Uutiset

Yliopiston hallitus ja Aalto-yhteisö keskustelivat haasteista ja tulevaisuuden suunnasta

Vuosittaisessa keskustelutilaisuudessa teemoina nousivat esiin hyvinvointi ja muuttuva työelämä. Kirjaudu Aalto-tunnuksilla nähdäksesi tilaisuuden tallenteen.
Community event audience and speaker Mikko Kosonen, Photo by Mikko Raskinen
Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen toimi hybriditilaisuutena järjestetyn keskustelutilaisuuden isäntäntä. Kuva: Mikko Raskinen

Aalto-yliopiston hallitus kutsui Aalto-yhteisön keskustelemaan yliopiston pitkän aikavälin kehittämisestä ja tulevaisuuden suunnasta yhteisötilaisuuteen 23.11. Vuosittain järjestettävä keskustelutilaisuus on tärkeä osa yliopiston elävää strategiaa ja vuosisuunnittelua. Tilaisuus järjestettiin hybriditilaisuutena, ja siihen osallistui yhteensä yli 250 yhteisön jäsentä. 

Hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen avasi tilaisuuden kiittämällä yhteisöä jaksamisesta sekä korostamalla hyvinvoinnin merkitystä: 

"Kiitos kaikille hienosta työstä ja upeista saavutuksista tämän erittäin vaikean vuoden aikana. Olemme hallituksessa hyvin tietoisia kasvaneesta työkuormasta ja henkisestä kuormittumisesta ja tämä aihe on erittäin tärkeä. Yhteisön hyvinvointi luo perustan koko yliopiston menestykselle.”

Puheenjohtaja Mikko Kososen mukaan Aalto-yliopiston hallituksen tehtävä on varmistaa yliopistomme strateginen tulevaisuuden suunta, ja että yhteisönä olemme kärkijoukossa rakentamassa muutosta kohti kestävää tulevaisuutta. 

Tulevaisuutta luodattiin kahden alustuksen avulla: professori, avustava vararehtori Antti Ahlava toi esiin näkökulmia kampusten roolista digitaalisessa maailmassa ja ehdotti, että Aalto-yliopiston kampus voisi toimia hyvänä alustana pandemian jälkeisille kokeiluille. Tutkimuspäällikkö Hertta Vuorenmaa ja professori Markku Kuula toivat keskusteluun näkökulmia tulevaisuuden työelämästä, hybridityöstä ja itseohjautuvuudesta. 

Chair Mikko Kosonen at the community event, photo by Mikko Raskinen

Tehtävämme on varmistaa, että yhteisönä rakennamme kestävää tulevaisuutta tutkimuksella ja opetuksella sekä luomalla vaikuttavuutta.

Mikko Kosonen, Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja

Ennakkokatselmus tuo huomiot toimintaympäristöstä keskusteluun

Aalto-yliopiston vuoden 2020 alussa julkaistua strategiaa toteutetaan elävän strategian periaatetta noudattaen. Tämä mahdollistaa reagoimisen jatkuviin toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin, joita luodataan koko yhteisön voimin aina vuoden lopussa. Nyt pidetty hallituksen ja aaltolaisten yhteistilaisuus on osa ennakkokatselmusta, jonka myötä yhdessä havaitut ja tärkeiksi koetut muutokset tulevat huomioiduksi seuraavan vuoden suunnittelussa. 

Tilaisuudessa hallituksen jäsenet vastasivat Aalto-yhteisöltä etukäteen kerättyihin sekä tilaisuuden aikana saatuihin kysymyksiin. Yhteisöltä tulleet kysymykset käsittelivät yliopistojen rahoituksen tulevaisuutta, opiskelijoiden kielitaidon turvaamista, työtapojen muuttumista pandemian jälkeen, sekä Aallon kansainvälistymistä ja yliopistojen välistä yhteistyötä. Niin ikään erityisesti nuorten tutkijoiden tukeminen pandemian jälkeisenä aikana, yhteisön ja yliopiston johdon välisen viestinnän parantaminen sekä Aallon rooli ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä nousivat kysymyksissä esiin. 

Osana ennakkokatselmusta huomioita toimintaympäristössä tapahtuneista muutoksista kerättiin lokakuussa 2021 myös kyselyllä, joka oli avoin sidosryhmille ja yhteisölle. Kyselystä saadut vastaukset toivat uusia signaaleja jo aiemmin tunnistetuista Aalto-yliopiston toimintaan vaikuttavista maailmanlaajuisista trendeistä. Erityisesti hybridityöskentelyyn liittyvät asiat vaikuttavat edelleen vahvasti yhteisön toimintaan. Kaikki tilaisuudesta saatu sekä ennakkoon kerätty yhteisöpalaute huomioidaan osana ennakkokatselmusta loppuvuoden aikana.

Kirjaudu Aalto-tunnuksilla katsoaksesi lisää sisältöä

Kirjaudu Aalto-tunnuksilla, niin voit kuvagallerian alta katsoa tilaisuuden tallenteen sekä hallituksen vastaukset kahteen aiheeseen, joihin ei ajan puutteen vuoksi ehditty vastaamaan tilaisuudessa.

Ioncell

Strategiamme

Aalto-yliopiston tulevaisuuden perusta on laadukas tutkimus ja opetus, vaikuttavuus sekä jaetut arvot - vastuullisuus, rohkeus ja yhteistyö. Yliopiston tehtävänä on rakentaa kestävää tulevaisuutta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Parking house
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Purku- ja rakennustyöt alkavat Otakaari 8:n tontilla

ISS:n varikkonakin tunnetun Otakaari 8:n matala osa puretaan, ja myöhemmin tilalle rakennetaan pysäköintitalo.
Drupal image for Comms use only. Abstract graphic with orange semi-circles and squares on a red background..
Yliopisto Julkaistu:

Bugi hankaloittaa aalto.fi-sivuston käyttöä Safari-selaimella

Käytäthän Google Chrome - tai Firefox -selainta toistaiseksi.
Juhlapukuihin sonnustauneet ihmiset laskeutuvat portaita alas kohti kameraa
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vuoden 2022 tekniikan alojen promootiossa ennätysmäärä uusia tohtoreita

Yliopistomaailman arvokkainta akateemista juhlaa vietettiin Otaniemen kampuksella 17. kesäkuuta. Edellinen tohtoripromootio järjestettiin vuonna 2019 ja vuosittaista perinnettä jouduttiin lykkäämään kaksi kertaa. Tästä johtuen tänä vuonna Dipolissa järjestetyt juhlallisuudet olivat ennätyssuuret.
A man and a woman concentrated, looking upwares towards something interesting
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lähes 18 miljoonaa euroa tutkimukseen

Suomen Akatemian rahoitus tuo Aalto-yliopistoon kuusi uutta akatemiatutkijan ja 14 tutkijatohtorin tehtävää sekä 23 akatemiahanketta.