Koulutustarjonta

Space Science and Technology, Master of Science (Technology)

SpaceMaster on ainutlaatuinen ohjelma, jossa yhdistyy viiden yliopiston avaruusosaaminen. Tarjoamme poikkitieteellistä ja tutkimukseen keskittyvää koulutusta sekä ensikäden ja käytännön kokemusta avaruustieteestä, -teknologiasta ja -tekniikasta. Aalto-yliopisto keskittyy avaruusteknologiaan ja sen tarjoamat opintopolut ovat Small Satellites and Space Instrumentation, joka keskittyy pieniin satelliitti- ja avaruusinstrumentteihin, ja Space Robotics and Automation.
SpaceMaster IV (2019-2025) is a continuation of the original Erasmus Mundus Joint Master Degree programs launched in 2004.
SpaceMaster IV (2019-2025) is a continuation of the original Erasmus Mundus Joint Master Degree programs launched in 2004.

Tutkinto:

Diplomi-insinööri

Hakuaika:

16.10.2023 – 15.1.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Sähkötekniikan korkeakoulu

Koulutuksen kuvaus

SpaceMaster-ohjelman päätavoitteena on yhdistää viiden yliopiston laaja avaruusosaamisen kirjo yhteiseksi alustaksi. Koulutusyhteistyötä tukevat tieteelliset ja teolliset järjestöt, jotka tarjoavat suoran yhteyden ammatilliseen tutkimukseen ja teollisuuteen. SpaceMaster tarjoaa siis poikkitieteellistä ja tutkimukseen perustuvaa koulutusta, joka tarjoaa ensikäden ja käytännön kokemusta avaruustieteestä, -teknologiasta ja -tekniikasta.

Ohjelman tärkeimmät osaamistavoitteet ovat:

  • perustiedot ja syventävä tietämys opiskeltavista aiheista
  • kokonaisvaltainen lähestymistapa kehittyneisiin avaruushankkeisiin ja kattava näkemys niistä
  • avaruushankkeissa vaadittavat johtamistaidot, esim. ilma-alusten tai satelliittien järjestelmät, satelliittilaukaisutekniikat, planeettojen välinen matkustus, kaukokartoitus, avaruustietojen hallinta
  • siirrettävät taidot, kuten yrittäjyys, tieteellinen kirjoittaminen, sosiaalinen osaaminen, viestintätaidot, johtaminen kansainvälisessä ja kulttuurienvälisessä ympäristössä.

SpaceMasterin lisäarvo verrattuna muihin saman alan ohjelmiin voidaan tiivistää seuraavasti:

  • akateemisten laitosten ja teollisuuden strukturoitu yhteistyö
  • koulutus, johon tämänhetkinen tutkimuksen kehitys vaikuttaa
  • kulttuurienvälisen ymmärryksen ja integraation kasvu
  • yliopistojen jäsennelty yhteistyö ECTS-arviointijärjestelmän avulla yhdistäen erilaisia koulutusmalleja
  • sekä akateemisen että hallinnollisen henkilöstön kokemusten vaihto
  • monenlaiset erikoisalat parantavat opiskelijoiden uramahdollisuuksia.

SpaceMaster IV on jatkoa alkuperäisille Erasmus Mundus -maisteriohjelmille, jotka käynnistettiin vuonna 2004 ja joita toteutti Euroopan johtavien yliopistojen yhteenliittymä tiiviissä yhteistyössä tutkimus- ja teollisuusorganisaatioiden kanssa.

Opetuskieli

Master’s Programme in Space Science and Technology -maisteriohjelman opetuskieli on englanti.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Osallistumiskustannukset ja -maksut peritään kumppaniyliopistojen käytäntöjen mukaisesti. Lisätietoja ohjelman verkkosivustolla.

Aalto-yliopiston lukuvuosimaksut:

EU- ja ETA-maiden kansalaiset: 15 000 €/lukuvuosi

EU/ETA-alueen kansalaiset: ei lukuvuosimaksua

Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta Aalto-yliopistossa.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.

Opintojen rakenne

Ohjelma on kaksoistutkinto-ohjelma, jonka aikana opiskelijat opiskelevat kahdessa eri yliopistossa. Neljä lukukautta kestävän SpaceMaster-ohjelman opintojen laajuus on 120 opintopistettä.

Ensimmäinen vuosi opiskellaan Luleå University of Technologyssa, Kiirunan avaruuskampuksella, Ruotsissa (60 op).

Toinen vuosi (sekä diplomityö) suoritetaan yhdessä kumppaniyliopistoista. Diplomityön voi toteuttaa myös Associate-tason kumppaniyrityksessä sekä muissa ohjelman aiheeseen liittyvissä teollisuus- ja tutkimusorganisaatioissa.

Anshum Dwarakanath Prahlad

Opiskelija Anshuman Dwarakanath Prahlad näkee nykypäivän avaruusteollisuudessa monia mahdollisuuksia

Anshuman Dwarakanath Prahlad opiskelee SpaceMaster-yhteisohjelmassa. Hänestä opiskelu kahdessa eri yliopistossa on ollut antoisaa.

Uutiset
Master's Programme in Space Science and Technology

Suuntautumisvaihtoehdot

Aalto-yliopiston toisen vuoden opintopolut ovat Space Robotics and Automation ja Small Satellites and Space Instrumentations, jossa painotetaan pieniä satelliitteja ja avaruusinstrumentteja.

Kansainvälistyminen

Ohjelma on kaksoistutkinto-ohjelma. Opiskelija opiskelee kahdessa yliopistossa ja kahdessa eri maassa. Opiskeluympäristö on hyvin kansainvälinen, ja opiskelu tapahtuu monikulttuurisissa ryhmissä.

Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa.

Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Aktiivisen tutoroinnin ja opiskelijoille tarjottavien tukipalveluiden ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ohjelma antaa valmiudet jatkaa tohtoriopintoihin (tekniikan tohtorin tutkinto soveltuvalla alalla).

Uramahdollisuudet

SpaceMaster-ohjelman sisältö on monipuolinen ja mahdolliset urapolut yhtä monipuolisia. Ohjelmassa opiskelu valmistaa opiskelijoita työskentelemään esimerkiksi seuraavissa organisaatioissa:

  • Yliopistot
  • Kansainväliset avaruusorganisaatiot (ESA, NASA ym.)
  • Kansainväliset organisaatiot (EU, YK ym.)
  • Yritykset
  • Valtionhallinto
Alumna Carmen Fuentes Soria

Alumni Carmen Fuentes Soria työskentelee avaruuden kestävämmän käytön puolesta

Carmen valmistui SpaceMaster-yhteisohjelmasta. Hänen mielestään kansainvälisyys on yksi ohjelman parhaista puolista, ja hän on kiitollinen, että sai ystäviä eri puolilta maailmaa.

Uutiset

Tutkimuksen painopisteet

Tutkimuksemme käsittelee muun muassa seuraavia aiheita:

  • Piensatelliittitekniikka
  • Kaukokartoitus, Maan havainnointi
  • Radioastronomia
  • Avaruusmittalaitteet
  • Avaruussää

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Aalto-yliopisto on arvioitu yhdeksi maailman parhaista yliopistoista yritysten kanssa tehtävän yhteistyön osalta. Meiltä valmistuneena alumnina pääset hyödyntämään verkostojamme. Aalto Industrial Internet Campus tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua muiden teknisten alojen opiskelijoiden ja nimekkäiden yrityskumppaneidemme kanssa.

SpaceMaster-ohjelma järjestetään yhteistyössä seuraavien laitosten kanssa: Aalto-yliopisto, Luleå University of Technology, Cranfield University, Czech Technical University in Prague ja Université Toulouse III – Paul Sabatier.

SpaceMaster programme

Space Science and Technology studies in Aalto University are also available under the Master's Programme in Electronics and Nanotechnology

Electronics and Nanotechnology, Master of Science (Technology)

Uutta laiteteknologiaa kehittävät sähkötekniikan ja nanoteknologian osaajat ovat avainasemassa tulevaisuuden muovaamisessa.

Aalto electronics-ICT anechoic chamber for 2-60 GHz and two near-field scanners

Yhteystiedot

Sähkötekniikan korkeakoulu

Hakuprosessiin ja yleisiin hakudokumentteihin liittyvissä kysymyksissä tutustu ensin ohjelmasivuun: https://spacemaster.eu/Contact. Ohjelman sisältöön ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä [email protected].

[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu