Uutiset

Vararehtori Janne Laine ja dekaani Tuomas Auvinen nimitettiin toiselle kaudelle

Janne Laineen toinen kausi alkaa tammikuussa ja Tuomas Auvisen maaliskuussa.
Janne Lainen ja Tuomas Auvinen.
Vasemmalla Janne Laine ja oikealla Tuomas Auvinen. Kuvat: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen.

Aalto-yliopiston hallitus nimitti innovaatioista vastaavan vararehtorin Janne Laineen ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanin Tuomas Auvisen viisivuotiselle jatkokaudelle. Nimitykset perustuivat normaaliin uudelleenarviointiprosessiin, jonka yhteydessä kuultiin yliopistoyhteisön jäseniä ja ulkoisia sidosryhmiä.

Vararehtori Janne Laineen toinen kausi alkaa 1.1.2024. Laine nimitettiin ensimmäiselle kaudelle 1.1.2019 alkaen. Tätä ennen hän työskenteli Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun dekaanina vuodesta 2014 ja sitä ennen puunjalostustekniikan laitoksen johtajana ja varajohtajana sekä puunjalostuskemian professorina. Hän on työskennellyt myös useita vuosia alan tutkimuslaitoksessa Ruotsissa. 

Janne Laine väitteli tekniikan tohtoriksi puunjalostuksen kemiasta Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1996, ja hänen tutkimustyönsä on keskittynyt pääasiassa luonnonmateriaalien, erityisesti nanoselluloosan muokkaamisen ja soveltamiseen eri alueille.

Dekaani Tuomas Auvisen toinen kausi alkaa11.3.2024. Auvinen aloitti dekaanina 11.3.2019. Sitä ennen hän työskenteli muun muassa konsulttitoimisto Creader Oy:n toimitusjohtajana, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaanina ja Sibelius-Akatemian rehtorina.

Tuomas Auvinen väitteli taidepolitiikasta ja -johtamisesta London City Universityssä vuonna 2000. Hän on myös suorittanut Executive MBA -ohjelman Helsingin kauppakorkeakoulussa vuonna 2007.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Henkilökuva Minna Tuusasta
Nimitykset Julkaistu:

Minna Tuusa Aalto ARTSin henkilöstöpäälliköksi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen on nimittänyt HR partner Minna Tuusan koulun HR-päälliköksi 1.6.2024 alkaen.
logo
Nimitykset Julkaistu:

Biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen uusi johto

Professori Lauri Rautkari on nimitetty laitosjohtajaksi ja professorit Tiina Nypelö ja Mauri Kostiainen varalaitosjohtajiksi Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle ajalle 1.5.2024-31.12.2025.
Min-Kyu Paek
Nimitykset Julkaistu:

Min-Kyu Paek on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle

Min-Kyu Paek on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle.
Sinipaitainen nainen, jolla on lyhyet tummat hiukset ja tummasankaiset silmälasit
Nimitykset Julkaistu:

Työelämäprofessori Pia Hannukainen: ”Uskon muotoilun voimaan jatkossakin”

Hannukaisen mielestä on tärkeää, että yrityksissä on osaavia muotoilijoita ja muotoilijoiksi valmistuvilla riittävä osaaminen työelämän tarpeisiin.