Uutiset

Valaisinnäyttely “Valoa!” Aalto Studiosissa

Muotoilun ensimmäisen vuosikurssin näyttely on ensimmäinen Aalto Studiosin tiloissa Otaniemessä.
valoa--nayttelyn_kuva_fi.png

Muotoilun työkalut -kurssin opiskelijat saivat tehtäväkseen suunnitella valaisimia helsinkiläisten huippuravintoloiden innoittamina. Valaisinsuunnittelun lähtökohtana oli määritetty ravintola, jonka brändistä ja identiteetistä koostettiin analyysi. Näyttely nostaa esille valaisinprototyyppien lisäksi ravintoloista toteutetut kohdeanalyysit ja valaisinten graafiset tuotejulisteet.

“Mittava näyttely koostuu yhteensä 35 lampusta ja 59 julisteesta. Aalto Studios oli ainoa tila mihin näyttely mahtuu, ja onhan sopivaa että ravintolaan suunnitellut valaisimet esitellään ravintolassa”, kertoo näyttelystä vastaava opiskelija Leevi Vahvelainen Aalto-yliopistosta.

Kurssin tehtävänantona oli toteuttaa kattolamppuja levymateriaaleista piensarjatuotannon menetelmiin ja budjettiin sopiviksi. Kurssin tavoitteena oli kehittää muodonantokykyä ja auttaa ymmärtämään piensarjatuotannon mahdollisuudet ja rajoitteet.

Valonlähteet ja sähkökomponentit valaisimiin tarjosi kurssin yhteistyökumppani Airam.

Aika: 16.2.–2.3.2018

Paikka: Aalto Studios ja ravintola Kipsari, Otakaari 7, Espoo
 

Lisätietoja: 

Muotoilun opiskelija Leevi Vahvelainen, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, p.040 8392 634, [email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Drone image of Otaniemi campus in early December, light covering of snow everywhere, with low sun shining
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otaniemi, nimen taustalla mystinen menneisyys

Mistä yliopiston kampusalue on saanut nimensä?
Maria Joutsenvirta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

U-teoria – Miten johdetaan tulevaisuudesta käsin samalla kun tulevaisuus syntyy?

Luovat ihmiset, kuten taiteilijat ja tieteilijät, keksivät ja luovat uutta astumalla näkyvästä maailmasta näkymättömään mielikuvituksen maailmaan ja sieltä takaisin näkyvään. Tätä luovuuden edellyttämää herkkyyttä ja intuitiota voi oppia ja edesauttaa.
Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toista tuotantokautta vetävät Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä, juontaa William von der Pahlen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast sukeltaa alustatalouden saloihin

Uusi tuotantokausi: Aalto-yliopiston asiantuntijat ja vaihtuvat vieraat keskustelevat alustataloudesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.
Ville Vuorinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ville Vuorinen: Hengitysilman parantaminen on avain pandemian torjuntaan

Korona leviää ilmateitse, ja siksi sitä ei pysäytetä käsien pesulla, sanoo apulaisprofessori Ville Vuorinen. Paukut pitäisi pistää ilmahygieniaan, ja siinä tarvitaan sekä tehokasta ilmanvaihtoa että oikeanlaisia maskeja.