Uutiset

Vuoden suurimman kestävyystapahtuman ohjelma julkaistu - mukana muun muassa taloustieteilijä Kate Raworth ja presidentti Tarja Halonen

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston Sustainability Science Days -tapahtuma yhdistyy tänä vuonna maailman suurimman kestävyys- ja innovaatiokonferenssin kanssa. Tapahtumassa 2000 asiantuntijaa kokoontuu ratkaisemaan kestävyyshaasteita.
People registration to SSD

Vuoden merkittävimmän kestävyystieteiden ja -innovaatioiden tapahtuman ohjelma on julkaistu. Sustainability Science Days järjestetään tänä vuonna 10.–14.6. saman katon alla yhdessä maailman suurimman kestävyystieteiden tapahtuman, Sustainability Research and Innovation Congressin (SRI), kanssa.

Ohjelmassa on muun muassa huippupuhujia, työpajoja, pyöreän pöydän keskusteluja, paneeleja ja verkostoitumistapahtumia. Osallistujat pääsevät vaihtamaan ajatuksia esimerkiksi siitä, miten tutkimus voisi paremmin tukea poliittista päätöksentekoa, minkälaisia innovaatioita energiasiirtymään tarvitaan ja millaista on hyvä elämä planetaarisissa rajoissa.

Puhujina kuullaan esimerkiksi presidentti Tarja Halosta, donitsitalousmallin esitellyttä Kate Raworthia sekä Bolivian entistä ulkoministeriä Fernando Huanacunia.

”Tieteen merkitys planeetan tulevaisuudelle on korvaamaton. Ohjelmassa on yli 80 eri tapahtumaa ja osallistujia ympäri maailmaa. Kestävyyskysymykset eivät tunne maiden rajoja, ja on tärkeää, että niitä myös ratkotaan globaalisti”, sanoo Helsingin yliopiston tutkimuksesta ja kestävyydestä vastaava vararehtori Anne Portaankorva.

Tapahtuma tuo yhteen 2000 kestävästä kehityksestä kiinnostunutta tutkijaa, opiskelijaa, yritysjohtajaa, poliittista päättäjää ja asiantuntijaa.

”Kestävyysongelmat ovat luonteeltaan monimutkaisia ja monialaisia ja niiden ratkaisemiseksi on tuotava yhteen parhaita ammattilaisia paitsi kaikilta tutkimuksen aloilta, myös muualta yhteiskunnasta”, sanoo Aalto-yliopiston innovaatioiden ja vaikuttavuuden vararehtori Janne Laine.

Kestävyysongelmien ratkaisemiseksi on tuotava yhteen parhaita ammattilaisia paitsi kaikilta tutkimuksen aloilta, myös muualta yhteiskunnasta

Janne Laine, Aalto-yliopiston innovaatioiden ja vaikuttavuuden vararehtori

Tapahtuma järjestetään Helsingin yliopiston keskustakampuksella, Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä ja verkossa. Helsinki-päivänä 12.6. tapahtumassa on luvassa kaikille avointa ohjelmaa, kuten tutkimukseen pohjaaviin kestäviin ruokainnovaatioihin tutustumista ja Helsingin yliopiston Tiedekulman kestävyysaiheinen pubivisa. Tapahtuman koko ohjelma julkaistaan myöhemmin. 

Sustainability, Research and Innovation (SRI) on kansainvälinen tapahtuma kestävän kehityksen tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan edistämiseksi. Sen järjestävät yhdessä vuosittain vaihtuvan isäntämaan tahojen kanssa kestävyysalan toimijat Future Earth ja Belmont Forum.

Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu tapahtumaan

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tutkijoiden kehittämä WAVE-tekniikka perustuu tulevan liikkeen, esimerkiksi käännöksen ennakointiin. Kuva: Markus Laattala.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijat kehittivät yleisöaaltoon perustuvan tavan ohjata tanssia virtuaalitodellisuudessa

Tutkijat kokeilivat aluksi aiemmista tanssipeleistä tuttuja visualisointikeinoja. Useiden prototyyppien ja vaiheiden jälkeen he päätyivät kuitenkin kokeilemaan urheilutapahtumista tuttua yleisöaaltoa tanssin ohjauksessa.
Tutkijat suunnittelivat algoritmin, joka ohjaa ilmasuuttimen suuntaa kahdella moottorilla.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat valjastivat tuulen esineiden liikuttamiseen

Tutkijoiden mukaan ilmavirtojen luova hyödyntäminen voi synnyttää uusia robottiteknologioiden muotoja.
kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.