Uutiset

Yli 30 Aalto-yliopiston alumnia ja ystävää kokoontui Lontoossa

Yli 30 Aalto-yliopiston alumnia ja ystävää kokoontui Zabludowicz Collection Art Galleryn tiloissa Lontoossa 7. joulukuuta alumnitapahtumaan, jota isännöi Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki.
Alumni and  friends of Aalto in London
Aallon alumnit ja ystävät kokoontuivat Lontoossa.

Yli 30 Aalto-yliopiston alumnia ja ystävää kokoontui Zabludowicz Collection Art Galleryn tiloissa Lontoossa 7. joulukuuta alumnitapahtumaan, jota isännöi Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki. Osallistujat pääsivät ensin tutustumaan All Crescendo, No Reward -näyttelyyn opastetulla kierroksella, joka keskittyi erityisesti Matt Copsonin, Oliver Laricin ja Frances Starkin liikkuviin kuvainstallaatioihin.

Näyttelyn jälkeen dekaani Korkeamäki esitti Aalto-yliopiston kuulumiset. Hän kertoi, kuinka Aalto on yksi Euroopan johtavista kouluista teknologiapohjaisten spinout-yritysten tuottamisessa, ja jakoi muutaman erityisen onnistuneen esimerkin: Iceye (tutkasatelliitit) ja IQM (kvanttitietokone). 

Hän esitteli myös akkuteknologian esimerkkinä tämänhetkisestä tutkimusalueesta, josta Aallolla on erityisen paljon kokemusta. Suomi on BloombergNEF:n (2022) maailmanlaajuisessa litiumioniakkujen toimitusketjuvertailussa neljännellä sijalla Kiinan, Kanadan ja Yhdysvaltojen jälkeen. Vertailussa otetaan huomioon useita ulottuvuuksia, ja ”Teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuuri” -osiossa Suomi on maailman ykkönen. Suomessa toimiva akkumetallikonsortion kiertotalousekosysteemi (BATCircle2.0) on yksi tätä menestystä edesauttavista aloitteista. Aallon hallinnoimaan konsortioon kuuluu yhteistyökumppaneina useita akateemisia oppilaitoksia, yrityksiä ja muita instituutioita.

a photo from alumni-meet-an-greet in London
Alumneja Zabludowicz Collection Art Galleryssa

Dekaani Korkeamäki jatkoi korostamalla yritysyhteistyön tärkeyttä myös Kauppakorkeakoulun näkökulmasta.

“Yritysyhteistyöllä on tärkeä rooli tutkimuksen ja opetuksen käytännönläheisyyden varmistamisessa, minkä lisäksi Kauppakorkeakoulun partneriohjelma auttaa rakentamaan läheisiä ja pitkäaikaisia suhteita – myös koko Aalto-yliopiston laajuisesti”, hän kertoi. “Partneriyritykset arvostavat muun muassa yhteistyön tarjoamia tuoreita ideoita ja osaamista opiskelijoilta. Yksi kumppanuuden keskeisistä osista on ns. Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit – konsepti, joka juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa.”

A photo of the alumni-meet-and-greet in London
Alumneja nauttimassa tapahtumasta

Dekaani Korkeamäki ilmaisi myös kiitollisuutensa koulun lahjoittajille: “Koska nykyään alle 60 % rahoituksestamme tulee opetus- ja kulttuuriministeriöltä, Aallon, kuten kaikkien Suomen yliopistojen, on luotettava taloudelliseen tukeen sidosryhmiltämme – niin säätiöiltä, yrityksiltä ja muilta organisaatioilta kuin yksityishenkilöiltä. Lämmin kiitos kaikille tukijoillemme!”

Hannu Seristö, kansainvälisen liiketoiminnan professori ja Aallon ulkosuhteista vastaava avustava vararehtori, piti erittäin ajankohtaisen puheenvuoron aiheesta ’Global business environment in turmoil’. Professori Seristö kertoi, miten yritykset joutuvat nykyään toimimaan äärimmäisen epävakaassa, epävarmassa, monimutkaisessa ja monitulkintaisessa ympäristössä, ja käytti esimerkkeinä viime vuosien maailmanlaajuisia kehityssuuntia. Hän esitteli myös toimenpiteitä, joiden avulla yritykset voivat vähentää globaaliin liiketoimintaan liittyviä riskejä.

Tapahtuma jatkui vilkkailla keskusteluilla osallistujien seurustellessa ja jakaessa kokemuksiaan muiden alumnien kanssa herkullisen ruoan ja viinin äärellä. 

“Parasta tapahtumassa oli mielestäni lukuisat mielenkiintoiset keskustelut mahtavien alumniemme kanssa ja oli ilo nähdä, miten he nauttivat toistensa tapaamisesta”, dekaani Korkeamäki kuvaili. “Oli myös hienoa saada niin paljon myönteistä palautetta – sainkin luvata, että palaamme pian!”

Näiden tilaisuuksien tarkoitus on vahvistaa Aalto-yliopiston alumniyhteisöä myös Suomen ulkopuolella. Aalto-yliopiston johto on lähivuosien aikana tavannut Aallon alumneja New Yorkissa, Los Angelesissa ja Palo Altossa. Viimeksi kuluneiden kahdeksan vuoden aikana Kauppakorkeakoulun dekaani on isännöinyt alumnitapahtumia Brysselissä, Singaporessa, Soulissa, Palo Altossa, New Yorkissa, Lontoossa, Tukholmassa ja Stanfordin yliopistossa (useamman kerran osassa kohteista).

Lisätietoa:

Jonna Söderholm

Jonna Söderholm

Head of External Relations, School of Business
Graduation Party 2022

Alumneille

Alumnina olet osa Aalto-yhteisöä. Tervetuloa mukaan kehittymään, osallistumaan ja verkostoitumaan!

Better Business - Better Society seminar in December 2019, School of Business alumni networking after the seminar

Kauppakorkeakoulun alumneille

Kauppakorkeakoulun alumniyhteisö tarjoaa mahdollisuuksia elämänlaajuiseen oppimiseen, verkostoitumiseen sekä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan rakentamiseen. Liity alumniyhteisöömme!

Kauppakorkeakoulu
Dekaani Timo Korkeamäki ja Abacus-lahjoittajaseinäteos

Tukijat huomioidaan eri tavoin Kauppakorkeakoulun rakennuksissa

Kauppakorkeakoulussa ollaan kiitollisia lahjoituksista, joilla yksityishenkilöt ja organisaatiot haluavat tukea koulun toimintaa.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.