Uutiset

World Peace Exchange -projektissa tuodaan vaihto-opiskelijat yhteen ainutlaatuisella tavalla

World Peace Exchange (WPX) on Sähkötekniikan korkeakoulun ja Perustieteiden korkeakoulun vaihto-opiskelijoille suunnattu työpajasarja, joka kannustaa ja auttaa opiskelijoita oppimaan toisiltaan. Sähkötekniikan korkeakoulun yhdenvertaisuusrahoituksen tukeman hankkeen tavoitteena on rakentaa rauhaa ja ymmärrystä maailmanlaajuisesti.
opiskelijat Oodin edessä

Syyslukukaudella 2022 Sähkötekniikan korkeakoulun ja Perustieteiden korkeakoulun vaihto-opiskelijat pääsivät osallistumaan ensimmäistä kertaa erityisesti heille suunniteltuihin World Peace Exchange (WPX) -työpajoihin.

WPX-projektin tarkoituksena on tarjota aikaa ja tilaa vaihto-opiskelijoille, jotka haluavat varsinaisten vaihto-opintojen lisäksi oppia toisiaan kuunnellen ja keskustelemalla myös Aalto-yliopiston arvoihin ja EDI-periaatteisiin perustuvista aiheista. Vaihto-opiskelijoiden monipuolinen tausta tarjoaa heille luonnollisen ympäristön keskusteluille. Hanke on Sähkötekniikan korkeakoulun yhdenvertaisuusrahoituksen tukema, ja sen tavoitteena on rakentaa rauhaa ja ymmärrystä maailmanlaajuisesti.

WPX koostuu viidestä 90 minuutin työpajasta:

  1. Kuinka saada vaihdostasi kaikki irti?
  2. Yhteisö
  3. Kestävyys
  4. Arvot
  5. Onnellisuus

Jokainen työpajakerta seuraa samaa rakennetta: kevyen lämmittely- ja tutustumisosuuden jälkeen opiskelijat keskustelevat pienryhmissä ja jakavat oppimaansa keskenään. Jokaisella kerralla mukaan kutsuttu Aalto-yhteisön asiantuntija esittelee työpajakerran aiheen. Onnellisuus-työpajakerran ytimenä on opastettu teemanmukainen kävelykierros Helsingin keskustassa. Jokaisen työpajan lopussa järjestäjät keräävät konkreettista palautetta ja vinkkejä siitä, kuinka opiskelijat voivat levittää uusia ajatuksia takaisin kotimaassaan, yliopistoissana ja yhteisöissään.

Lukuvuosi 2022/23 on pilottivuosi Sähkötekniikan korkeakoulun ja Perustieteiden korkeakoulun vaihto-opiskelijoiden työpajoille. Jatkossa järjestäjät näkisivät mielellään tämän mahdollisuuden avoimena kaikille Aallon vaihto-opiskelijoille.

Syksyn työpajoissa jokainen osallistunut opiskelija piti aiheita kiinnostavina ja interaktiivisia keskusteluja mielenkiintoisina.

Älä hermostu, kaikki tulee olemaan hyvin, ota askel kerrallaan.

Vaihto-opiskelija
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita Harald Herlinin oppimiskeskuskessa
Yliopisto Julkaistu:

Uudistuneet kielelliset linjaukset kannustavat monikielisyyteen

Toimeenpanosuunnitelma viimeistellään vuoden loppuun mennessä.
Kunniamerkki
Yliopisto Julkaistu:

Onnittelut itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajille!

Tasavallan presidentti antaa kunniamerkkejä ansioituneille Aalto-yliopiston työntekijöille.
Ilona Jääskeläinen
Yliopisto Julkaistu:

Kesäkoulun Program Assistant Ilona Jääskeläinen: “tunsin aina olevani osa tiimiä.”

Ilona Jääskeläisestä tuli nopeasti korvaamaton osa kesäkoulun tiimiä kesällä 2023.
Designs for a Cooler Planet 2024 Open call
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Hae syksyn Designs for a Cooler Planetiin 22.1.2024 mennessä

Kerro miten tutkimuksesi tai projektisi muuttaa maailmaa.