Uutiset

Vaikuttavuusvertailu nosti Aallon sijalle 2 maailmassa vastuullisessa kuluttamisessa

Kansainvälinen THE University Impact 2020 -ranking arvioi, kuinka hyvin yliopistot edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Aalto-yliopiston kokonaissijoitus oli 47.
Two people walking on campus.

Aalto-yliopisto arvioitiin sijalle 47 maailmassa yliopistojen vaikuttavuuden THE (Times Higher Education) University Impact 2020 -vertailussa, joka perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (SDG).  Rankingissä tutkittiin yliopistojen toimintaa kaikkien 17 kestävän kehityksen tavoitteen osalta. Aalto-yliopistoa arvioitiin 13 tavoitteen osalta.

Aalto-yliopisto ylsi toiselle sijalle maailman yliopistoista vastuullisen kuluttamisen tavoitteessa. Viime vuonna sijoitus tämän tavoitteen osalta oli kuudes. Arvioissaan THE huomioi yliopiston tätä aluetta koskevat tutkimusjulkaisut ja niiden saamat viittaukset, yliopiston vastuullisuuden omissa toiminnoissaan, kuten hankinnoissa ja jätteenkäsittelyssä, sekä vastuullisuusraportoinnin.

Aalto-yliopisto ylsi sadan parhaan joukkoon myös kestävän teollisuuden, innovaatioiden ja infrastruktuurien tavoitteessa, jossa sijoitus nousi viidenneksi viime vuoden kymmenenneltä sijalta. Kestävät kaupungit ja yhteisöt -tavoitteessa Aalto oli sijalla 77 (edellisvuonna 31).  Eriarvoisuuden vähentämisessä sijoitus oli 89 (edellisvuonna 76).

Vaikuttavuusvertailu julkaistiin nyt toista kertaa kertaa. Osallistuvien yliopistojen määrä nousi tänä vuonna voimakkaasti: mukana oli 766 yliopistoa 75 maasta kun vuosi sitten yliopistoja oli 467. Aalto-yliopiston kokonaissijoitus vuosi sitten oli 19.

Aalto-yliopisto allekirjoitti vuonna 2018 ensimmäisenä suomalaisena yliopistona yliopistojen kansainvälisen SDG Accord -sitoumuksen, jossa se sitoutuu edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita osana opetusta, tutkimusta, innovaatiotoimintaa ja kampuskehitystä. 

Lue lisää:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kolmeosainen kuva: vasemmalla keltainen kukka ja teksti Marsio,  keskellä kuva Aino-Marsio-Aallosta, oikealla Aallon logo o
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kaikille avoin kohtaamispaikka Marsio avaa ovensa syyskuussa

Avajaisnäyttelyt esittelevät Aalto-yhteisön ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.
Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
kuva break prosta eri laitteilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Break Pro -taukoliikuntaohjelmisto lisää liikettä arkeen – valikoimassa nyt uusia videoita!

Päivitetyssä versiossa paljon uusia toimintoja ja taukoliikuntavideoita.