Uutiset

Uusin Aalto University Magazine on toivon teemanumero

Huhtikuun lehdessä kerromme, miten tiede ja taide voivat toimia toivon työkaluina.
Lehden molemmat kieliversiot ovat esillä uudessa lehtitelineessä, joka on kuvattu punatiliiseinää vasten.ä
Lehtiä on saatavilla kampuksella muun muassa uusista jakelutelineistä, joista yksi on sijoitettu Väreen käytävälle. Kuva: Anni Kääriä.

Avauksia-palstalla Kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Kristiina Kruus puhuu toivon teknologiasta, uudenlaisesta ajattelutavasta, jossa otetaan oppia luonnon resurssiviisaudesta. ”Minulle antaa erityisesti toivoa se, että likaavana ja raskaana teollisuutena aiemmin nähty kemian tekniikka kiinnostaa nyt nuoria, koska tähtäämme uudenlaisiin puhtaisiin ratkaisuihin.”

Lehden pääartikkeli käsittelee niin sanottua vihreää vetyä: mitä se tarkoittaa, ja voiko se mullistaa energiatalouden.

Kuka-palstalla tapaamme Torstilan luomutilan yrittäjät, KTM Arnevi Rautasen ja diplomi-insinööri Juha Utriaisen, jotka elävät arvojensa mukaisesti maanviljelijöinä Joroisissa.

Lehden tiedeartikkeleissa kerrotaan muun muassa, miten tutkijat koettavat löytää ratkaisun antibioottiresistenssiin eli bakteerien kykyyn vastustaa antibiootteja, ja tulevaisuuden äitiys- ja lastenneuvoloista, joissa vastaanottoa voi pitää virtuaalinen avatar-hahmo.

Keskustelua-palstalla dokumentaristi, professori Susanna Helke ja arkkitehti, professori Laura Arpiainen pohtivat, miten taide voi haastaa sosiaali- ja terveysalan itsestäänselvyyksiä.

Luomme katsauksen myös valokuvataiteeseen esittelemällä neljän tuoreen taiteen maisterin teoksia, jotka olivat hiljattain esillä Valokuvataiteen museon näyttelyssä.

Aalto University Magazine 32 on ilmestynyt sekä suomeksi että englanniksi. 

Lehti postitetaan kaikille sen tilanneille alumneille. Irtonumeroita on saatavilla kampuksella. Näköislehdet ovat luettavissa issuu.com-sivustolla, ja artikkeleita on julkaistu osoitteessa aalto.fi/magazine.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tummatukkainen nainen tummassa asussa, taustalla kesäinen Otaniemi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Satu Lähteenoja: ”Kestävyysmurroksen edistämiseen tarvitaan tulevaisuusajattelua ja yhteissuunnittelua”

Minä väitän -sarjassamme Satu Lähteenoja osoittaa, että yhteissuunnitteluun perustuva murrosareena-menetelmä lisää hallinnon ja päättäjien ymmärrystä systeemisestä muutoksesta ja auttaa ajattelemaan pidemmälle tulevaisuuteen.
Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.
Aalto-yliopisto Junior teknologiatyöpaja
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Automaatiosäätiöltä lahjoitus Aalto-yliopisto Juniorille

Automaatiosäätiö lahjoittaa 20 000 euroa Aalto-yliopisto Juniorille. Lahjoitus kohdennetaan virtuaalilasien ja robotiikan hankintaan.
Timo Vuori
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Viisi asiaa, jotka johtajien on hyvä tietää tunteiden voimasta murroshetken päätöksenteossa

Tuotantotalouden laitoksen professori Timo Vuori tutkii radikaalien teknologisten- ja markkinamuutosten herättämiä voimakkaita tunteita yritysjohdossa sekä näiden vaikutusta strategiseen päätöksentekoon. Nyt hän kertoo, miten haitallinen ahdistus voidaan kääntää rakentavaksi energiaksi.