Uutiset

Uusi tapahtumasarja pureutuu kestävään kehitykseen konkreettisesti

Unfolding Tomorrow on AVP:n ja Aaltoesin uusi kestävään kehitykseen keskittyvä tapahtumasarja, joka tuo yhteen parhaita osaajia yritysmaailmasta, akatemiasta ja politiikasta puhumaan siitä, mitä voimme tehdä tänään paremman huomisen eteen.
Illustration with the Unfolding Tomorrow logo

Maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan, eikä tulevaisuutta voi ennustaa — mutta siihen voi vaikuttaa. Planeettaa ravisttelevat suuret ongelmat kuten ilmastonmuutos tai epätasa-arvo ovat monimutkaisia ja vakavia, mutta eivät mahdottomia ratkaista. Niiden voittamiseen tarvitaan kuitenkin kaikkien panosta.

Unfolding Tomorrow on Aalto Ventures Programin ja Aaltoesin uusi, kuukausittainen tapahtumasarja joka tuo edustajia yritysmaailmasta, akatemiasta ja politiikasta keskustelemaan kestävyydestä eri näkökulmista ja tarjoamaan konkreettista tietoa ja ratkaisuja. Tapahtumien aiheet tulevat YK:n kestävän kehityksen tavoitteista, (SDG:t, Sustainable Development Goals) sekä niiden alatavoitteista ja mittareista.

Idea tapahtumasarjaan syntyi Aalto Ventures Programilla, yliopiston yrittäjyyskoulutusohjelmalla, joka keskittyy kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen yrittäjyyden avulla. Yhteistyö Aaltoesin kanssa on auttanut tuomaan kiinnostavia ja osaavia puhujia heidän laajasta verkostostaan, ja tavoittamaan enemmän opiskelijoita. 

"Visioimme tulevaisuuden, jossa koko Aalto-yhteisö pyrkii kohti kestävän kehityksen tavoitteita olivat he sitten tieteentekijöitä, taiteilijoita, insinöörejä tai yrittäjiä. Toivottavasti tämä tapahtumasarja innostaa konkreettisiin tekoihin," sanoo Myungji Suh AVP:lta.

Ensimmäinen Unfolding Tomorrow -tapahtuma esittelee kestävän kehityksen konseptin SDG:iden ja Net Impact -mallin kautta. Puhujat Aalto-ylipistosta, Upright Projectilta ja eduskunnasta kukin pitävät lyhyen puheenvuoron, jota seuraa paneelikeskustelu, jonka aikana yleisö voi esittää kysymyksiä.

Lue lisää ensimmäisestä tapahtumasta täältä: https://avp.aalto.fi/event/unfolding-tomorrow-introduction-to-sustainability/

Tapahtumasarjan seuraavat osat käsittelevät sukupuolten tasa-arvoa (SDG 5), ilmastotekoja (SDG 13) ja vastuullista kuluttamista (SDG 12).

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Paper packaging prototypes - miura ori technique. Photo: Valeria Azovskay
Yhteistyö Julkaistu:

Monialainen origameihin perustuva tutkimushanke etsii ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin

Aallossa on alkamassa matematiikan, insinööritieteiden ja taiteiden aloja kattava yhteishanke, jossa tutkitaan ja kehitetään taittelutekniikkaa teollisuuden tarpeisiin. Hankkeeseen osallistuvat Aallon lisäksi hanketta ohjaava VTT sekä useita yrityksiä metsäteollisuudesta konesuunnitteluun ja kosmetiikkabrändeihin, muun muassa Stora Enso, Metsä Group, Lumene, Mirka, Elomatic, Orfer, Anpap ja Soften. Business Finland myönsi rahoituksen Co-Innovation -yhteishankkeelle.
Yksityiskohta kryostaatista. Kuva: Mikko Raskinen.
Yhteistyö Julkaistu:

Mittava kvanttiteknologian kehityshanke tuo yhteen suomalaisen teollisuuden ja tutkimuksen

Merkittävä uusi tutkimushanke käynnistyi vauhdittamaan suomalaisen kvanttiteknologian edistymistä. VTT:n koordinoima QuTI-hanke kehittää uusia komponentteja, tuotantoratkaisuja ja algoritmeja kvanttiteknologian tarpeisiin. Business Finlandin osittain rahoittamassa QuTI-konsortiossa on mukana yhteensä 12 partneria. Kolmevuotisen hankkeen kokonaisbudjetti on noin 10 miljoonaa euroa.
Graz University of Technology and Wroclaw University of Science and Technology join the Unite! alliance. In the image photos of the university buildings.
Yhteistyö Julkaistu:

Grazin teknillinen yliopisto ja Wroclawin tiede- ja teknologiayliopisto liittyvät Unite-yliopistoverkostoon

Laajentuessaan seitsemästä jäsenestä yhdeksään Unite! lisää vaikutustaan eurooppalaisella korkeakoulukentällä.
Aalto Startup Center
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopisto mukana Helsingin kaupungin uudessa Kampusinkubaattorit-ohjelmassa

Uuden Kampusinkubaattorit-ohjelman kautta syntyvien palveluiden myötä tavoitteena on synnyttää 100 uutta yritystä vuodessa.