Uutiset

Uusi sivuaine: Aalto Wood

Uusi Aalto Wood -sivuaine on kaikkien aineiden opiskelijoiden valittavissa 2022 alkaen.
Cross-cut wood disk on a wooden table

CHEM3065 Aalto Wood -sivuaineen suoritettuaan, opiskelijat ymmärtävät syvällisesti puumateriaalin perusominaisuudet sekä puutuotteiden toiminnallisuudet erilaisissa käyttökohteissa. Opiskelijat voivat soveltaa puuhun ja puutuotteisiin liittyvää osaamistaan niin puutieteen ja puutekniikan alalla, kuin myös rakentamisen, arkkitehtuurin ja muotoilun aloilla. Lisätietoa sivuaineesta ja sen rakenteesta löytyy Opiskelijan oppaasta alla olevasta linkistä:

Aalto Wood Opiskelijan oppaassa (englanniksi)

Esitietovaatimukset

CHEM-C2470 Forests, Wood and Carbon, 5 cr (online) on sivuaineen esitietovaatimuksena ja tarjolla I-periodissa ja V-periodissa lukuvuonna 2023-2024. Sivuaineen voi lisätä omaan ohjelmaansa sekä ilmoittautua esitietokurssille Sisussa. Sivuaineeseen ei ole hakuprosessia tai muita rajoituksia. 

Forests, Wood, and Carbon -kurssi (Sisu) Uutissivu Forest, Wood, and Carbon -kurssista

Puu on mahtava materiaali, joka tarjoaa aina uusia mahdollisuuksia erilaisiin käyttökohteisiin.

Professori Lauri Rautkari

Sivuaineen rakenne

Opetus on englanniksi ja laajuus 20–25 op (laajuus tulee varmistaa opiskelijan omasta ohjelmasta!) Kaksi pakollista kurssia (III- ja IV-periodeissa) yhteensä 10 op järjestetään verkkokursseina, mahdollistaen itsenäisen ja joustavan suoritustavan. Lisätietoa kursseista Sisussa:

Pakollinen kurssi: Wood material science (Sisu)Pakollinen kurssi: Wood products and processes (Sisu)Pakollisen osuuden jälkeen opiskelijat voivat valita suuntautumisen puutieteisiin (CHEM), puurakenteisiin (ENG) tai puuarkkitehtuuriin ja muotoiluun (ARTS), mutta monialaisia kokonaisuuksia suositellaan. Valinnaisten kurssien lista löytyy sivuaineen Into-sivulta (linkki yllä).

Different scales are shown from a tree to molecules forming the cell wall.
Sivuaineen pakollisessa osuudessa esitellään puun rakenne eri tasoilla: metsässä kasvavasta puusta molekyylitason rakenteisiin. (Daniela Altgen)

Monialaisuus

Sivuaine kumpuaa Aalto Wood -yhteistyöstä Arkkitehtuurin ja muotoilun, Rakennustekniikan ja Biotuotteiden ja Biotekniikan laitosten välillä. Pitkäaikaisen yhteistyön keskiössä on ollut kehittää monialaista puuhun liittyvää opetusta, tutkimusta ja tuotekehitystä laadukkaan puunkäytön edistämiseksi. Lisätietoa alla olevasta linkistä:

Aalto Wood collaboration

Kysymyksiä?

Sivuaineeseen liittyviin kysymyksiin vastaa Oppimispalveluissa Pauliina Ketola ([email protected]) tai sivuaineen vastaava Professori Lauri Rautkari.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.
Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.
Metsähovi 50 vuotta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Paljon onnea 50-vuotias Metsähovin radio-observatorio

Tasan 50 vuotta sitten 11.4.1974 radioteleskooppi Kirkkonummella liikahti ensimmäistä kertaa ja siitä lähtien radioastronomisen havaintodatan kerääminen on ollut katkeamatonta.
Olli Ikkala ja Esa Saarinen
Yliopisto Julkaistu:

Olli Ikkala ja Esa Saarinen löysivät barokkimusiikista ja luennoimisesta yhteisen sävelen

Kohdatessaan Olli Ikkala ja Esa Saarinen keskustelivat uruista ja luentojen tunnelmasta.