Lahjoita tulevaisuus

Lahjoita Ukrainan yliopisto-opiskelijoille

Aalto-yliopisto jatkaa maksuttomien opiskelupaikkojen tarjoamista Ukrainasta saapuville yliopisto-opiskelijoille. Lahjoittamalla autat kattamaan heidän elinkustannuksia Suomessa.
Aalto flags in Ukraine colours

Aalto-yliopisto jatkaa maksuttomien opiskelupaikkojen tarjoamista Ukrainasta saapuneille yliopisto-opiskelijoille. Maksutonta erillisopinto-oikeutta voivat hakea Ukrainan yliopistoissa opiskelevat ukrainalaiset sekä Ukrainasta turvapaikan saaneet tutkinto-opiskelijat, joiden opinnot sota on keskeyttänyt. 

Opiskelijat voivat suorittaa erillisellä opinto-oikeudella yksittäisiä opintojaksoja. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus hakea myöhemmin Aalto-yliopiston kandidaatti- tai maisteriohjelmiin.

Tue Ukrainan yliopisto-opiskelijoita

Lahjoitukset Aalto-yliopiston Ukraina-rahastoon ohjataan opiskelijoille myönnettäviin apurahoihin, jotka auttavat kattamaan opiskelijoiden elinkustannuksia opintojen aikana Suomessa. Apurahan suuruus on 800 euroa kuukaudessa. 

Apuraha myönnetään aina lukukaudeksi kerrallaan.

Haluamme Aallossa auttaa Ukrainan opiskelijoita hädän keskellä. Lahjoitukset mahdollistavat opintojen jatkamisen kriisin aikana.

Petri Suomala, Aalto-yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori

Lahjoitusten merkitys

Opiskelijoiden palautteesta käy ilmi, että he arvostavat suuresti saamaansa mahdollisuutta, ja että yhteisömme tarjoamalla tuella on todella vaikutusta heidän arjessaan. Opiskelun ja arjen mahdollistamisen lisäksi opiskelijat kertovat tuella olevan myös henkinen vaikutus: lahjoitukset ovat konkreettinen osoitus yhteisöllisyydestä ja välittämisestä.

Vieraassa maassa ilman tukiverkostoa arjen pyörittäminen on haastavaa, puhumattakaan huolesta ja surusta, jotka ovat osa opiskelijoiden arkea. Tässä tilanteessa jatkuvuuden merkitys korostuu: opiskelijoiden stressiä helpottaa, jos he voivat suunnitella tulevaa ja voivat luottaa siihen, että opinnot ja toimeentulo ovat turvattu myös ensi kuussa ja lukukautena. 

Vaikka opiskelijoiden henkinen kuormitus on valtava, he ovat silti edenneet opinnoissaan sinnikkäästi ja lähteneet rakentamaan elämäänsä Suomessa ihailtavalla asenteella.

Osa opiskelijoista jatkaa opintojaan myös etänä kotiyliopistoonsa Ukrainaan, niiltä osin kun kursseja vielä järjestetään. Muutama aiemmin erillisopinto-oikeuden saanut opiskelija on hakenut ja saanut varsinaisen tutkinto-opintopaikan Aallosta. On ilahduttavaa huomata, että olemme yhteisönä pystyneet tarjoamaan siinä määrin turvallisen ja mielekkään ympäristön kriisin keskellä, että opiskelijat suunnittelevat jäävänsä Suomeen. Tästä onnistumisesta kuuluu kiitos myös kaikille lahjoittajillemme.  

Aalto flags in Ukraine colours

Tue Ukrainan yliopisto-opiskelijoita

Auta heitä jatkamaan opintojaan kriisin aikana

Lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
Lahjoitussumma
Elizaveta

Sotaa pakoon Ukrainasta – Elizavetan ja Katerynan opinnot jatkuvat Aalto-yliopistossa

Lahjoittajien tuen avulla Aalto-yliopisto pystyy tukemaan Ukrainasta tulevia opiskelijoita opiskelupaikan lisäksi elintärkeällä apurahalla.

Lahjoita tulevaisuus
Futudesignin henkilöstö

Futudesign lahjoitti Aalto-yliopiston Ukraina-rahastoon

Vuoden sisustusarkkitehtitoimistoksi 2023 valittu Futudesign halusi tukee palkintosummallaan Ukrainasta tulevia opiskelijoita.

Uutiset

Haluatko tukea sotaa pakenevia tutkijoita, saada lisätietoja lahjoittamisesta tai harkitsetko suurempaa lahjoitusta?

Nora Rahnasto Aalto-yliopiston lahjoittajasuhteista vastaa lahjoittamiseen liittyviin kysymyksiisi. Olethan yhteydessä Noraan, jos sinulla on kysyttävää tai harkitset vähintään 10 000 euron suuruista lahjoitusta.

 Nora Rahnasto

Nora Rahnasto

lahjoittajasuhteet, yksityishenkilöt ja testamenttilahjoittaminen

Ukrainan sotaa pakeneville vierailevan tutkijan paikkoja Aalto-yliopistosta

Jo lähes 250 lahjoitusta Ukrainan opiskelijoiden opintoihin Aallossa.

Lue lisää
Siniset ja keltaiset liput.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu