Uutiset

Yliopiston tutkimusdata näkyväksi kansallisessa tutkimusportaalissa

Yliopiston tutkimusaineistojen tiedot on julkaistu kansallisessa Tiede ja tutkimusportaalissa (https://www.tiedejatutkimus.fi/fi/). Tiedejatutkimus.fi on opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tarjoama palvelu, joka kokoaa ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta.

Värikäs kristallinomainen teos hehkuu auringossa

Tiedot siirretään yliopiston tutkimustietojärjestelmä ACRIS:sta. Käytännössä metatiedot toimitetaan kansalliseen METAX-katalogiin, josta ne päätyvät kansallisen tutkimusportaalin lisäksi kansalliseen ETSIN-palveluun. Tarkoituksena on lisätä tutkimusaineistojen löydettävyyttä ja näkyvyyttä. Hanke toteuttiin yhteistyössä Tieteen tietotekniikan keskuksen, CSC:n kanssa.

ACRIS:ssa on tällä hetkellä n. 650 tutkimusaineiston kuvailutiedot. Tutkimusaineistojen tietoja haravoidaan tutkimustietojärjestelmään yli 2000 data-arkistosta. Suurin osa Aallon tutkijoiden julkaisemista tutkimusaineistoista ovat avoimia, joten ne ovat hyödynnettävissä myös tutkimuksessa ja opetuksessa.

Tutkijat voivat myös itse lisätä julkaisemiensa tutkimusaineistojen tietoja ACRIS:een. Lue lisää tutkimusdatan julkaisemisesta: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/tutkimusdatan-julkaiseminen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

vaalea-asuinen nainen istuu ikkunan edessä ja hymyilee
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Vili Lehdonvirta, kuva:Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto
Mediatiedotteet Julkaistu:

Lepääkö valtionhallinto kellarista löytyvien palvelimien vai Amazonin päällä? Vili Lehdonvirta tarkastelee kehitystä ajan ja pilvien yli

Tietotekniikan laitoksen professori Vili Lehdonvirta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Sen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta. Tutkimuksessaan Lehdonvirta kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan piirtää kartalle pilvi-imperiumien laajuus ja sijainti.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.
Tutkimuslaitteistoa ja muovihansikkaisiin puetut kädet.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Uudenlainen menetelmä soluviljelyyn antaa tietoa syövän biomekaniikasta

Tutkijoiden kehittämän uuden teknologian avulla voidaan havainnoida solutason mekaniikkaa soluviljelmissä.