Uutiset

Vaikuttavuusvertailu nosti Aallon sijalle 2 maailmassa vastuullisessa kuluttamisessa

Kansainvälinen THE University Impact 2020 -ranking arvioi, kuinka hyvin yliopistot edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Aalto-yliopiston kokonaissijoitus oli 47.
Two people walking on campus.

Aalto-yliopisto arvioitiin sijalle 47 maailmassa yliopistojen vaikuttavuuden THE (Times Higher Education) University Impact 2020 -vertailussa, joka perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (SDG).  Rankingissä tutkittiin yliopistojen toimintaa kaikkien 17 kestävän kehityksen tavoitteen osalta. Aalto-yliopistoa arvioitiin 13 tavoitteen osalta.

Aalto-yliopisto ylsi toiselle sijalle maailman yliopistoista vastuullisen kuluttamisen tavoitteessa. Viime vuonna sijoitus tämän tavoitteen osalta oli kuudes. Arvioissaan THE huomioi yliopiston tätä aluetta koskevat tutkimusjulkaisut ja niiden saamat viittaukset, yliopiston vastuullisuuden omissa toiminnoissaan, kuten hankinnoissa ja jätteenkäsittelyssä, sekä vastuullisuusraportoinnin.

Aalto-yliopisto ylsi sadan parhaan joukkoon myös kestävän teollisuuden, innovaatioiden ja infrastruktuurien tavoitteessa, jossa sijoitus nousi viidenneksi viime vuoden kymmenenneltä sijalta. Kestävät kaupungit ja yhteisöt -tavoitteessa Aalto oli sijalla 77 (edellisvuonna 31).  Eriarvoisuuden vähentämisessä sijoitus oli 89 (edellisvuonna 76).

Vaikuttavuusvertailu julkaistiin nyt toista kertaa kertaa. Osallistuvien yliopistojen määrä nousi tänä vuonna voimakkaasti: mukana oli 766 yliopistoa 75 maasta kun vuosi sitten yliopistoja oli 467. Aalto-yliopiston kokonaissijoitus vuosi sitten oli 19.

Aalto-yliopisto allekirjoitti vuonna 2018 ensimmäisenä suomalaisena yliopistona yliopistojen kansainvälisen SDG Accord -sitoumuksen, jossa se sitoutuu edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita osana opetusta, tutkimusta, innovaatiotoimintaa ja kampuskehitystä. 

Lue lisää:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto logo. Photo: Mikko Raskinen
Yliopisto Julkaistu:

Suomen Ekonomit lahjoittaa Kauppakorkeakoululle 160 000 euroa

Lahjoitus on kohdennettu kauppatieteiden osaamisen monipuolistumiseen ja tieteenalan jatkuvaan kehitystyöhön.
Kaisa Hietala is the keynote speaker at Prodeko Seminar 2022.
Yliopisto Julkaistu:

Prodeko-seminaarissa pohdittiin liiketoiminnan vastuullisuutta ja kasvua

Voiko liiketoiminnan kasvattaminen olla vastuullista? Miten ohjelmistoyrityksen toiminta muuttui koronan myötä? Vastuullisuuden ja kasvun kysymyksiä pohdittiin 6.5.2022 Prodeko-seminaarissa.
Omistajuuden professuurin kiitostilaisuuden ryhmäkuva.
Yliopisto Julkaistu:

Vahva investointi suomalaisen omistajuuden kehittämiseen

Suurlahjoittajille järjestetyssä kiitostilaisuudessa kerrattiin ainutlaatuisen professuurihankkeen vaiheita ja juhlistettiin professuurin perustamista.
Kauppakorkeakoulun promootio 2022, promootiokulkue. Kuva: Mika Levälampi
Yliopisto Julkaistu:

Kauppakorkeakoulussa juhlistettiin 16. juhlallista promootiota

Katso kuvia tästä arvokkaasta ja upeasta akateemisesta juhlasta.