Uutiset

Wood Studio -kurssille menestystä WantedDesign New Yorkissa

Aalto-yliopisto osallistuu newyorkilaisen muotoilufoorumi WantedDesignin verkkonäyttelyyn. WantedDesign 2022 on sarja digitaalisia tapahtumia, jotka esittelevät laadukkaita muotoilu- ja suunnittelukonsepteja ympäri maailman. Mukana ovat myös maailman huippukoulut.
Rulpa_Anna Aleksejeva in WantedDesign
Anna Aleksejevan projekti 'Rulpa' on yksi vuoden 2022 WantedDesign-voittajista.

WantedDesign on kansainvälinen luovan yhteisön foorumi, joka on omistettu laadukkaan muotoilun ja suunnittelun edistämiselle. Osana toimintaansa WantedDesign on kuratoinut verkkonäyttelyn International Schools Show, joka esittelee valikoituja opiskelijatöitä eri koulutusohjelmista ympäri maailmaa. Aalto-yliopisto on yksi kymmenestä näyttelyyn osallistuvasta koulusta.

Aalto osallistuu tänä vuonna näyttelyyn Wood Studio -kurssilla syntyneillä projekteilla. Teemana oli uudenlainen saunajakkara. Kurssivetäjinä ovat toimineet Karola Sahi ja Mikko Paakkanen. Aallon opiskelija Anna Aleksejeva voitti Rulpa-projektillaan Conscious Design Award -palkinnon ja oli näin yksi viidestä voittajasta yli sadan opiskelijaprojektin joukosta.

Student projects

  Anna Aleksejeva 'Rulpa'

  Wood Studio: RULPA - Anna Aleksejeva
  Conscious Design Award -voittaja

  Wood Studion kurssitehtävänä oli luoda ainutlaatuinen saunajakkara. RULPA-jakkara on monikäyttöinen, se on istuin ja matto samaan aikaan.  

  Anna Aleksejeva 'Rulpa'

  Wood Studio: RULPA - Anna Aleksejeva
   

  Anna Aleksejeva 'Rulpa'

  Wood Studio: RULPA - Anna Aleksejeva
   

  Anna Aleksejeva 'Rulpa'

  Wood Studio: RULPA - Anna Aleksejeva
   

  Emilia Lonka: Huili Sauna Stool

  Huili - Emilia Lonka

  Emilia Lonka halusi suunnitella saunajakkaran, jota voi liikutella helposti ja jota on helppo säilyttää. Muotokieli saa inspiraationsa Pohjois-Amerikan historiallisesta shaker-kulttuurista. Tässä uskonyhteisössä yksinkertaisuus ja toimivuus olivat arvoista tärkeimpiä, ja arkiesineitä oli tapana nostaa seinälle säilöön.

  Turkka Taipale: Saunakoni (Sauna Horse)

  Saunakoni - Turkka Taipale

  Saunakoni on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä ja suuria lämpötilan vaihteluita. Saunakonin kaarevat muodot pitävät sen kuivana, sillä kosteus ei pysy jakkaran pinnalla. Sen päällä on mukava istua, vilvoitella ja nauttia saunajuomaa. 

  Eevi Hautanen: Tovi

  Tovi - Eevi Hautanen

  Tovi-jakkara yhdistää pyöreitä, pehmeitä muotoja lineaarisuuteen ja teräviin kulmiin. Se on valmistettu lehtikuusesta, joka on luontaisesti kosteutta hylkivää. Jakkara on tukeva, ja sen on tarkoitus kestää monen sukupolven saunomiset. 

  Siying Deng: A Stool

  A Stool - Siying Deng

  A Stool on valmistettu lehtikuusesta, joten se sopii hyvin kosteisiin tiloihin. Sen ilmava yläosa ja A-muotoinen jalka päästävät veden valumaan läpi. Näin ollen tuoli yhdistää hyvin muodon ja käyttötarkoituksen. 

  Tiphane Bedel: Dune

  Dune - Tiphaine Bedel

  Tiphaine Bedelin suunnittelun inspiraationa on ollut hiekka. Kun istuu hiekalle, se muotoutuu istujan kehon mukaiseksi. Tuolin aaltoilu, ontot kohdat ja reunat tekevät istuimesta mukavan päästäen samaan aikaan veden valumaan pois.  

  Vivi Soria: Secci

  VIVI - Sofia Secchi

  Vivin puhtaan geometrisen muodon rikkoo pieni viistomainen elementti, joka mahdollistaa tuolilla keinumisen. Vivi on valmistettu haapapuusta — materiaalista, joka valitaan usein saunan sisätiloihin sen ominaisuuksien vuoksi. Haapa ei kuumene liikaa vaan pysyy iholle miellyttävänä. 

  Vivi tuo perinteiseen, staattiseen saunajakkaraan liikettä ja leikkisyyttä, iloa saunomisen vilvoitteluhetkiin. 

  wooden stool in shape of clover

  Clover Stool - Sevde Bozkurt

  Clover Stool on lehtikuusijakkara, jossa on kolme lämmmintä sydämen muotoista kuviota, jotka on yhdistetty pyöreään muotoon, ja jotka ovat saaneet inspiraationsa apilan lehden luonnollisesta muodosta. Sen tarkoituksena on tuoda käyttäjä lähemmäs luontoa, ja sen avulla olo tuntuu mukavalta vilvoitellessa.

  Tutustu töihin täällä.

  Tutustu Conscious Design Award 2022 -voittajiin

  Näyttely on verkossa nähtävillä 30.6.2022 saakka. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  Jaa
  URL kopioitu

  Lue lisää uutisia

  Konsta Laakso and Elsi Sloan act in the short film of Oasis of Radical Wellbeing
  Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Aallossa kuvattu lyhytelokuva kertoo opiskelijan vaikeasta valinnasta

  Aalto-yliopiston Oasis of Radical Wellbeing -hankkeen rahoittama Myötätunto III -lyhytelokuvan kuvaukset alkoivat Otaniemessä 17.3. Valmiin elokuvan ensi-iltaa päästään katsomaan 30.5. Green Minds, Healthy Hearts – Social Sustainability Symposium -tapahtumassa Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksessa.
  Aalto Radical Creativity summer school. Original image: George Atanassov
  Opinnot Julkaistu:

  Oletko valmis kokeilemaan radikaalia luovuutta elokuussa?

  Radical Creativity -kesäkoulussa sovelletaan erilaisia luovia työskentelytapoja, joita tarvitsemme kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. "Tiivistetty inspiraatiopaketti on kuin karkkikauppa, jossa voit maistella eri makuja."
  Kuvituskuva pörssikursseista
  Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Viisi asiaa, jotka päättäjien pitäisi tietää omistajuudesta Suomessa

  Miten pärjäämme omistajuudessa Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan verrattuna? Maailman ensimmäinen omistajuuden professori Samuli Knüpfer listaa haasteet – ja kertoo, miksi ne on tärkeä saada ratkaistua.
  Kemiantekniikan opiskelijoita
  Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Oletko uusi data-agenttimme?

  Hae kemian tekniikan korkeakoulun data-agentiksi.