Uutiset

Valaisinnäyttely “Valoa!” Aalto Studiosissa

Muotoilun ensimmäisen vuosikurssin näyttely on ensimmäinen Aalto Studiosin tiloissa Otaniemessä.
valoa--nayttelyn_kuva_fi.png

Muotoilun työkalut -kurssin opiskelijat saivat tehtäväkseen suunnitella valaisimia helsinkiläisten huippuravintoloiden innoittamina. Valaisinsuunnittelun lähtökohtana oli määritetty ravintola, jonka brändistä ja identiteetistä koostettiin analyysi. Näyttely nostaa esille valaisinprototyyppien lisäksi ravintoloista toteutetut kohdeanalyysit ja valaisinten graafiset tuotejulisteet.

“Mittava näyttely koostuu yhteensä 35 lampusta ja 59 julisteesta. Aalto Studios oli ainoa tila mihin näyttely mahtuu, ja onhan sopivaa että ravintolaan suunnitellut valaisimet esitellään ravintolassa”, kertoo näyttelystä vastaava opiskelija Leevi Vahvelainen Aalto-yliopistosta.

Kurssin tehtävänantona oli toteuttaa kattolamppuja levymateriaaleista piensarjatuotannon menetelmiin ja budjettiin sopiviksi. Kurssin tavoitteena oli kehittää muodonantokykyä ja auttaa ymmärtämään piensarjatuotannon mahdollisuudet ja rajoitteet.

Valonlähteet ja sähkökomponentit valaisimiin tarjosi kurssin yhteistyökumppani Airam.

Aika: 16.2.–2.3.2018

Paikka: Aalto Studios ja ravintola Kipsari, Otakaari 7, Espoo
 

Lisätietoja: 

Muotoilun opiskelija Leevi Vahvelainen, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, p.040 8392 634, [email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.