Uutiset

Vararehtori Janne Laineen muotokuva julkistettiin

Muotokuvan on kuvannut Aallon alumni Erica Nyholm.
Janne Laine sits on a tall black chair, dressed in a tuxedo, wearing the Dean of School of Cheminal Engineering ceremonial link necklace, smiling. Background is white and slightly wavy.
Osa muotokuvasta. Kuva: Erica Nyholm

“Tässä on minun kuvani, mutta yhdessähän me näitä asioita tehdään. Olen kiitollinen tästä huomiosta,” sanoo Aalto-yliopiston innovaatioista vastaava vararehtori Janne Laine.  

Janne Laineen muotokuva paljastettiin Kemian tekniikan korkeakoulun rakennuksen (Kemistintie 1) keskiviikkona 20.10.2021. Muotokuvan on kuvannut Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Erica Nyholm.  

Janne Laine toimi Kemian tekniikan korkeakoulun dekaanina vuodet 2014–2018 ja sitä ennen puunjalostustekniikan laitoksen johtajana ja varajohtajana sekä puunjalostuskemian professorina. Hän väitteli tekniikan tohtoriksi puunjalostuksen kemiasta Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1996, ja hänen tutkimustyönsä on keskittynyt pääasiassa luonnonmateriaalien, erityisesti nanoselluloosan muokkaamisen ja soveltamiseen eri alueille. 

Muotokuva henkii persoonaa ja työnkuvaa 

Valokuvaaja Erica Nyholm tutustui Laineen johdolla kemian ja materiaalitieteen laitoksen opetus- ja laboratoriotiloihin osana muotokuvan suunnittelua. Muotokuvan taustaksi valikoitui valkea paperi symboloimaan Laineen uraa selluloosaan liittyvän tutkimuksen parissa. 

“Lainehtiva paperitausta sopi edustamaan sekä arkkitehti Alvar Aallon mukaan nimettyä Aalto-yliopiston henkeä että Laineen omaa sukunimeä. Myönteinen katse puolestaan kuvastaa hänen optimistista persoonaa, joka on kantanut häntä urallaan”, Nyholm sanoo. 

Janne Laineen muotokuva on nähtävissä Kemian tekniikan korkeakoulun yläaulan muotokuvagalleriassa. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.