Uutiset

Uusin Aalto University Magazine sukeltaa näkymättömään

Syyskuun numero kysyy, tekisimmekö toisenlaisia päätöksiä, jos näkisimme pinnan alle ja tietäisimme paremmin.
Kolme kappaletta kumpaakin kieliversiota, suomenkielisiä ja englanninkielisiä, kuvattuna ulkona auringonvalossa, puolukanvarpujen ja sammalten päällä. Kuva: Anni Kääriä.
Kuva: Anni Kääriä

Lehden teema mukailee tämänvuotisen Designs for a Cooler Planet -festivaalin teemaa, näkymättömyyttä.

Avauksia-palstalla Riikka Mäkikoskela sanoo näkymättömyyden olevan itselleen visuaalisen alan tutkijana ja opettajana vaikea, jopa pelottava asia. Mäkikoskela on radikaalin luovuuden vetäjä Aallossa. ”Yliopistossa olemme jatkuvasti näkymättömyyden reunoilla. - - Tarvitaan rohkeutta suhtautua näkymättömään ja tuntemattomaan uudella tavalla - - hullujenkin ideoiden kautta. - - Vanhasta luopuminen synnyttää uutta. Luovu ja uusi muodostavat sanan luovuus.” 

Lehden pääartikkeli käsittelee vuorovaikutusta ja vallankäyttöä. Kolmen eri alan tutkijat – Einat Amir, Astrid Huopalainen ja Matti Nelimarkka – kertovat vallankäytöstä, joka ei aina näy.

Kuka-palstalla tapaamme taiteen tohtorin ja alumnin Alma Muukka-Marjovuon, jonka monipuolinen ura taiteiden parissa on johtanut opetusneuvoksen tehtävään Opetushallituksessa.

Mukana matkassa -kuvareportaasi sukeltaa luovuuden lähteille: Aalto-yliopisto avaa radikaalin luovuuden käsitettä pian valmistuvan dokumenttielokuvan keinoin.

Keskustelua-palstalla tutkija Maria Joutsenvirta ja professori Jani Romanoff tarkastelevat työelämästä tuttua muotikäsitettä resilienssiä, josta tuntuu muodostuneen yksilölle enemmän velvollisuus kuin jaksamista ja hyvinvointia edistävä olotila. 

Lehden tiedeartikkeleissa paneudutaan muun muassa suomalaisen saven mahdollisuuksiin keventää betonin ilmastokuormaa sekä pienenpieniin sensoreihin, joista voi olla apua maanviljelijöille ja metsätaloudessa. 

Lue näköislehti issuu.com-sivustolla

Artikkeleita on julkaistu osoitteessa aalto.fi/magazine

Irtonumeroita on saatavilla kampuksella. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

vaalea-asuinen nainen istuu ikkunan edessä ja hymyilee
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Vili Lehdonvirta, kuva:Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto
Mediatiedotteet Julkaistu:

Lepääkö valtionhallinto kellarista löytyvien palvelimien vai Amazonin päällä? Vili Lehdonvirta tarkastelee kehitystä ajan ja pilvien yli

Tietotekniikan laitoksen professori Vili Lehdonvirta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Sen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta. Tutkimuksessaan Lehdonvirta kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan piirtää kartalle pilvi-imperiumien laajuus ja sijainti.
Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.