Uutiset

Yli 30 Aalto-yliopiston alumnia ja ystävää kokoontui Lontoossa

Yli 30 Aalto-yliopiston alumnia ja ystävää kokoontui Zabludowicz Collection Art Galleryn tiloissa Lontoossa 7. joulukuuta alumnitapahtumaan, jota isännöi Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki.
Alumni and  friends of Aalto in London
Aallon alumnit ja ystävät kokoontuivat Lontoossa.

Yli 30 Aalto-yliopiston alumnia ja ystävää kokoontui Zabludowicz Collection Art Galleryn tiloissa Lontoossa 7. joulukuuta alumnitapahtumaan, jota isännöi Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki. Osallistujat pääsivät ensin tutustumaan All Crescendo, No Reward -näyttelyyn opastetulla kierroksella, joka keskittyi erityisesti Matt Copsonin, Oliver Laricin ja Frances Starkin liikkuviin kuvainstallaatioihin.

Näyttelyn jälkeen dekaani Korkeamäki esitti Aalto-yliopiston kuulumiset. Hän kertoi, kuinka Aalto on yksi Euroopan johtavista kouluista teknologiapohjaisten spinout-yritysten tuottamisessa, ja jakoi muutaman erityisen onnistuneen esimerkin: Iceye (tutkasatelliitit) ja IQM (kvanttitietokone). 

Hän esitteli myös akkuteknologian esimerkkinä tämänhetkisestä tutkimusalueesta, josta Aallolla on erityisen paljon kokemusta. Suomi on BloombergNEF:n (2022) maailmanlaajuisessa litiumioniakkujen toimitusketjuvertailussa neljännellä sijalla Kiinan, Kanadan ja Yhdysvaltojen jälkeen. Vertailussa otetaan huomioon useita ulottuvuuksia, ja ”Teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuuri” -osiossa Suomi on maailman ykkönen. Suomessa toimiva akkumetallikonsortion kiertotalousekosysteemi (BATCircle2.0) on yksi tätä menestystä edesauttavista aloitteista. Aallon hallinnoimaan konsortioon kuuluu yhteistyökumppaneina useita akateemisia oppilaitoksia, yrityksiä ja muita instituutioita.

a photo from alumni-meet-an-greet in London
Alumneja Zabludowicz Collection Art Galleryssa

Dekaani Korkeamäki jatkoi korostamalla yritysyhteistyön tärkeyttä myös Kauppakorkeakoulun näkökulmasta.

“Yritysyhteistyöllä on tärkeä rooli tutkimuksen ja opetuksen käytännönläheisyyden varmistamisessa, minkä lisäksi Kauppakorkeakoulun partneriohjelma auttaa rakentamaan läheisiä ja pitkäaikaisia suhteita – myös koko Aalto-yliopiston laajuisesti”, hän kertoi. “Partneriyritykset arvostavat muun muassa yhteistyön tarjoamia tuoreita ideoita ja osaamista opiskelijoilta. Yksi kumppanuuden keskeisistä osista on ns. Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit – konsepti, joka juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa.”

A photo of the alumni-meet-and-greet in London
Alumneja nauttimassa tapahtumasta

Dekaani Korkeamäki ilmaisi myös kiitollisuutensa koulun lahjoittajille: “Koska nykyään alle 60 % rahoituksestamme tulee opetus- ja kulttuuriministeriöltä, Aallon, kuten kaikkien Suomen yliopistojen, on luotettava taloudelliseen tukeen sidosryhmiltämme – niin säätiöiltä, yrityksiltä ja muilta organisaatioilta kuin yksityishenkilöiltä. Lämmin kiitos kaikille tukijoillemme!”

Hannu Seristö, kansainvälisen liiketoiminnan professori ja Aallon ulkosuhteista vastaava avustava vararehtori, piti erittäin ajankohtaisen puheenvuoron aiheesta ’Global business environment in turmoil’. Professori Seristö kertoi, miten yritykset joutuvat nykyään toimimaan äärimmäisen epävakaassa, epävarmassa, monimutkaisessa ja monitulkintaisessa ympäristössä, ja käytti esimerkkeinä viime vuosien maailmanlaajuisia kehityssuuntia. Hän esitteli myös toimenpiteitä, joiden avulla yritykset voivat vähentää globaaliin liiketoimintaan liittyviä riskejä.

Tapahtuma jatkui vilkkailla keskusteluilla osallistujien seurustellessa ja jakaessa kokemuksiaan muiden alumnien kanssa herkullisen ruoan ja viinin äärellä. 

“Parasta tapahtumassa oli mielestäni lukuisat mielenkiintoiset keskustelut mahtavien alumniemme kanssa ja oli ilo nähdä, miten he nauttivat toistensa tapaamisesta”, dekaani Korkeamäki kuvaili. “Oli myös hienoa saada niin paljon myönteistä palautetta – sainkin luvata, että palaamme pian!”

Näiden tilaisuuksien tarkoitus on vahvistaa Aalto-yliopiston alumniyhteisöä myös Suomen ulkopuolella. Aalto-yliopiston johto on lähivuosien aikana tavannut Aallon alumneja New Yorkissa, Los Angelesissa ja Palo Altossa. Viimeksi kuluneiden kahdeksan vuoden aikana Kauppakorkeakoulun dekaani on isännöinyt alumnitapahtumia Brysselissä, Singaporessa, Soulissa, Palo Altossa, New Yorkissa, Lontoossa, Tukholmassa ja Stanfordin yliopistossa (useamman kerran osassa kohteista).

Lisätietoa:

Jonna Söderholm

Jonna Söderholm

Head of External Relations, School of Business
Graduation Party 2022

Alumneille

Alumnina olet tärkeä osa Aalto-yhteisöä. Tervetuloa mukaan kehittymään, osallistumaan ja verkostoitumaan!

Better Business - Better Society seminar in December 2019, School of Business alumni networking after the seminar

Kauppakorkeakoulun alumneille

Kauppakorkeakoulun alumniyhteisö tarjoaa mahdollisuuksia elämänlaajuiseen oppimiseen, verkostoitumiseen sekä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan rakentamiseen. Liity alumniyhteisöömme!

Kauppakorkeakoulu
Dekaani Timo Korkeamäki ja Abacus-lahjoittajaseinäteos

Tukijat huomioidaan eri tavoin Kauppakorkeakoulun rakennuksissa

Kauppakorkeakoulussa ollaan kiitollisia lahjoituksista, joilla yksityishenkilöt ja organisaatiot haluavat tukea koulun toimintaa.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Unite! student holding a sign that says Get inspired, grow together, Let's Unite!
Yhteistyö Julkaistu:

Neljä opiskelijoiden hanketta saa Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa

Rahastolla aktivoidaan opiskelijoiden yhteisiä projekteja yhdeksän Unite!-yliopiston välillä.
Pasi Laine
Yhteistyö Julkaistu:

Valmetin nimikkosali avattiin Otaniemessä

"Meillä on pitkäaikainen yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa ja haluamme vahvistaa sitä entisestään. Tarvitsemme tulevaisuuden tekijöitä erilaisista taustoista ja koulutusohjelmista," toteaa Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.
Radical Creatives -elokuvassa luovuus löytyy sukeltamalla pinnan alle. Kuva: Hayley Lê
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aalto-yliopisto tarjoaa uutta dokumenttielokuvaansa yritysten ja yhteisöjen käyttöön – Ainutlaatuinen teos paljastaa, miten luova prosessi etenee

Yliopiston tuottama dokumentti näyttää 30 tapaa käyttää luovuutta työkaluna, ja haastaa työyhteisöt kehittämään omaa luovuuttaan.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week lokakuussa Grenoblessa

Tekoälyyn, energiaan ja Industry 4.0:aan keskittyvä verkostoitumistapahtuma akateemiselle henkilökunnalle ja tohtoriopiskelijoille