Uutiset

Vuoden 2024 Millennium-teknologiapalkinnon nimeämiskausi käynnissä

Joka toinen vuosi jaettava palkinto on yksi maailman merkittävimmistä innovaatiopalkinnoista.

Millennium-teknologiapalkinto on suomalainen kunnianosoitus ihmisten elämänlaatua parantaville innovaatioille. Ehdotuksia vuoden 2024 palkinnon saajaksi voi esittää 31.10.2023 asti. Aalto-yliopisto on Millennium-teknologiapalkinnon kumppani.

Joka toinen vuosi jaettava miljoonan euron suomalaispalkinto on yksi maailman merkittävimmistä innovaatiopalkinnoista. Miljoonan euron arvoisen palkinnon jakaa joka toinen vuosi itsenäinen Tekniikan Akatemia -säätiö (TAF). Vuoden 2022 palkinnon sai australialainen aurinkokennoteknologian pioneeri, professori Martin Green, jonka kehittämä PERC-teknologia ehkäisee ilmastonmuutosta tarjoamalla edullisia energiaratkaisuja.  

Palkinto jaetaan uraauurtavasta teknologian innovaatiosta, joka parantaa ihmisten elämänlaatua ja edistää kestävää kehitystä. Kriteereissä tarkastellaan myös innovaation mahdollisuuksia suojella luonnonvaroja ja edistää biologista monimuotoisuutta sekä ihmisten välistä tasa-arvoa. Lisäksi ehdotusten arviointiprosessiin on sisällytetty teknologian maailmanlaajuinen saavutettavuus ja innovaation kehittämiseen käytetyt eettiset käytännesäännöt.

Nimeämisiä 2024 palkinnon saajiksi voivat esittää akateemisten instituutioiden, tutkimuskeskusten ja yritysten lisäksi myös yksilöt ympäri maailmaa. Ehdotuksia voi tehdä kaikilta teknologian aloilta sotateknologiaa lukuun ottamatta. Saajaksi voi ehdottaa joko yksittäistä henkilöä tai tiimiä. 

Aaltolainen, jos sinulla on mielessäsi hyvä ehdokas Millennium-palkinnon saajaksi, olethan yhteydessä oman korkeakoulusi kehityspäällikköön viimeistään 21. syyskuuta. Tarkempia tietoja saa myös Annukka Jyrämältä, yhteystiedot alla.

Millennium-teknologiapalkinto 2024 jaetaan Helsingissä 30. lokakuuta 2024. Palkinnonsaajaehdokkaat arvioi tutkimuksen ja elinkeinoelämän johtavista asiantuntijoista koostuva kansainvälinen palkintolautakunta, jonka puheenjohtajana toimii Aalto-yliopiston professori Päivi Törmä. Suomen tasavallan presidentti on Millennium-teknologiapalkinnon suojelija, ja miljoonan euron palkintosumman myöntää Suomen valtio. 

Nimeämiset ja lisätiedot

Nimeämiset jätetään sähköisessä portaalissa 31.10.2023 mennessä. Portaali sekä yksityiskohtaiset nimeämiskriteerit ja ohjeet löytyvät osoitteesta https://nominate.millenniumprize.org/

Tarkemmat ohjeet ja tiedustelut

  • Annukka Jyrämä, erityisasiantuntija, Aalto-yliopisto
    050 373 2238[email protected]
  • Markku Ellilä, toimitusjohtaja, Tekniikan Akatemia -säätiö TAF
    040 754 3930, [email protected]

Twitter, Instagram, Facebook: 
@millenniumprize

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Virtuaalinen kirjastokortti koekäytössä

Virtuaalinen kirjastokortti koekäytössä