Uutiset

Vararehtori Janne Laine ja dekaani Tuomas Auvinen nimitettiin toiselle kaudelle

Janne Laineen toinen kausi alkaa tammikuussa ja Tuomas Auvisen maaliskuussa.
Janne Lainen ja Tuomas Auvinen.
Vasemmalla Janne Laine ja oikealla Tuomas Auvinen. Kuvat: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen.

Aalto-yliopiston hallitus nimitti innovaatioista vastaavan vararehtorin Janne Laineen ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanin Tuomas Auvisen viisivuotiselle jatkokaudelle. Nimitykset perustuivat normaaliin uudelleenarviointiprosessiin, jonka yhteydessä kuultiin yliopistoyhteisön jäseniä ja ulkoisia sidosryhmiä.

Vararehtori Janne Laineen toinen kausi alkaa 1.1.2024. Laine nimitettiin ensimmäiselle kaudelle 1.1.2019 alkaen. Tätä ennen hän työskenteli Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun dekaanina vuodesta 2014 ja sitä ennen puunjalostustekniikan laitoksen johtajana ja varajohtajana sekä puunjalostuskemian professorina. Hän on työskennellyt myös useita vuosia alan tutkimuslaitoksessa Ruotsissa. 

Janne Laine väitteli tekniikan tohtoriksi puunjalostuksen kemiasta Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1996, ja hänen tutkimustyönsä on keskittynyt pääasiassa luonnonmateriaalien, erityisesti nanoselluloosan muokkaamisen ja soveltamiseen eri alueille.

Dekaani Tuomas Auvisen toinen kausi alkaa11.3.2024. Auvinen aloitti dekaanina 11.3.2019. Sitä ennen hän työskenteli muun muassa konsulttitoimisto Creader Oy:n toimitusjohtajana, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaanina ja Sibelius-Akatemian rehtorina.

Tuomas Auvinen väitteli taidepolitiikasta ja -johtamisesta London City Universityssä vuonna 2000. Hän on myös suorittanut Executive MBA -ohjelman Helsingin kauppakorkeakoulussa vuonna 2007.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Sandra Kaabel
Nimitykset Julkaistu:

Sandra Kaabel on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian ja materiaalitieteen laitokselle

Ph.D. Sandra Kaabel on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian ja materiaalitieteen laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.4.2024 alkaen. Professuurin ala on Orgaaninen synteesiteknologia.
Siavash Khajavi
Nimitykset Julkaistu:

Siavash Khajavi nimitetty operatiivisen johtamisen apulaisprofessoriksi

Siavash Khajavi aloittaa apulaisprofessorina 15. helmikuuta 2024.
Professor Kari Tammi
Nimitykset Julkaistu:

Kari Tammi on nimitetty Full Professor -tehtävään

Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani, professori (Associate Professor) Kari Tammi on nimitetty rehtori Ilkka Niemelän päätöksellä Full Professor -tehtävään 1.1.2024 alkaen.
Professori Maria Sammalkorpi ja professori Ville Miikkulainen
Nimitykset Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakouluun nimitetty kaksi uutta professoria

Maria Sammalkorpi on nimitetty Associate Professorin tehtävään ja Ville Miikkulainen on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian ja materiaalitieteen laitokselle.