Uutiset

Uusi tapahtumasarja pureutuu kestävään kehitykseen konkreettisesti

Unfolding Tomorrow on AVP:n ja Aaltoesin uusi kestävään kehitykseen keskittyvä tapahtumasarja, joka tuo yhteen parhaita osaajia yritysmaailmasta, akatemiasta ja politiikasta puhumaan siitä, mitä voimme tehdä tänään paremman huomisen eteen.
Illustration with the Unfolding Tomorrow logo

Maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan, eikä tulevaisuutta voi ennustaa — mutta siihen voi vaikuttaa. Planeettaa ravisttelevat suuret ongelmat kuten ilmastonmuutos tai epätasa-arvo ovat monimutkaisia ja vakavia, mutta eivät mahdottomia ratkaista. Niiden voittamiseen tarvitaan kuitenkin kaikkien panosta.

Unfolding Tomorrow on Aalto Ventures Programin ja Aaltoesin uusi, kuukausittainen tapahtumasarja joka tuo edustajia yritysmaailmasta, akatemiasta ja politiikasta keskustelemaan kestävyydestä eri näkökulmista ja tarjoamaan konkreettista tietoa ja ratkaisuja. Tapahtumien aiheet tulevat YK:n kestävän kehityksen tavoitteista, (SDG:t, Sustainable Development Goals) sekä niiden alatavoitteista ja mittareista.

Idea tapahtumasarjaan syntyi Aalto Ventures Programilla, yliopiston yrittäjyyskoulutusohjelmalla, joka keskittyy kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen yrittäjyyden avulla. Yhteistyö Aaltoesin kanssa on auttanut tuomaan kiinnostavia ja osaavia puhujia heidän laajasta verkostostaan, ja tavoittamaan enemmän opiskelijoita. 

"Visioimme tulevaisuuden, jossa koko Aalto-yhteisö pyrkii kohti kestävän kehityksen tavoitteita olivat he sitten tieteentekijöitä, taiteilijoita, insinöörejä tai yrittäjiä. Toivottavasti tämä tapahtumasarja innostaa konkreettisiin tekoihin," sanoo Myungji Suh AVP:lta.

Ensimmäinen Unfolding Tomorrow -tapahtuma esittelee kestävän kehityksen konseptin SDG:iden ja Net Impact -mallin kautta. Puhujat Aalto-ylipistosta, Upright Projectilta ja eduskunnasta kukin pitävät lyhyen puheenvuoron, jota seuraa paneelikeskustelu, jonka aikana yleisö voi esittää kysymyksiä.

Lue lisää ensimmäisestä tapahtumasta täältä: https://avp.aalto.fi/event/unfolding-tomorrow-introduction-to-sustainability/

Tapahtumasarjan seuraavat osat käsittelevät sukupuolten tasa-arvoa (SDG 5), ilmastotekoja (SDG 13) ja vastuullista kuluttamista (SDG 12).

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
Henry Tirri. Kuva: Terhi Ollikainen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Henry Tirri: Teknologialiiketoiminnan skaalaaminen vaatii vahvaa strategista ja psykologista osaamista

Hyvä professori tai liiketoimintajohtaja jakaa viisautta, joka karttuu vain vuosien myötä.
Aallon osasto Slushissa
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Viisi asiaa, jotka päättäjien tulisi tietää yliopistojen vaikuttavuudesta

Yliopistot unohtuvat usein, kun puhutaan taloudellisesta kilpailukyvystä. Ei kannattaisi – me kerromme miksi.