Avaruusalukset

Aalto-3-missio

Aalto-3-missio on kokonaisuudessaan kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden tekemä, ja sen lopputuloksena syntyy täysin toimiva satelliitti, joka lähetetään avaruuteen.
Aalto-3 Mission

Aalto-3-satelliitin tarkoituksena on saada opiskelijoille yleistä tietämystä, kokemusta käytännön työstä ja koulutusta tulevaisuuden avaruusammattilaisille. Aalto-3 tulee olemaan valmistuessaan täysin Open Source- eli avoimen lähdekoodin projekti, jonka pohjalta kuka tahansa pystyy toteuttamaan oman CubeSat-piensatelliittimissionsa.

Aalto-3-satelliitilla on ensisijaisia ja toissijaisia missiopäämääriä. Ensisijaisina missiopäämäärinä on toteuttaa ohjelmistoradio ja avaruustoimintaa varten räätälöity kamera. Ohjelmistoradiolla pystytään toteuttamaan erilaisia tieteellisiä kokeita, kuten radiotaajuushäiriöiden kartoittamista ja satelliitin sijainnin määrittämisen.

Toissijaisina missiopäämäärinä on toteuttaa Bluetooth-yhteys eri alijärjestelmien välille, jotta tulevissa satelliittimissioissa voidaan säästää massaa ja tilavuutta korvaamalla fyysiset yhteydet alijärjestelmien välillä langattomilla. Mikrofonit taltioivat satelliitin rungon kautta välittyviä värähtelyitä, jolloin pystytään esimerkiksi seuraamaan antennien avautumista sekä havaitsemaan mikrometeoriittien ja avaruusromun mahdollisia iskeytymisiä satelliittiin.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: