Uutiset

World Peace Exchange -projektissa tuodaan vaihto-opiskelijat yhteen ainutlaatuisella tavalla

World Peace Exchange (WPX) on Sähkötekniikan korkeakoulun ja Perustieteiden korkeakoulun vaihto-opiskelijoille suunnattu työpajasarja, joka kannustaa ja auttaa opiskelijoita oppimaan toisiltaan. Sähkötekniikan korkeakoulun yhdenvertaisuusrahoituksen tukeman hankkeen tavoitteena on rakentaa rauhaa ja ymmärrystä maailmanlaajuisesti.
opiskelijat Oodin edessä

Syyslukukaudella 2022 Sähkötekniikan korkeakoulun ja Perustieteiden korkeakoulun vaihto-opiskelijat pääsivät osallistumaan ensimmäistä kertaa erityisesti heille suunniteltuihin World Peace Exchange (WPX) -työpajoihin.

WPX-projektin tarkoituksena on tarjota aikaa ja tilaa vaihto-opiskelijoille, jotka haluavat varsinaisten vaihto-opintojen lisäksi oppia toisiaan kuunnellen ja keskustelemalla myös Aalto-yliopiston arvoihin ja EDI-periaatteisiin perustuvista aiheista. Vaihto-opiskelijoiden monipuolinen tausta tarjoaa heille luonnollisen ympäristön keskusteluille. Hanke on Sähkötekniikan korkeakoulun yhdenvertaisuusrahoituksen tukema, ja sen tavoitteena on rakentaa rauhaa ja ymmärrystä maailmanlaajuisesti.

WPX koostuu viidestä 90 minuutin työpajasta:

  1. Kuinka saada vaihdostasi kaikki irti?
  2. Yhteisö
  3. Kestävyys
  4. Arvot
  5. Onnellisuus

Jokainen työpajakerta seuraa samaa rakennetta: kevyen lämmittely- ja tutustumisosuuden jälkeen opiskelijat keskustelevat pienryhmissä ja jakavat oppimaansa keskenään. Jokaisella kerralla mukaan kutsuttu Aalto-yhteisön asiantuntija esittelee työpajakerran aiheen. Onnellisuus-työpajakerran ytimenä on opastettu teemanmukainen kävelykierros Helsingin keskustassa. Jokaisen työpajan lopussa järjestäjät keräävät konkreettista palautetta ja vinkkejä siitä, kuinka opiskelijat voivat levittää uusia ajatuksia takaisin kotimaassaan, yliopistoissana ja yhteisöissään.

Lukuvuosi 2022/23 on pilottivuosi Sähkötekniikan korkeakoulun ja Perustieteiden korkeakoulun vaihto-opiskelijoiden työpajoille. Jatkossa järjestäjät näkisivät mielellään tämän mahdollisuuden avoimena kaikille Aallon vaihto-opiskelijoille.

Syksyn työpajoissa jokainen osallistunut opiskelija piti aiheita kiinnostavina ja interaktiivisia keskusteluja mielenkiintoisina.

Älä hermostu, kaikki tulee olemaan hyvin, ota askel kerrallaan.

Vaihto-opiskelija
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto_University_ARTS_Summer_School_2022_International_students_photo_Mikko_Raskinen_029 (1).jpg
Yliopisto Julkaistu:

Monet ulkomaalaiset opiskelijat jäävät mielellään töihin Suomeen

Työharjoittelupaikan tarjoaminen kansainväliselle osaajalle on hyvä ensikosketus yritykselle monikulttuurisuuteen.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistyksen hallitus Kauppakorkeakoululla
Yliopisto Julkaistu:

Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistys lakkauttaa toimintansa ja lahjoittaa varansa omistajuuteen

Perheyrityksiä edustavat hallitusjäsenet toivovat, että toimintaympäristö olisi pienempienkin yritysten omistajille kannustava.