Uutiset

Uusi tapahtumasarja pureutuu kestävään kehitykseen konkreettisesti

Unfolding Tomorrow on AVP:n ja Aaltoesin uusi kestävään kehitykseen keskittyvä tapahtumasarja, joka tuo yhteen parhaita osaajia yritysmaailmasta, akatemiasta ja politiikasta puhumaan siitä, mitä voimme tehdä tänään paremman huomisen eteen.
Illustration with the Unfolding Tomorrow logo

Maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan, eikä tulevaisuutta voi ennustaa — mutta siihen voi vaikuttaa. Planeettaa ravisttelevat suuret ongelmat kuten ilmastonmuutos tai epätasa-arvo ovat monimutkaisia ja vakavia, mutta eivät mahdottomia ratkaista. Niiden voittamiseen tarvitaan kuitenkin kaikkien panosta.

Unfolding Tomorrow on Aalto Ventures Programin ja Aaltoesin uusi, kuukausittainen tapahtumasarja joka tuo edustajia yritysmaailmasta, akatemiasta ja politiikasta keskustelemaan kestävyydestä eri näkökulmista ja tarjoamaan konkreettista tietoa ja ratkaisuja. Tapahtumien aiheet tulevat YK:n kestävän kehityksen tavoitteista, (SDG:t, Sustainable Development Goals) sekä niiden alatavoitteista ja mittareista.

Idea tapahtumasarjaan syntyi Aalto Ventures Programilla, yliopiston yrittäjyyskoulutusohjelmalla, joka keskittyy kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen yrittäjyyden avulla. Yhteistyö Aaltoesin kanssa on auttanut tuomaan kiinnostavia ja osaavia puhujia heidän laajasta verkostostaan, ja tavoittamaan enemmän opiskelijoita. 

"Visioimme tulevaisuuden, jossa koko Aalto-yhteisö pyrkii kohti kestävän kehityksen tavoitteita olivat he sitten tieteentekijöitä, taiteilijoita, insinöörejä tai yrittäjiä. Toivottavasti tämä tapahtumasarja innostaa konkreettisiin tekoihin," sanoo Myungji Suh AVP:lta.

Ensimmäinen Unfolding Tomorrow -tapahtuma esittelee kestävän kehityksen konseptin SDG:iden ja Net Impact -mallin kautta. Puhujat Aalto-ylipistosta, Upright Projectilta ja eduskunnasta kukin pitävät lyhyen puheenvuoron, jota seuraa paneelikeskustelu, jonka aikana yleisö voi esittää kysymyksiä.

Lue lisää ensimmäisestä tapahtumasta täältä: https://avp.aalto.fi/event/unfolding-tomorrow-introduction-to-sustainability/

Tapahtumasarjan seuraavat osat käsittelevät sukupuolten tasa-arvoa (SDG 5), ilmastotekoja (SDG 13) ja vastuullista kuluttamista (SDG 12).

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Book shelves in the library full of books
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kurssikirjojen kirjoittaja ja tiedekirjailija – tiesitkö, että olet oikeutettu lainauskorvaukseen?

Kaikki tekijät, jotka ovat kirjoittaneet tekstiä teokseen, jota lainataan kirjastoista, ovat oikeutettuja lainauskorvaukseen.
Vähähiilinen rakentaminen verkkokurssi kuva creativecommons
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Vähähiilisen rakentamisen suomenkielinen verkkokurssi julkaistu

Aalto-yliopisto on julkaissut avoimen ja ilmaisen vähähiilisen rakentamisen verkkokurssin.
Logo of the European Researchers' Night
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Tule mukaan Tutkijoiden Yöhön 24.9. kuulemaan kestävästä energiasta

Aalto-yliopisto yhdessä Unite! kumppaniyliopistojensa kanssa kutsuu sinut kuulemaan tutkijoiden puheenvuoroja kestävästä energiasta "Unite! for sustainable energy" -tilaisuuteen.
Aalto logo at the Otaniemi campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Älykäs talotekniikka sai lisää lahjoittajia

Älyrakennusten rooli tulee kasvamaan entisestään uusiutuvan energian ja digitalisaation synnyttämässä murroksessa.