Uutiset

Yliopiston tutkimusdata näkyväksi kansallisessa tutkimusportaalissa

Yliopiston tutkimusaineistojen tiedot on julkaistu kansallisessa Tiede ja tutkimusportaalissa (https://www.tiedejatutkimus.fi/fi/). Tiedejatutkimus.fi on opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tarjoama palvelu, joka kokoaa ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta.

Värikäs kristallinomainen teos hehkuu auringossa

Tiedot siirretään yliopiston tutkimustietojärjestelmä ACRIS:sta. Käytännössä metatiedot toimitetaan kansalliseen METAX-katalogiin, josta ne päätyvät kansallisen tutkimusportaalin lisäksi kansalliseen ETSIN-palveluun. Tarkoituksena on lisätä tutkimusaineistojen löydettävyyttä ja näkyvyyttä. Hanke toteuttiin yhteistyössä Tieteen tietotekniikan keskuksen, CSC:n kanssa.

ACRIS:ssa on tällä hetkellä n. 650 tutkimusaineiston kuvailutiedot. Tutkimusaineistojen tietoja haravoidaan tutkimustietojärjestelmään yli 2000 data-arkistosta. Suurin osa Aallon tutkijoiden julkaisemista tutkimusaineistoista ovat avoimia, joten ne ovat hyödynnettävissä myös tutkimuksessa ja opetuksessa.

Tutkijat voivat myös itse lisätä julkaisemiensa tutkimusaineistojen tietoja ACRIS:een. Lue lisää tutkimusdatan julkaisemisesta: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/tutkimusdatan-julkaiseminen

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
A portrait of Laureen Mahler.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Laureen Mahler luo origamitaitosten avulla biopohjaisia ja myös katseita kestäviä pakkauksia

Monet pakkausteollisuuden tuotteet perustuvat muoviin ja muihin fossiilipohjaisiin materiaaleihin. Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa kehitetään origamitaitoksiin perustuvia ekologisia pakkausratkaisuja, joilla on arvoa myös kauniina esineinä.