Uutiset

Vararehtori Petri Suomalan tervehdys opiskelijoille

Aalto-yhteisö on monipuolinen ja meille jokainen yhteisön jäsen on arvokas. Jokainen meistä voi näyttää tämän arjessa - ystävällisyys ja kiinnostus toisiin ja toisilta oppimiseen ovat keskeisiä pylväitä, joiden varaan voi rakentaa yhteistyön siltoja.
Vice President for Education Petri Suomala

Hyvät Aalto-opiskelijat!

Kevätlukukausi on käynnistynyt Suomen oloissa tavallistakin talvisemman säässä. Tunnelma kampuksella on kuitenkin lämmin – on hienoa nähdä innokkaita, ehkä vähän jännittyneitäkin kasvoja alkamassa lukukautta, kuulla puheen sorinaa ja aistia uuden vuoden tunnelmia. 

Kevätlukukauden suunnittelua olette useimmat tehneet jo hyvissä ajoin ja ilmoittautuneet opintosuunnitelmienne mukaisille kursseille. Monialaisessa Aallossa on paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia oppia erilaisia aloja ja näkökulmia. Toivon, että hyödyntämällä näitä mahdollisuuksia löydät mielekästä ja inspiroivaa opiskeltavaa myös vapaasti valittaviin opintoihisi. Tutustu sisältöön avoimin mielin vaikkapa courses.aalto.fi-palvelua hyödyntäen.

Mielenkiintoisia kielten ja viestinnän mahdollisuuksia löytyy myös pääkaupunkiseudun korkeakoulujen yhteiseltä, KiViTa-tarjottimelta (kivita.fi). Tai ehkä haluat pohtia syvemmin hyvän elämän peruskysymyksiä, joihin pääset syventymään Frank Martelan johdolla Elämisen taito-kurssilla.

Jos opintoja koskevat suunnitelmasi ovat hyvässä tilanteessa, tutustu opiskeluun suunniteltuihin työkaluihin – voit löytää mielenkiintoisia tapoja kehittää opiskelutaitoja ja kehittyä oppijana (Opiskelijan tukipalvelut | Aalto-yliopisto).

Opiskelun kevääseen tulee mahtumaan iloa ja onnistumisia, päiviä, jolloin aurinko paistaa ja kaikki sujuu. Mutta matkalla on itse kullakin myös päiviä, jolloin tuntuu, että aikataulut kaatuvat päälle ja töiden jäsentäminen on hankalaa. Älä jää yksin pohtimaan vaan voit olla epäröimättä yhteydessä meihin, esimerkiksi oman koulutusohjelmasi henkilökunta ja Starting Point of Wellbeing ovat sinua varten – ole rohkeasti yhteydessä! 

Aalto-yhteisö on monipuolinen ja meille jokainen yhteisön jäsen on arvokas. Jokainen meistä voi näyttää tämän arjessa - ystävällisyys ja kiinnostus toisiin ja toisilta oppimiseen ovat keskeisiä pylväitä, joiden varaan voi rakentaa yhteistyön siltoja.

Kuten rehtori joulukirjeessään totesi, on tärkeää että: ”täällä yliopistossa jokaisen on turvallista tehdä työtä ja opiskella riippumatta taustasta, uskonnosta tai poliittista mielipiteistä. Yhteisössämme on opiskelijoita lähes 120 maasta, ja akateemisesta henkilöstöstä lähes puolet on taustaltaan kansainvälisiä. Asioissa on aina monta puolta ja joukostamme löytyy erilaisia näkemyksiä. Arvostetaan näitä monia mielipiteitä ja yritetään ymmärtää toisiamme.”

Toivon sinulle iloista opiskelun kevättä ja tapaamisiin kampuksella!

Petri

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Opi kieliä ja viestintätaitoja – ilmoittaudu KiViTa-kursseille nyt!

KiViTa on pääkaupunkiseudun korkeakoulujen yhteinen kieli- ja viestintätarjotin.
Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) neljännessä jaksossa

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään 4. jaksossa suomeksi ja englanniksi!
Student guide illustration, language and communications studies
Opinnot Julkaistu:

Kieliä, kulttuuria ja viestintää IV periodissa

Kielikeskuksessa on neljännessa periodissa taas tarjolla monipuolisesti kielten, kulttuurin ja viestinnän kursseja.
Plate of food with wooden spoons
Opinnot Julkaistu:

Ravintolat lakon aikana 14. – 15.2.2024

Aukioloajoissa ja lounasvalikoimissa saattaa olla lakon takia supistuksia.