Yrittäjyys ja innovaatiot

Arshe Said

Kun terästä valmistetaan, syntyy sivutuotteena muun muassa teräskuonaa ja hiilidioksidia. Olemme kehittäneet täällä Otaniemessä prosessin, jossa nämä kaksi jätettä voidaan yhdistää ja valmistaa niistä kolmatta arvokasta tuotetta.
Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Arshe Said, tohtorikoulutettava, Insinööritieteiden korkeakoulu Suomen somalialaisten liiton puheenjohtaja, Hufvudstadsbladetin kolumnisti / Kuvaaja: Sinikoski

”Kun terästä valmistetaan, syntyy sivutuotteena muun muassa teräskuonaa ja hiilidioksidia. Olemme kehittäneet täällä Otaniemessä prosessin, jossa nämä kaksi jätettä voidaan yhdistää ja valmistaa niistä kolmatta arvokasta tuotetta. Tälle tuotteelle on kaupallista käyttöarvoa esimerkiksi paperi-, lääke- ja muovivalmistajille. Pitkän uurastuksen jälkeen tuntuu mukavalta, että keksintömme on saanut osakseen laajaa kansainvälistä huomiota ja jopa palkintoja. Seuraava askel onkin sitten suunnitella, miten keksintö ja sen patentit kannattaa kaupallistaa. Keksinnön patentit omistaa Aalto-yliopisto, joten mahdollinen kaupallinen menestys tulee hyödyttämään koko opiskelijayhteisöä.”

Arshe Said, tohtorikoulutettava, Insinööritieteiden korkeakoulu
Suomen somalialaisten liiton puheenjohtaja, Hufvudstadsbladetin kolumnisti

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: