Aalto-yliopiston arkisto

Digitointiprojektit Aalto-yliopiston arkistossa

Aalto-yliopisto on digitoinut Teknillisen korkeakoulun ja Kauppakorkeakoulun opinnäytteitä 1960-luvulta lähtien sähköiseen muotoon yhteensä noin 60 000 kpl.
Digitointi paperista tietokoneeseen
Kuvitus: Aalto-yliopisto / Veera Krouglov

Digitointiprojekti on Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen ja tarjoaa ainutlaatuisen näkymän tekniikan ja kauppatieteen alojen opinnäytteisiin usean vuosikymmenen ajalta. Opinnäytteet ovat toistaiseksi rajatussa käytössä Aalto-yliopiston Harald Herlin -oppimiskeskuksen tiloista löytyviltä päätteiltä. Tavoitteenamme on julkaista opinnäytteet laajemman yleisön käyttöön.  

Digitoidut opinnäytteet löytyvät Aalto-yliopiston Aaltodoc-julkaisuarkistosta kirjautumalla Suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Jos tietosi löytyvät alumnirekisteristä, olet saanut henkilökohtaisen linkin sähköpostitse, josta pääset suoraan lukemaan ja tarkistamaan omaa opinnäytettäsi. 

Onko oma lopputyösi digitoitu? Lue ohjeet täältä: aalto.fi/fi/arkisto/ohjeet-digitoitu-lopputyo

Vanha kuva Retuperän WBK soittamassa
Retuperän WBK

Kuvia, piirustuksia ja nuotteja

Digitointiprojektissa 2017-2018 digitoitiin melkein 200 000 kuvaa pääosin arkkitehtuurin ja taiteiden aloilta. Iso osa näistä ovat diakuvia opetuskuvakokoelmasta vuosilta 1960-1990 sekä Aallon ja edeltäjien historiaa ja toimintaa dokumentoivia kuvia 1800-luvulta lähtien.

Digitoiduista aineistosta löytyy myös esimerkiksi noin 5000 käsin piirrettyä mittauspiirustusta sekä kaikki Retuperän WBK:n nuotit vuosilta 1933-2018. Tulossa on myös noin 1000 keramiikka-arkiston esinettä 360-spin kuvina.

Digitoidut kuvamateriaalit julkaistaan Aalto-yliopiston arkiston Finna-portaalissa aaltoarkisto.finna.fi 

Sisältöön voit tutustua aiheittain täältä: 
aalto.fi/fi/arkisto/digitoidut-kokoelmat

Usein kysytyt kysymykset:

aalto.fi/fi/arkisto/FAQ

Lopputöiden digitointi on arkiston, oppimiskeskuksen ja ITS-palveluiden yhteistyön tulos. Kysymyksiä ja palauttetta voi lähettää osoitteeseen [email protected].

Ohjeita ja lisätietoja

Digitointi paperista tietokoneeseen

Ohjeet, digitoidun opinnäytetyön tarkistus

Ohjeet digitoidun opinnäytetyön tarkistukseen ja julkaisuluvan antamiseen

Aalto-yliopiston arkisto
Digitointia

Digitoinnista usein kysytyt kysymykset

Opinnäytetöiden digitointi, FAQ

Aalto-yliopiston arkisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: