Kieli- ja viestintäopinnot

Opiskeluohjeita

Tästä osiosta löydät kielikeskuksen opetuksen ohjeita ilmoittautumisesta ja läsnäolosta sekä yleisiä ohjeita kieli- ja viestintätaitovapautuksista.

Ilmoittautuminen ja opiskelijavalinta

Kieli- ja viestintäkursseille ilmoittaudutaan, kts. Kieli- ja viestintäopinnot.  Ilmoittautumisajankohta, opetuksen aikataulu ja kurssin vastuuopettaja näkyvät kurssitiedoista. Joillakin kursseilla paikat voidaan täyttää tapahtuman yhteydessä ilmoitetun lisätiedon perusteella. Ryhmien täyttymisen jälkeen ilmoittautuneet ovat varasijoilla.

Kurssi-ilmoittautumisten (vahvistettu = läsnäolo 1. opetustunnilla) vähimmäismäärä on 10 opiskelijaa, jotta kurssi  voidaan toteuttaa opetusohjelman mukaisesti.

Läsnäolo

Läsnäolovelvollisuus on yleensä 80% kontaktiopetustunneista kielikeskuksen kursseilla. Kurssin opettaja voi ilmoittaa muista mahdollisista kurssikohtaisista käytänteistä. Opiskelija ottaa vastaan opiskelupaikkansa tulemalla kurssin 1. opetustunnille. Kurssin jättäminen kesken ilman perusteltua syytä antaa hylätyn kurssisuorituksen.

Opettaja ei ole velvollinen järjestämään poissaoloja korvaavia ylimääräisiä tehtäviä. Opiskelija selvittää itse poissaoloaikana kurssilla tehdyt tehtävät. Pitkistä sairauspoissaoloista tarvitaan lääkärintodistus. Sairauspoissaolon pitkittyessä kurssin suorittamisesta on neuvoteltava opettajan kanssa.

Jos oppitunti joudutaan perumaan esim. opettajan sairastumisen vuoksi, asiasta tiedotetaan opiskelijoille viipymättä.

Kieli- ja viestintätaitovaatimuksista vapauttaminen

Tutkintoasetuksen mukaan opiskelija voidaan vapauttaa erityisestä syystä kokonaan tai osittain kielitaitovaatimuksista. Hakemus käsitellään opiskelijan oman korkeakoulun opiskelijapalveluissa.

Alla lisätietoa koulusivistyskielen ja toisen kotimaisen kielen vapauttamisperusteista.

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: