Uutiset

Yritykset haluavat Aallon opiskelijat töihin jo opintojen aikana

Kesätöihin!-tapahtumaan osallistui lähes 70 työnantajaa.
kesatyopaikkakollaasi_fi_fi.png

Aalto-yliopiston kandidaattikeskuksen aula oli täynnä messufiilistä, kun yritykset ja opiskelijat kohtasivat 18.1. Kesätöihin!-tapahtumassa. Tänä vuonna sekä kesätyöpaikkoja että harjoittelupaikkoja tuntui olevan tarjolla todella monipuolisesti Aallon opiskelijoille.

Yritykset kilpailevat Aallon osaajista

Useat yrityksistä haluavat löytää heille potentiaalisimmat kyvyt heti opintojen alkuvaiheessa ja vähitellen kasvattaa heistä opintojen edetessä vakituisia työntekijöitä. Kesätyöt ovat hyvä keino aloittaa kasvu oman alan huippuosaajaksi. Näin on käynyt myös insinööritieteitä opiskelevalle Johannes Isohookanalle.

”Bongasin edellisvuonna itselleni kesäduunin Heleniltä nimenomaan tästä tapahtumasta ja nyt teen vakituisesti töitä tuotehallinnan suunnittelijana”, hän kertoi.  

Hieman pidemmälle opinnoissaan edenneille opiskelijoille tapahtuma tarjosi tietoa erilaisista harjoittelumahdollisuuksista. Merkillepantavaa oli se, kuinka laaja-alaisia, monipuolisia ja kansainvälisiä useimmat ohjelmista ovat.

”ABB tarjoaa 1 000 kesätyöpaikkaa ja lisäksi haku 6 kk:n International Internship -ohjelmaamme on auki”, kertoi Employer Branding Spacialist Heidi Pääkkönen.

”Tarjoamme Fujitsulla peräti 15 paikkaa opiskelijoille kahden vuoden Future Graduate -ohjelmassamme”, sanoi puolestaan Anne Wendelin Fujitsun ständillä.

Aallon opiskelijat ovat tunnettuja monipuolisuudestaan

Oikeiden ihmisten löytämiseksi yritykset ovat panostaneet etenkin rekrytointiprosesseihin, jotka ovat usein monivaiheisia, myös kesätöitä haettaessa. Opiskelijat ovat tästä hyvin tietoisia, joten päivän aikana EY:n, Elisan, PwC:n, Deloitten ja K-ryhmän pitämät CV-neuvonta-ajat täyttyivät nopeasti.

”Hyvä CV sekä hakemus, josta paistaa läpi opiskelijan aito motivaatio ja kiinnostus työtä kohtaan, on lippu seuraavalle kierrokselle”, totesi Jani Mikanmaa OP:n ständillä.

Useat yritykset kiittelivät tapahtuman aikana opiskelijoitamme avoimuudesta, rohkeudesta ja siitä, että nämä tulivat selvästi etukäteen valmistautuneina keskustelemaan ständeille.

”Opiskelijat haluavat selvästi tehdä tänä päivänä työtä, jolla on merkitys ja vaikutus ihmisten elämään ja sellaisessa yrityksessä, jonka arvot kohtaavat heidän omansa”, kiteytti Heljä Asikainen K-ryhmästä.

Kesätöihin!-tapahtuman järjestivät Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Saastamoisen säätiön edustajat
Yhteistyö Julkaistu:

Saastamoisen säätiö toimii aktiivisesti edistääkseen tiedettä ja taidetta kansainvälisesti

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja tuen kohdistaminen nuorten hyväksi on säätiölle tärkeää.
Ursula von der Leyen pitämässä avajaispuhetta
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

New European Bauhaus -festivaali toi yhteen Euroopan päättäjiä ja monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto-yliopisto oli mukana New European Bauhaus -festivaalilla kestävää rakentamista käsittelevällä näyttelyllään Time out! Rethinking construction.
Biomateriaaleja
Yhteistyö Julkaistu:

Metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi

Metsäbiotalouden tiedepaneelin ensimmäisen selvityshankkeen tulokset on julkaistu. Laskelmien mukaan metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi ilman lisähakkuita: selvityksen mukaan vuonna 2035 Suomen metsistä voitaisiin saavuttaa jopa 15,6 miljardin euron arvonlisä, mikä tarkoittaa 80 % kasvua verrattuna vuoden 2019 tasoon.
Two African women working on a project
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Yrittäjyyden sisällyttäminen metsä- ja maatalouskoulutukseen on ratkaisevan tärkeää Afrikalle

Apulaisprofessori Patrick Shulist kehittää yrittäjyyskoulutusta yhdessä afrikkalaisten kumppaneiden kanssa.