Uutiset

Uusi tapahtumasarja pureutuu kestävään kehitykseen konkreettisesti

Unfolding Tomorrow on AVP:n ja Aaltoesin uusi kestävään kehitykseen keskittyvä tapahtumasarja, joka tuo yhteen parhaita osaajia yritysmaailmasta, akatemiasta ja politiikasta puhumaan siitä, mitä voimme tehdä tänään paremman huomisen eteen.
Illustration with the Unfolding Tomorrow logo

Maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan, eikä tulevaisuutta voi ennustaa — mutta siihen voi vaikuttaa. Planeettaa ravisttelevat suuret ongelmat kuten ilmastonmuutos tai epätasa-arvo ovat monimutkaisia ja vakavia, mutta eivät mahdottomia ratkaista. Niiden voittamiseen tarvitaan kuitenkin kaikkien panosta.

Unfolding Tomorrow on Aalto Ventures Programin ja Aaltoesin uusi, kuukausittainen tapahtumasarja joka tuo edustajia yritysmaailmasta, akatemiasta ja politiikasta keskustelemaan kestävyydestä eri näkökulmista ja tarjoamaan konkreettista tietoa ja ratkaisuja. Tapahtumien aiheet tulevat YK:n kestävän kehityksen tavoitteista, (SDG:t, Sustainable Development Goals) sekä niiden alatavoitteista ja mittareista.

Idea tapahtumasarjaan syntyi Aalto Ventures Programilla, yliopiston yrittäjyyskoulutusohjelmalla, joka keskittyy kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen yrittäjyyden avulla. Yhteistyö Aaltoesin kanssa on auttanut tuomaan kiinnostavia ja osaavia puhujia heidän laajasta verkostostaan, ja tavoittamaan enemmän opiskelijoita. 

"Visioimme tulevaisuuden, jossa koko Aalto-yhteisö pyrkii kohti kestävän kehityksen tavoitteita olivat he sitten tieteentekijöitä, taiteilijoita, insinöörejä tai yrittäjiä. Toivottavasti tämä tapahtumasarja innostaa konkreettisiin tekoihin," sanoo Myungji Suh AVP:lta.

Ensimmäinen Unfolding Tomorrow -tapahtuma esittelee kestävän kehityksen konseptin SDG:iden ja Net Impact -mallin kautta. Puhujat Aalto-ylipistosta, Upright Projectilta ja eduskunnasta kukin pitävät lyhyen puheenvuoron, jota seuraa paneelikeskustelu, jonka aikana yleisö voi esittää kysymyksiä.

Lue lisää ensimmäisestä tapahtumasta täältä: https://avp.aalto.fi/event/unfolding-tomorrow-introduction-to-sustainability/

Tapahtumasarjan seuraavat osat käsittelevät sukupuolten tasa-arvoa (SDG 5), ilmastotekoja (SDG 13) ja vastuullista kuluttamista (SDG 12).

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
Opiskelija Aallossa lukemassa kirjaa
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aalto-yliopisto lisää toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi

Aalto-yliopisto on kartoittanut tärkeimpiä toimenpiteitä ilmastopäästöjen vähentämiseksi kaikilla yliopiston toiminnan alueilla. Suurimmat päästövähennykset saadaan energian hankinnasta ja käytöstä.
Puustoa kerrostaloalueella.
Mediatiedotteet Julkaistu:
pohjallinen pdp-gaalassa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojekti synnytti innovaation: Kengän sisäpohjat syntyvät muovin sijaan kompostoituvasta puuvaahdosta

Aalto-yliopiston opiskelijat kehittivät kestävän sisäpohjan prototyypin, joka taipuu, kestää kosteutta ja tuntuu pehmeältä ihoa vasten. Suomalainen kenkäyritys VIBAe lähtee syksyllä testaamaan materiaalia käyttäjillä.