Lahjoita tulevaisuus

Lahjoitus Aalto-yliopistolle - askel kohti kestävää tulevaisuutta!

Lahjoitus Aalto-yliopistolle on sijoitus parempaan tulevaisuuteen. Minkä haasteen sinä haluaisit ratkaista?
Photo of students studying, Otaniemi campus.

Miksi lahjoittaa Aalto-yliopistolle?

Katamme vuosittain alle 60 % Aalto-yliopiston kuluista opetusministeriön vuosibudjetista. Loput 40 %  hankimme muista lähteistä. Siksi kaikenkokoiset lahjoitukset ovat arvokkaita.

Lahjoittamalla Aalto-yliopistolle

  1. turvaat tulevaisuuden muutoksentekijöiden korkeatasoisen ja monialaisen koulutuksen
  2. mahdollistat maailmanluokan tutkijoiden tieteen tekemistä ja innovointia paremman maailman hyväksi
  3. osallistut kilpailukykyisen Suomen ja kestävän maailman rakentamiseen.


Yhdessä voimme ratkaista yhteiskunnan suurimpia haasteita.

Aalto University students, photo by Aino Huovio

Mihin lahjoitusvaroja Aalto-yliopistossa käytetään?

Tämän päivän opiskelijat ovat huomisen ammattilaisia. Meidän on vastattava jo nyt tulevaisuuden osaajapulaan, ja varmistettava koulutus, joka antaa nuorille työkalut menestykseen niin työelämässä kuin elämässä muutoinkin.

Kun lahjoitat Aallolle, tuet mm. opiskelijoiden hyvinvointia, viihtyvyyttä ja urakehitystä. Panostamme erityisesti opiskelijoiden henkiseen jaksamiseen ja opiskelutilojen toimivuuteen. Opiskelijoiden uramuotoilua tuetaan jo heti opintojen alkumetreiltä asti. Lahjoitusvaroilla tuetaan osaltaan myös opiskelijoiden yrittäjyysosaamista sekä yliopiston kumppanuusverkostojen rakentamista.

Tuemme sekä opiskelijoiden että tutkijoiden kansainvälisyyttä. Panostamme maailmanlaajuisten osaamisverkostojen ylläpitoon. Mahdollistamme vaihto-ohjelmia ja tarjoamme opiskelijoillemme mahdollisuuden opiskella alansa huippujen – niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin – opissa. Kannustamme tutkijoitamme aktiivisiin rooleihin kansainvälisissä projekteissa. 

Kehitämme kampuksiamme jatkuvasti yhä toimivimmiksi. Huomioimme kaikessa uuden suunnittelussa ja rakentamisessa tilojen monipuoliset käyttömahdollisuudet. Kehitämme tiloja jatkuvasti, jotta ne palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla eri alojen, osaamisten ja ideoiden kohtaamisia.  

Lahjoituksilla tasoitetaan myös osaltaan julkisen rahoituksen mahdollisia, ja yllättäviäkin, vaihteluita. Lahjoituksilla turvataan yliopiston pitkäjänteinen kehitys ja samalla tieteen ja tutkimuksen jatkuvuus.

A logo around campus

Aalto-yliopisto

Lahjoitus yliopistolle on sijoitus parempaan tulevaisuuteen. Yhdessä voimme ratkaista yhteiskunnan suurimpia haasteita.

Lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
Lahjoitussumma
Valitse lahjoitussumma
Lahjoitussumma

Inspiroivia esimerkkejä työstä, joka muuttaa maailmaa

Tutkijamme ja opiskelijamme pyrkivät kehittämään ratkaisuja aikamme keskeisimpiin ongelmiin. Lue, mitä kaikkea olet lahjoittana osaltasi tukemassa!

Kuvituskuva bakteerista

Utelias

Tieteen läpimurtoja, myytinmurtajia ja tuoretta tutkimustietoa päätöksenteon tueksi. Lue parhaita juttuja aaltolaisten työstä - opiksi ja innostukseksi!

Centimeter-sized silicon chip, which has two parallel superconducting oscillators and the quantum-circuit refrigerators connected to them. Credit: Kuan Yen Tan.

Syväteknologia ratkaisee globaaleja haasteita – Aalto-yliopisto on otollinen kasvualusta deep tech -yrityksille

Kun tutkimuksessa mennään pintaa syvemmälle, on mahdollisuus löytää helmiä. Deep tech -kasvuyrityksissä nämä helmet hiotaan isoihin haasteisiin vastaaviksi huipputeknologioiksi. Aallosta ponnistaneita uranuurtajayrityksiä ovat muun muassa IQM, ICEYE, Ioncell ja Mustekala.

Uutiset
Saija Hollmén istumassa lattialla risti-istunnassa värikkäiden afrikkalaisten kankaiden päällä.

Väitös: Humanitaarinen arkkitehtuuri luo turvaa ja suojaa köyhyyden ja kriisien keskelle

Kun globaalit kriisit ajavat ihmisiä pois kodeistaan, voidaan monialaisen yhteistyön kautta rakentaa vähästä enemmän.

Uutiset
Liikuteltavan magneettikuvauslaitteen prototyyppi.
Uutiset
Shcool of Business alumna Riikka Davidkin

Alumni Riikka Davidkin: Vaikuttavuus on työni keskiössä – emme tee mitään, jos sillä ei ole mahdollista ensisijaisesti saada aikaan positiivista vaikutusta yhteiskunnassa

Alumnimme Riikka Davidkin haaveili jo lapsena kansainvälisestä urasta. Nyt New Yorkissa Social Financella impact-rahastoihin sijoittavan tiimin vetäjänä hän kokee suurta merkityksellisyyttä työssään, sillä kokee, että juuri rahoitussektori on parhaiten asemoitunut vaikuttamaan aikamme isojen ongelmien ratkaisemiseen.

Uutiset
Piirroskuvituksessa on siniasuinen mieshamo kumartuneena 3D-printterin ylle, kuvassa on myös maapallo, jonka yllä kulkee lentokone, sekä sormet, jotka pitelevät kuutiota, jossa lukee error!. Kuvitus: Studio Jenni & Jukka.

Totta vai tarua: 3D-tulostuksella voidaan valmistaa avaruusraketti?

Apulaisprofessori Mika Salmi oikoo 3D-tulostuksesta vallitsevia mielikuvia. Salmen professuurin ala on kestävä kehitys valmistuksessa.

Uutiset
Shaking up Tech, kuva Mikko Raskinen

Shaking up Tech (ulkoinen linkki)

Shaking up Tech -tapahtuman tavoite on tarjota monipuolinen käsitys tekniikasta alana ja uravalintana. Yliopistot järjestävät tapahtuman vuosittain ammatinvalinnan kynnyksellä oleville nuorille naisille.

Pink materials

Liity Aalto-yhteisöön

Lähetämme innostavia uutisia tieteen ja taiteen läpimurroista, tarinoita Aalto-yhteisöstä sekä kutsuja yliopiston järjestämään toimintaan. Tervetuloa yhteisöömme!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: