Uutiset

Vararehtori Janne Laineen muotokuva julkistettiin

Muotokuvan on kuvannut Aallon alumni Erica Nyholm.
Janne Laine sits on a tall black chair, dressed in a tuxedo, wearing the Dean of School of Cheminal Engineering ceremonial link necklace, smiling. Background is white and slightly wavy.
Osa muotokuvasta. Kuva: Erica Nyholm

“Tässä on minun kuvani, mutta yhdessähän me näitä asioita tehdään. Olen kiitollinen tästä huomiosta,” sanoo Aalto-yliopiston innovaatioista vastaava vararehtori Janne Laine.  

Janne Laineen muotokuva paljastettiin Kemian tekniikan korkeakoulun rakennuksen (Kemistintie 1) keskiviikkona 20.10.2021. Muotokuvan on kuvannut Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Erica Nyholm.  

Janne Laine toimi Kemian tekniikan korkeakoulun dekaanina vuodet 2014–2018 ja sitä ennen puunjalostustekniikan laitoksen johtajana ja varajohtajana sekä puunjalostuskemian professorina. Hän väitteli tekniikan tohtoriksi puunjalostuksen kemiasta Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1996, ja hänen tutkimustyönsä on keskittynyt pääasiassa luonnonmateriaalien, erityisesti nanoselluloosan muokkaamisen ja soveltamiseen eri alueille. 

Muotokuva henkii persoonaa ja työnkuvaa 

Valokuvaaja Erica Nyholm tutustui Laineen johdolla kemian ja materiaalitieteen laitoksen opetus- ja laboratoriotiloihin osana muotokuvan suunnittelua. Muotokuvan taustaksi valikoitui valkea paperi symboloimaan Laineen uraa selluloosaan liittyvän tutkimuksen parissa. 

“Lainehtiva paperitausta sopi edustamaan sekä arkkitehti Alvar Aallon mukaan nimettyä Aalto-yliopiston henkeä että Laineen omaa sukunimeä. Myönteinen katse puolestaan kuvastaa hänen optimistista persoonaa, joka on kantanut häntä urallaan”, Nyholm sanoo. 

Janne Laineen muotokuva on nähtävissä Kemian tekniikan korkeakoulun yläaulan muotokuvagalleriassa. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Hyvinvointireitti aukeaa Otaniemen kampukselle

Reitti avataan 19.4.2023 osana opiskelijoiden mielenterveyspäivää.
Äiti-nukkehahmo istuu pöydän ääressä lavastetussa ympäristössä matkapuhelin kädessään
Palkitut Julkaistu:

Kaikki äitini puhelut on paras lyhytelokuva

Parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkinto myönnettiin toista kertaa peräkkäin Aalto-yliopistosta valmistuneen ohjaajan elokuvalle.
Tauluja taidemuseon seinällä, kuvituskuva tutkimusuutiseen, joka paljastaa kuinka kuvataiteen katselu vaikuttaa tunteisiin
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Taide herättää kehon tuntemaan

Turun yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkimus paljastaa, että taide vaikuttaa voimakkaasti ihmisten kehoon ja tunteisiin.
Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.