Uutiset

Uusi sivuaine: Aalto Wood

Uusi Aalto Wood -sivuaine on kaikkien aineiden opiskelijoiden valittavissa 2022 alkaen.
Cross-cut wood disk on a wooden table

CHEM3065 Aalto Wood -sivuaineen suoritettuaan, opiskelijat ymmärtävät syvällisesti puumateriaalin perusominaisuudet sekä puutuotteiden toiminnallisuudet erilaisissa käyttökohteissa. Opiskelijat voivat soveltaa puuhun ja puutuotteisiin liittyvää osaamistaan niin puutieteen ja puutekniikan alalla, kuin myös rakentamisen, arkkitehtuurin ja muotoilun aloilla. Lisätietoa sivuaineesta ja sen rakenteesta löytyy Opiskelijan oppaasta alla olevasta linkistä:

Aalto Wood Opiskelijan oppaassa (englanniksi)

 

Esitietovaatimukset

CHEM-C2470 Forests, Wood and Carbon, 5 cr (online) on sivuaineen esitietovaatimuksena ja tarjolla I-periodissa ja V-periodissa lukuvuonna 2023-2024. Sivuaineen voi lisätä omaan ohjelmaansa sekä ilmoittautua esitietokurssille Sisussa. Sivuaineeseen ei ole hakuprosessia tai muita rajoituksia. 

Forests, Wood, and Carbon -kurssi (Sisu) Uutissivu Forest, Wood, and Carbon -kurssista

Puu on mahtava materiaali, joka tarjoaa aina uusia mahdollisuuksia erilaisiin käyttökohteisiin.

Professori Lauri Rautkari

Sivuaineen rakenne

Opetus on englanniksi ja laajuus 20–25 op (laajuus tulee varmistaa opiskelijan omasta ohjelmasta!) Kaksi pakollista kurssia (III- ja IV-periodeissa) yhteensä 10 op järjestetään verkkokursseina, mahdollistaen itsenäisen ja joustavan suoritustavan. Lisätietoa kursseista Sisussa:

Pakollinen kurssi: Wood material science (Sisu)Pakollinen kurssi: Wood products and processes (Sisu)Pakollisen osuuden jälkeen opiskelijat voivat valita suuntautumisen puutieteisiin (CHEM), puurakenteisiin (ENG) tai puuarkkitehtuuriin ja muotoiluun (ARTS), mutta monialaisia kokonaisuuksia suositellaan. Valinnaisten kurssien lista löytyy sivuaineen Into-sivulta (linkki yllä).

Different scales are shown from a tree to molecules forming the cell wall.
Sivuaineen pakollisessa osuudessa esitellään puun rakenne eri tasoilla: metsässä kasvavasta puusta molekyylitason rakenteisiin. (Daniela Altgen)

Monialaisuus

Sivuaine kumpuaa Aalto Wood -yhteistyöstä Arkkitehtuurin ja muotoilun, Rakennustekniikan ja Biotuotteiden ja Biotekniikan laitosten välillä. Pitkäaikaisen yhteistyön keskiössä on ollut kehittää monialaista puuhun liittyvää opetusta, tutkimusta ja tuotekehitystä laadukkaan puunkäytön edistämiseksi. Lisätietoa alla olevasta linkistä:

Aalto Wood collaboration

 

Kysymyksiä?

Sivuaineeseen liittyviin kysymyksiin vastaa Oppimispalveluissa Pauliina Ketola ([email protected]) tai sivuaineen vastaava Professori Lauri Rautkari.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kaksi ihmistä kävelee käytävällä ja puhuu keskenään.
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt FITechin syksyn kursseille

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa tulevana syksynä runsaasti mielenkiintoista opiskeltavaa eri tarpeisiin.
Nuori mies istuu rakennuksen kiviportailla ja selailee puhelintaan.
Opinnot Julkaistu:

FITechin opintotarjonnassa maksuttomia opintoja toisen asteen opiskelijoille

Aalto-yliopiston kurssien aiheina mm. ohjelmoinnin ja mobiilisovellusten perusteita, Python-ohjelmointia sekä koneoppimista.
The Ocean’s Curtain is inspired by the way the surface of water looks when viewed from the seabed. Kurotuksia - Higher Powers exhibition. Photo: Mikko Raskinen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Matematiikkaa ja taiteita sulauttava Kurotuksia – Higher Powers avautuu Heurekassa tänään – jättimäisiä limasieniteoksia on esillä jopa kaksin kappalein

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen ”Kristallikukkia peilisaleissa: Matematiikka kohtaa taiteen ja arkkitehtuurin” -kurssi huipentuu tänään tiedekeskus Heurekassa avattavaan Kurotuksia – Higher Powers -loppunäyttelyyn. Se juhlistaa kurssin kymmenvuotista taivalta monialaisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi, ja on samalla kurssin toinen näyttely Heurekassa.
Sofia Guridi pictured in a lab setting.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Sofia Guridi muotoilee maailmaa paremmaksi älykkäiden tekstiilien avulla

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen tohtoriopiskelija Sofia Guridi haluaa luoda bio-pohjaisia älytekstiilejä, jotka auttavat ihmisten arjen parantamisessa.