Lahjoita tulevaisuus

Kuukausilahjoittajana hyvällä fiiliksellä

Aalto-yliopisto on Kari Kakkoselle rakas opinahjo, sillä hän opiskeli tuotantotaloutta Teknillisessä korkeakoulussa 1990-luvulla. Aallon ensimmäisenä kuukausilahjoittajana hän tukee hyvillä mielin yliopistoa, joka auttoi häntä ponnistamaan omalle työuralle.
Kari Kakkonen
Kari Kakkonen. Kuva:Ilari Mäkinen

”Säännöllinen lahjoitus on minulle paras ja myös vaivaton tapa tukea Aaltoa. Meidän alumnien velvollisuus on auttaa uusia sukupolvia oppimaan ja uskon, että monella on tässä vaiheessa uraa mahdollista antaa oma tukensa. Pienelläkin rahalla saadaan yhdessä aikaan iso vaikutus. Ja on hieno juttu, että valtion vastinrahakampanjan myötä omalla panoksella saa enemmän aikaan”, kertoo Kakkonen.

Hän on ilolla seurannut Aallon kasvua ja nousua kansainvälisissä rankingeissa yhä korkeammalle. ”Mieltäni lämmittävät erityisesti kestävän kehityksen tutkimus ja innovaatiot, jotka kumpuavat monialaisesta yliopistosta ja sen opiskelijoista. Aallossa on asenne kohdillaan myös yrittäjyyden ja startup-kuvioiden suhteen. On hienoa, että nähdään vaihtoehtoisia urapolkuja ja laitetaan asioita tapahtumaan.”

Dragons Out! -kirja innostaa lapsia ohjelmistotestaukseen

Kakkonen on ohjelmistotestauksen konsultti, kouluttaja ja kirjailija. Hän johtaa Knowitin koulutusliiketoimintaa ja on jo 20 vuoden ajan edistänyt aktiivisesti ohjelmistotestausta alan kotimaisissa ja kansainvälisissä järjestöissä. Vuonna 2021 Tieturi ja TestausOSY valitsivat hänet Vuoden testaajaksi.

Kirjoittamassaan Dragons Out! -kirjassa Kakkonen perehdyttää lapsia ohjelmistotestaukseen fantasiamaailmassa, jossa seikkaillaan lohikäärmeiden ja ritarien kanssa. Kirja on otettu innostuneesti vastaan myös kouluissa. ”Kirja on julkaistu suomeksi ja englanniksi. Parhaillaan on tekeillä käännökset ranskaksi, puolaksi ja unkariksi. Toinen kirja on suunnitteilla ja olen miettinyt myös oppimispelin tekemistä Dragons Out -yritykseni puitteissa.”

Teksti: Marjukka Puolakka

Säännöllinen lahjoittaminen on nyt mahdollista!

Aalto-yliopistoa ja sen korkeakouluja voi tukea myös kuukausilahjoituksin. Tutustu lahjoituskohteisiin ja liity Aallon säännölliseksi lahjoittajaksi.

Two female students in a lab

Lahjoita tulevaisuus

Tule mukaan rakentamaan kestävää tulevaisuutta! Yhdessä voimme ratkaista yhteiskunnan vaikeimpia haasteita.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: