Uutiset

Vaikuttavuusvertailu nosti Aallon sijalle 2 maailmassa vastuullisessa kuluttamisessa

Kansainvälinen THE University Impact 2020 -ranking arvioi, kuinka hyvin yliopistot edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Aalto-yliopiston kokonaissijoitus oli 47.
Two people walking on campus.

Aalto-yliopisto arvioitiin sijalle 47 maailmassa yliopistojen vaikuttavuuden THE (Times Higher Education) University Impact 2020 -vertailussa, joka perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (SDG).  Rankingissä tutkittiin yliopistojen toimintaa kaikkien 17 kestävän kehityksen tavoitteen osalta. Aalto-yliopistoa arvioitiin 13 tavoitteen osalta.

Aalto-yliopisto ylsi toiselle sijalle maailman yliopistoista vastuullisen kuluttamisen tavoitteessa. Viime vuonna sijoitus tämän tavoitteen osalta oli kuudes. Arvioissaan THE huomioi yliopiston tätä aluetta koskevat tutkimusjulkaisut ja niiden saamat viittaukset, yliopiston vastuullisuuden omissa toiminnoissaan, kuten hankinnoissa ja jätteenkäsittelyssä, sekä vastuullisuusraportoinnin.

Aalto-yliopisto ylsi sadan parhaan joukkoon myös kestävän teollisuuden, innovaatioiden ja infrastruktuurien tavoitteessa, jossa sijoitus nousi viidenneksi viime vuoden kymmenenneltä sijalta. Kestävät kaupungit ja yhteisöt -tavoitteessa Aalto oli sijalla 77 (edellisvuonna 31).  Eriarvoisuuden vähentämisessä sijoitus oli 89 (edellisvuonna 76).

Vaikuttavuusvertailu julkaistiin nyt toista kertaa kertaa. Osallistuvien yliopistojen määrä nousi tänä vuonna voimakkaasti: mukana oli 766 yliopistoa 75 maasta kun vuosi sitten yliopistoja oli 467. Aalto-yliopiston kokonaissijoitus vuosi sitten oli 19.

Aalto-yliopisto allekirjoitti vuonna 2018 ensimmäisenä suomalaisena yliopistona yliopistojen kansainvälisen SDG Accord -sitoumuksen, jossa se sitoutuu edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita osana opetusta, tutkimusta, innovaatiotoimintaa ja kampuskehitystä. 

Lue lisää:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Class 1972 of the School of Business.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Kuppilan cumlaude ja muita mukavia muistoja 50 vuoden varrelta

Vuosikurssi -72 kokoontui Kauppakorkeakoululla lukuvuoden avajaispäivänä 6.9.2022.
Early autumn outdoor picture of the pathways leading to the Undergraduate Centre. The sun is shining and paths are dry.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otakaari 1:n maisemahanke viimeistelyä vaille valmis

Amfiteatterinaukion alueen kunnostustyöt valmistuvat syksyllä 2022.
Luova työelämä 2030
Yliopisto Julkaistu:

Tiesitkö, että luovuutta voi mitata? Tutustu tuoreisiin kyselytuloksiin

Luova työelämä 2030 -hanke kehittää työkaluja yksilöllisen ja organisaatiotasoisen luovuuden mittaamiseen ja vahvistamiseen. Aalto-yliopiston asiantuntijat ovat osallistuneet luovuuskyselyjen kehittämiseen.
Lots of people set off running in Aalto 10K and 5K sports event in September 2022
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-kymppi innosti yli 1300 kuntoilijaa Espoon rantaraitille

Aalto 10 km & 5 km -tapahtuma 17. syyskuuta oli täynnä liikunnan ja yhdessä kokemisen iloa. Katso kuvat!