Aalto University Energy Science Initiative

Tietoa Energy Garagesta

Energy Garage on Aalto-yliopiston uusi opiskelu- ja innovaatioalusta ja -tila opiskelijoille, henkilöstölle sekä energia-aiheista kiinnostuneille yrityksille. Energy Garage tai lyhyesti EG on avoin kaikille Aalto-yliopistossa opiskeleville. Tila sijaitsee K4-rakennuksen (Sähkömiehentie 4) F-hallissa.
Aalto University / Energy Garage

Pääsy

Tilan viikoittaiset aukioloajat löytyvät Facebook‑sivuiltamme. Näinä aikoina voit käydä vapaasti EG-tilassa ja tutustua Energy Garagen tarjoamiin mahdollisuuksiin. 

Voit myös pyytää itsellesi elektronisen kortin, jonka haltijat voivat työskennellä EG:n tiloissa maanantaista perjantaihin klo 6–22. Kaikki Aallon opiskelijat voivat saada pääsyoikeuden Energy Garageen. Saadaksesi oman EG-korttisi käy meillä aukioloaikana tai lähetä meille sähköpostia.

Kesäkuukausina (kesä-elokuu) Energy Garagen ovet eivät ole auki. Silloin sinne pääsevät vain ne, joilla on EG-kortti.

EG:n kautta pyrimme tuomaan yhteen

 • kaikkien alojen Aalto-opiskelijoita, jotka ovat aidosti kiinnostuneita energiasta
 • työvälineitä ja ihmisiä innovoimaan energiasovelluksia tai tekemään niistä prototyyppejä
 • yliopiston henkilökuntaa käyttämään tilaa opetukseen tai vuorovaikutukseen opiskelijoiden kanssa
 • yrityksiä harjoittamaan vuorovaikutusta Aallon opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa kiinnostavien hankkeiden merkeissä.

Energy Garagen tavoitteena on tarjota puitteet monenlaiselle vuorovaikutusta lisäävälle toiminnalle, pääosin opetuksen, innovaatioiden, tutkimuksen tai verkostoitumisen tyyppisen toiminnan kautta. EG:ssä on tarjolla monia erilaisia tiloja, joissa voi toteuttaa mielenkiintoisia juttuja.

EG on avoin toiminta-alusta. Perustieteiden laitos tukee sen toimintaa yhdessä opiskelijoiden kanssa. Voit myös tuoda omia ideoitasi EG:hen. Lisäksi meillä on EG:ssä jatkuvasti käynnissä jonkin verran perustoimintaa, kuten Aallon Multidisciplinary Energy Science ‑opetusta, Energy Wall ‑kiipeilyseinä, kuukausittain järjestettävät Energy Club ‑lounastilaisuudet, käytännön kursseja ja paljon muuta. 

Jos haluat seurata, mitä meillä on meneillä, käy Facebook-sivuillamme. Siellä voit

 • lukea viimeisimmät Energy Garage ‑uutiset
 • nähdä, mitä tiloja tai työvälineitä on käytettävissä
 • kertoa mielipiteesi siitä, millaisia työvälineitä, varusteita yms. EG:ltä tulisi löytyä
 • kuulla viimeisimmistä energiaan liittyvistä kursseista.
 • kuulla Aalto-yliopistossa tehtävästä energia-alan tutkimustyöstä.

 Jos haluat tulla mukaan EG:n toimintaan, jos sinulla on siihen liittyviä ideoita tai jos vain haluat kuulla lisää EG:stä, ota yhteyttä meihin: [email protected]

Historia

Opiskelija-aloitteesta lähteneen Energy Garagen ensimmäinen vaihe vietiin loppuun yhteistyössä Aalto Design Factoryn kanssa kesäkuussa 2013, jolloin saatiin suunnitelmat toiminta-alustaa varten. Tavoitteena oli luoda opiskelu- ja innovaatioalusta ja lisätä vuorovaikutusta sekä Aallon opiskelijoiden ja henkilöstön että liike-elämän välillä. Ryhmä opiskelijoita eri taustoista luonnosteli suunnitelman siitä, kuinka saada aikaan ”törmäyksiä” ja aktiivista vuorovaikutusta ihmisten välillä, jotta uudet energiaan liittyvät ideat ja aloitteet heräisivät henkiin. Opiskelijat löysivät Otaniemestä myös tilan Garagea varten.

Energy Garagen konkreettinen suunnittelutyö alkoi loppukeväästä 2014, ja tavoitteena oli saada se käyntiin syksyn kuluessa. Viralliset avajaiset järjestettiin 2.10.2014, ja Energy Garage on nyt toiminnassa. Energia-ala ja -yhtiöt ovat olleet hankkeesta myönteisen kiinnostuneita, ja on todennäköistä, että tästä seuraa jonkinlaista yhteistyötä. 

 • Julkaistu:
 • Päivitetty: