Median laitos

Tutkimus median laitoksella

Tutkimuksemme koostuu käytäntölähteisesestä ja kirjallisesta tutkimuksesta taiteen ja muotoilun alalla. Tutkimuskohteitamme ovat muun muassa visuaalinen viestintä ja valokuvaus, visuaalisen viestinnän suunnittelu, mediakulttuuri, uusmedian suunnittelu ja oppiminen sekä äänisuunnittelu ja pelimuotoilu.
Aalto Design Factory

Tutkimuksemme koostuu käytäntölähteisesestä ja kirjallisesta tutkimuksesta taiteen ja muotoilun alalla. Tutkimuskohteitamme ovat muun muassa visuaalinen viestintä ja valokuvaus, visuaalisen viestinnän suunnittelu, mediakulttuuri, uusmedian suunnittelu ja oppiminen sekä äänisuunnittelu ja pelimuotoilu.

Median laitos ottaa vastaan visuaalisen suunnittelun toimeksiantoja kaikilta viestinnän ja muotoilun aloilta. Tyypillisimmät projektit liittyvät yritys- ja tuotesuunnitteluun, mainontaan, internetsivuihin, elektronisten ja painettujen julkaisujen muotoiluun ja taittamiseen sekä pakkaus ja julistesuunnitteluun.

Median laitoksen tutkimustoiminta kertoo toiminnastaan aktiivisesti omassa blogissaan.

Digitaalinen media keskiössä

Tutkimuksemme keskittyy digitaalisen median käyttöön monialaisilla alustoilla ja medioidenvälisillä työkaluilla. Tutkimuksemme on vuodesta 2000 alkaen tutkinut myös visuaalisuuden ja informatiikan käyttöä ja uusia visuaalisen suunnittelun käytäntöjä. Painotamme ja olemme sitoutuneet luomaan uusia viestinnän työkaluja taiteellisten käytäntöjen ja tutkimuksen kautta.

Tutkimushenkilöstömme on sitoutunut tutkimusprojekteihin tutkimusryhmien johtamisella ja kehittämisellä, opetustoiminnalla ja tohtorintutkintojen ohjeistamisella sekä maisteritason kurssien opettamisella. Maaliskuusta 2017 alkaen median laitoksella on yli 40 kokoaikaista ja osa-aikaista tohtoriopiskelijaa. Tällä hetkellä jokaista henkilöstön jäsentä kohden on seitsemän kokoaikaista jatkotutkinnon opiskelijaa.

Department of Media Research Blog

The posts in the blog advertise and document monthly activities and events related to research and the doctoral studies program in the Department of Media in Aalto University, School of Arts, Design and Architecture. The pages provide information about ongoing seminars, courses, bibliographies and more.

Read more
Aalto BIZ researchers, photo Aino Huovio
Aalto Doctoral Programme in Arts, Design and Architecture

Viimeisimmät julkaisut

Median laitos on julkaissut yli 1700 julkaisua vuoden 2018 loppuun mennessä. Viimeisimmät julkaisut löytyvät alta ja ACRIS-tietokannasta.

Perceptual analysis of directional late reverberation

Benoit Alary, Pierre Massé, Sebastian Schlecht, Markus Noisternig, Vesa Välimäki 2021 The Journal of the Acoustical Society of America

ARS108: Song for the Unknown II

Heta Kaisto, Antti Ikonen 2021

A dataset of higher-order Ambisonic room impulse responses and 3D models measured in a room with varying furniture

Georg Götz, Sebastian J. Schlecht, Ville Pulkki 2021 2021 Immersive and 3D Audio: from Architecture to Automotive (I3DA)

Autonomous robot twin system for room acoustic measurements

Georg Götz, Abraham Martinez Ornelas, Sebastian Schlecht, Ville Pulkki 2021 Journal of the Audio Engineering Society

The Role of Modal Excitation in Colorless Reverberation

Janis Heldmann, Sebastian Schlecht 2021 Proceedings of the 24th International Conference on Digital Audio Effects (DAFx20in21)

Forming the Dog Internet: Prototyping a Dog-to-Human Video Call Device

Ilyena Hirskyj-Douglas, Roosa Piitulainen, Andres Lucero 2021 Proceedings of the ACM on Human-Computer Interaction

Spatial Filter Bank in the Spherical Harmonic Domain: Reconstruction and Application

Christoph Hold, Sebastian Schlecht, Archontis Politis, Ville Pulkki 2021 2021 IEEE Workshop on Applications of Signal Processing to Audio and Acoustics (WASPAA)

Kosti Koskinen - kadunmiehen päiväkirja

Antti Ikonen, Heta Kaisto, Henna Paunu 2021

Säestäjä

Antti Ikonen 2021

Pakkausalan koulutus

Markus Joutsela 2021 Kestävä pakkaus
More information on our research in the Research database.
Research database
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu