika katsotaan tapauskohtaisesti riippuen vamman, sairauden tai oppimisvaikeuden pysyväisyydestä. Lukihäiriön osalta otetaan huomioon lausunnot, jotka ovat hankittu 16-vuotiaana tai sen jälkeen. Älä lähetä alkuperäisiä todistuksia.

Jos sinulle on myönnetty lisäaikaa tai muita yksilöllisiä järjestelyjä ylioppilaskirjoituksiin, tulee hakemukseen liittää ylioppilastutkintolautakunnan antama päätös.

Jos erityisjärjestelyitä vaativa este syntyy tai se todetaan hakuajan päättymisen jälkeen, tulee sinun toimittaa hakemus yksilöllisistä järjestelyistä viipymättä hakijapalveluihin.

Lisäaikaa ei voida myöntää taiteiden alan valintakokeisiin eikä arkkitehtuurin piirustus- ja suunnittelukokeisiinNäihin kokeisiin on kuitenkin mahdollista hakea muita yksilöllisiä järjestelyjä.

Ohjeet yksilöllisten järjestelyiden hakemuksen ja hakemuksen liitteiden lähettämiseen

 1. Lataa yksilöllisten järjestelyiden hakulomake omalle koneellesi
  Huom! Jos olet osallistumassa usean eri alan kokeeseen, tulee sinun täyttää jokaiselle alalle erillinen lomake. Jos esimerkiksi olet osallistumassa DIA-yhteisvalinnan ja kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan kokeisiin, tulee sinun täyttää sekä kauppatieteellisen alan että tekniikan alan lomake. Kauppatieteellisen alan lomakkeella voit hakea yksilöllisiä järjestelyjä Aalto-yliopiston tiloissa suoritettavaa koetta varten. Tekniikan alan lomakkeella voit hakea yksilöllisiä järjestelyjä DIA-yhteisvalinnan valintakokeisiin kaikissa yhteisvalinnan yliopistoissa. Linkit hakulomakkeille löydät sivun alareunasta.
 2. Täytä lomake. Lomaketta ei tarvitse allekirjoittaa, vaan sähköisesti täytetty lomake riittää.
 3. Tallenna hakemus ja liitteet koneellesi, josta saat ne liitettyä pdf-muodossa turvasähköpostiin
 4. Mene turvasähköpostin lähettämiseen tarkoitettuun osoitteeseen https://securemail.aalto.fi
 5. Syötä sähköpostiosoitteesi sivulla avautuvaan kenttään ja valitse "Continue"
 6. Valitse seuraavaksi avautuvalta näytöltä "Register"
 7. Saat sähköpostiisi vahvistuksen rekisteröitymisestä. Seuraa sähköpostissa olevaa linkkiä, jonka kautta pääset lähettämään viestin turvasähköpostilla.
  • Merkitse viestin vastaanottajaksi [email protected]
  • Merkitse viestin otsikoksi "Yksilölliset järjestelyt, valintakoe johon olet osallistumassa", esimerkiksi "Yksilölliset järjestelyt, kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan valintakoe"
  • Liitä hakemus sekä vaaditut liitteet liitetiedostoiksi Attachments-kohdassa valitsemalla "Choose Files". Lähetä kaikki dokumentit samassa viestissä, hakemus omana tiedostonaan ja jokainen liite omanaan pdf-muodossa. Kun olet ladannut kaikki tiedostot viestiin, valitse lopuksi "Attach".
 8. Lähetä viesti valitsemalla lopuksi "Send".

Huom! Yllä mainittujen ohjeiden mukainen rekisteröityminen ja turvasähköpostin lähettäminen ei ole mahdollista @aalto.fi -sähköpostiosoitteella.

Yksilöllisten järjestelyiden hakuaika on päättynyt 6.4.2022 klo 15.00.

Aalto-yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot

Ota yhteyttä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin.

Voimmeko olla avuksi?
Otaniemi campus in summer
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu