Uutiset

Yliopiston tutkimusdata näkyväksi kansallisessa tutkimusportaalissa

Yliopiston tutkimusaineistojen tiedot on julkaistu kansallisessa Tiede ja tutkimusportaalissa (https://www.tiedejatutkimus.fi/fi/). Tiedejatutkimus.fi on opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tarjoama palvelu, joka kokoaa ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta.

Värikäs kristallinomainen teos hehkuu auringossa

Tiedot siirretään yliopiston tutkimustietojärjestelmä ACRIS:sta. Käytännössä metatiedot toimitetaan kansalliseen METAX-katalogiin, josta ne päätyvät kansallisen tutkimusportaalin lisäksi kansalliseen ETSIN-palveluun. Tarkoituksena on lisätä tutkimusaineistojen löydettävyyttä ja näkyvyyttä. Hanke toteuttiin yhteistyössä Tieteen tietotekniikan keskuksen, CSC:n kanssa.

ACRIS:ssa on tällä hetkellä n. 650 tutkimusaineiston kuvailutiedot. Tutkimusaineistojen tietoja haravoidaan tutkimustietojärjestelmään yli 2000 data-arkistosta. Suurin osa Aallon tutkijoiden julkaisemista tutkimusaineistoista ovat avoimia, joten ne ovat hyödynnettävissä myös tutkimuksessa ja opetuksessa.

Tutkijat voivat myös itse lisätä julkaisemiensa tutkimusaineistojen tietoja ACRIS:een. Lue lisää tutkimusdatan julkaisemisesta: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/tutkimusdatan-julkaiseminen

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Outi Turpeinen standing on stage talking about Unfolding public art book to a seated audience facing her.
Kampus, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Rakkautta ja runoutta - yliopiston tutkimuksesta välittyvä intohimo inspiroi taiteilijoita

K1-, K2-, ja K3-rakennuksien taidekokoelma Engineering Materials julkaistiin seminaarin yhteydessä.
Graphic illustration of materials science, AI and physics with equations, B&W photos and a photo of prof. Rinke.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Prof. Patrick Rinke: kestävän kehityksen materiaaleja tekoälyn avulla

Professori Patrick Rinken taito luoda ja löytää ympäristö- ja ilmastoystävällisiä materiaaleja tekoälyn avulla on tärkeämpää nyt kuin koskaan aiemmin
USA-Suomi-seminaari Otaniemessä
Yhteistyö Julkaistu:

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen biotuotealan yhteistyö vahvistuu – puulle lisäarvoa innovatiivisista biomateriaaleista

Suomessa vieraili toukokuun lopulla laaja yhdysvaltalaisdelegaatio, joka tutustui maamme metsä- ja puusektoriosaamiseen. Aalto-yliopiston ja VTT:n lippulaivahanke FinnCERES on mukana kehittämässä uutta liiketoimintaa biopohjaisten materiaali-innovaatioiden avulla.
Sofia Guridi pictured in a lab setting.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Sofia Guridi muotoilee maailmaa paremmaksi älykkäiden tekstiilien avulla

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen tohtoriopiskelija Sofia Guridi haluaa luoda bio-pohjaisia älytekstiilejä, jotka auttavat ihmisten arjen parantamisessa.