Uutiset

Uusi sivuaine: Aalto Wood

Uusi Aalto Wood -sivuaine on kaikkien aineiden opiskelijoiden valittavissa 2022 alkaen.
Cross-cut wood disk on a wooden table

CHEM3065 Aalto Wood -sivuaineen suoritettuaan, opiskelijat ymmärtävät syvällisesti puumateriaalin perusominaisuudet sekä puutuotteiden toiminnallisuudet erilaisissa käyttökohteissa. Opiskelijat voivat soveltaa puuhun ja puutuotteisiin liittyvää osaamistaan niin puutieteen ja puutekniikan alalla, kuin myös rakentamisen, arkkitehtuurin ja muotoilun aloilla. Lisätietoa sivuaineesta ja sen rakenteesta löytyy Intosta alla olevasta linkistä:

Aalto Wood Intossa

 

Esitietovaatimukset

CHEM-C2470 Forests, Wood and Carbon, 5 cr (online) on sivuaineen esitietovaatimuksena ja tarjolla ensimmäistä kertaa I-periodissa (myös V-periodissa) lukuvuonna 2022-2023. Sivuaineeseen ei ole hakuprosessia tai muita rajoituksia. Sivuaineen voi lisätä omaan ohjelmaansa sekä ilmoittautua esitietokurssille Sisussa:

Forests, Wood, and Carbon -kurssi (Sisu) Uutissivu Forest, Wood, and Carbon -kurssista

Puu on mahtava materiaali, joka tarjoaa aina uusia mahdollisuuksia erilaisiin käyttökohteisiin.

Professori Lauri Rautkari

Sivuaineen rakenne

Opetus on englanniksi ja laajuus 20–25 op (laajuus tulee varmistaa opiskelijan omasta ohjelmasta!) Kaksi pakollista kurssia (III- ja IV-periodeissa) yhteensä 10 op järjestetään verkkokursseina, mahdollistaen itsenäisen ja joustavan suoritustavan. Lisätietoa kursseista Sisussa:

Pakollinen kurssi: Wood material science (Sisu)Pakollinen kurssi: Wood products and processes (Sisu)Pakollisen osuuden jälkeen opiskelijat voivat valita suuntautumisen puutieteisiin (CHEM), puurakenteisiin (ENG) tai puuarkkitehtuuriin ja muotoiluun (ARTS), mutta monialaisia kokonaisuuksia suositellaan. Valinnaisten kurssien lista löytyy sivuaineen Into-sivulta (linkki yllä).

Different scales are shown from a tree to molecules forming the cell wall.
Sivuaineen pakollisessa osuudessa esitellään puun rakenne eri tasoilla: metsässä kasvavasta puusta molekyylitason rakenteisiin. (Daniela Altgen)

Monialaisuus

Sivuaine kumpuaa Aalto Wood -yhteistyöstä Arkkitehtuurin ja muotoilun, Rakennustekniikan ja Biotuotteiden ja Biotekniikan laitosten välillä. Pitkäaikaisen yhteistyön keskiössä on ollut kehittää monialaista puuhun liittyvää opetusta, tutkimusta ja tuotekehitystä laadukkaan puunkäytön edistämiseksi. Lisätietoa alla olevasta linkistä:

Aalto Wood collaboration

 

Kysymyksiä?

Sivuaineeseen liittyviin kysymyksiin vastaa Oppimispalveluissa Pauliina Ketola ([email protected]) tai sivuaineen vastaava Professori Lauri Rautkari.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

people sitting
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopistosta valmistuneet maisterit ja tohtorit ovat työllistyneet hyvin

Valtakunnallinen uraseurantakysely käynnistyy 3. lokakuuta. Kysely lähetetään vuonna 2017 maisteriksi ja vuonna 2019 tohtoriksi valmistuneille.
Finavia-projektin työryhmä, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat auttoivat Finaviaa analysoimaan Helsinki-Vantaan terminaalilogistiikkaa

Lentomatkustuksen yllättävän nopea elpyminen on aiheuttanut kapasiteettiongelmia.
Leila Arstila solving an escape game challenge together with Santtu Sievänen. Veeti Ojanperä helped to find the solution. Copyright: David Bohmann
Opinnot Julkaistu:

Linda Liukkaan tapaaminen rohkaisi Leila Arstilaa vaihtamaan tietotekniikkaan – nyt hän edusti Suomea kyberturvallisuuskilpailuissa Itävallassa

Tietotekniikan laitoksen maisteriopiskelija Leila Arstila osallistui 13.–16. syyskuuta Euroopan kyberturvallisuuskilpailuihin (European Cyber Security Challenge) Itävallassa. Kilpailu on suunnattu nuorille tietoturvaosaajille ja sen järjestäjää muun muassa Euroopan Unionin kyberturvallisuusvirasto (ENISA).
Teachers handbook icons
Opinnot Julkaistu:

Käsikirja opettamiseen Aalto-yliopistossa on julkaistu!

Opettajan käsikirjan ensimmäiset osat on julkaistu englanniksi. Suomenkielinen käännös tehdään syksyn aikana.