Uutiset

World Peace Exchange -projektissa tuodaan vaihto-opiskelijat yhteen ainutlaatuisella tavalla

World Peace Exchange (WPX) on Sähkötekniikan korkeakoulun ja Perustieteiden korkeakoulun vaihto-opiskelijoille suunnattu työpajasarja, joka kannustaa ja auttaa opiskelijoita oppimaan toisiltaan. Sähkötekniikan korkeakoulun yhdenvertaisuusrahoituksen tukeman hankkeen tavoitteena on rakentaa rauhaa ja ymmärrystä maailmanlaajuisesti.
opiskelijat Oodin edessä

Syyslukukaudella 2022 Sähkötekniikan korkeakoulun ja Perustieteiden korkeakoulun vaihto-opiskelijat pääsivät osallistumaan ensimmäistä kertaa erityisesti heille suunniteltuihin World Peace Exchange (WPX) -työpajoihin.

WPX-projektin tarkoituksena on tarjota aikaa ja tilaa vaihto-opiskelijoille, jotka haluavat varsinaisten vaihto-opintojen lisäksi oppia toisiaan kuunnellen ja keskustelemalla myös Aalto-yliopiston arvoihin ja EDI-periaatteisiin perustuvista aiheista. Vaihto-opiskelijoiden monipuolinen tausta tarjoaa heille luonnollisen ympäristön keskusteluille. Hanke on Sähkötekniikan korkeakoulun yhdenvertaisuusrahoituksen tukema, ja sen tavoitteena on rakentaa rauhaa ja ymmärrystä maailmanlaajuisesti.

WPX koostuu viidestä 90 minuutin työpajasta:

  1. Kuinka saada vaihdostasi kaikki irti?
  2. Yhteisö
  3. Kestävyys
  4. Arvot
  5. Onnellisuus

Jokainen työpajakerta seuraa samaa rakennetta: kevyen lämmittely- ja tutustumisosuuden jälkeen opiskelijat keskustelevat pienryhmissä ja jakavat oppimaansa keskenään. Jokaisella kerralla mukaan kutsuttu Aalto-yhteisön asiantuntija esittelee työpajakerran aiheen. Onnellisuus-työpajakerran ytimenä on opastettu teemanmukainen kävelykierros Helsingin keskustassa. Jokaisen työpajan lopussa järjestäjät keräävät konkreettista palautetta ja vinkkejä siitä, kuinka opiskelijat voivat levittää uusia ajatuksia takaisin kotimaassaan, yliopistoissana ja yhteisöissään.

Lukuvuosi 2022/23 on pilottivuosi Sähkötekniikan korkeakoulun ja Perustieteiden korkeakoulun vaihto-opiskelijoiden työpajoille. Jatkossa järjestäjät näkisivät mielellään tämän mahdollisuuden avoimena kaikille Aallon vaihto-opiskelijoille.

Syksyn työpajoissa jokainen osallistunut opiskelija piti aiheita kiinnostavina ja interaktiivisia keskusteluja mielenkiintoisina.

Älä hermostu, kaikki tulee olemaan hyvin, ota askel kerrallaan.

Vaihto-opiskelija
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Nainen punasävyisissä vaatteissa katsoo suoraan kameraan, taustalla metsäluontoa
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Reetta Ranta: Pyrin miettimään kaikessa sitä, miten tehdä maailmaa paremmaksi”

Alumnitarina: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Reetta Rannan mukaan kaikessa tekemisessä pitäisi olla mukana eettinen pohdinta.
Aalto-yliopisto valittiin Suomen parhaaksi yliopistoksi QS-vertailussa.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto säilytti paikkansa Suomen ykkösenä QS:n yliopistovertailussa

Aalto-yliopisto jatkoi menestystään kansainvälisessä QS World University ranking-vertailussa ja säilytti paikkansa Suomen parhaana yliopistona.
Hymyilevä nainen kutomassa kangaspuilla värikästä mattoa tai ryijyä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina – Helena Hyvönen: ”Maailma rakentuu yhteisesti, ilman siiloja”

Pitkän uran Taideteollisen korkeakoulun ja sittemmin Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tekstiilitaiteen professorina, rehtorina ja dekaanina tehnyt Hyvönen pitää tärkeänä alan yhteisön elävyyttä. Muotoilun alan osaajilla on annettavaa myös korkeakouluyhteisön eteen.
Yksityiskohta kvanttipiirijäähdyttimestä, kuva Kuan Yen Tan, Aalto-yliopisto
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston vararehtorit: Radikaalit innovaatiot syntyvät vain, kun yliopistot kukoistavat

Julkisen vallan tehtävä on panostaa uutta luovaan tutkimukseen ilman pikavoittojen odottamista, kirjoittavat Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston innovaatioista vastaavat vararehtorit.