Uutiset

Uusi sivuaine: Aalto Wood

Uusi Aalto Wood -sivuaine on kaikkien aineiden opiskelijoiden valittavissa 2022 alkaen.
Cross-cut wood disk on a wooden table

CHEM3065 Aalto Wood -sivuaineen suoritettuaan, opiskelijat ymmärtävät syvällisesti puumateriaalin perusominaisuudet sekä puutuotteiden toiminnallisuudet erilaisissa käyttökohteissa. Opiskelijat voivat soveltaa puuhun ja puutuotteisiin liittyvää osaamistaan niin puutieteen ja puutekniikan alalla, kuin myös rakentamisen, arkkitehtuurin ja muotoilun aloilla. Lisätietoa sivuaineesta ja sen rakenteesta löytyy Intosta alla olevasta linkistä:

Aalto Wood Intossa

 

Esitietovaatimukset

CHEM-C2470 Forests, Wood and Carbon, 5 cr (online) on sivuaineen esitietovaatimuksena ja tarjolla ensimmäistä kertaa I-periodissa (myös V-periodissa) lukuvuonna 2022-2023. Sivuaineeseen ei ole hakuprosessia tai muita rajoituksia. Sivuaineen voi lisätä omaan ohjelmaansa sekä ilmoittautua esitietokurssille Sisussa:

Forests, Wood, and Carbon -kurssi (Sisu) Uutissivu Forest, Wood, and Carbon -kurssista

Puu on mahtava materiaali, joka tarjoaa aina uusia mahdollisuuksia erilaisiin käyttökohteisiin.

Professori Lauri Rautkari

Sivuaineen rakenne

Opetus on englanniksi ja laajuus 20–25 op (laajuus tulee varmistaa opiskelijan omasta ohjelmasta!) Kaksi pakollista kurssia (III- ja IV-periodeissa) yhteensä 10 op järjestetään verkkokursseina, mahdollistaen itsenäisen ja joustavan suoritustavan. Lisätietoa kursseista Sisussa:

Pakollinen kurssi: Wood material science (Sisu)Pakollinen kurssi: Wood products and processes (Sisu)Pakollisen osuuden jälkeen opiskelijat voivat valita suuntautumisen puutieteisiin (CHEM), puurakenteisiin (ENG) tai puuarkkitehtuuriin ja muotoiluun (ARTS), mutta monialaisia kokonaisuuksia suositellaan. Valinnaisten kurssien lista löytyy sivuaineen Into-sivulta (linkki yllä).

Different scales are shown from a tree to molecules forming the cell wall.
Sivuaineen pakollisessa osuudessa esitellään puun rakenne eri tasoilla: metsässä kasvavasta puusta molekyylitason rakenteisiin. (Daniela Altgen)

Monialaisuus

Sivuaine kumpuaa Aalto Wood -yhteistyöstä Arkkitehtuurin ja muotoilun, Rakennustekniikan ja Biotuotteiden ja Biotekniikan laitosten välillä. Pitkäaikaisen yhteistyön keskiössä on ollut kehittää monialaista puuhun liittyvää opetusta, tutkimusta ja tuotekehitystä laadukkaan puunkäytön edistämiseksi. Lisätietoa alla olevasta linkistä:

Aalto Wood collaboration

 

Kysymyksiä?

Sivuaineeseen liittyviin kysymyksiin vastaa Oppimispalveluissa Pauliina Ketola ([email protected]) tai sivuaineen vastaava Professori Lauri Rautkari.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto BIZ Homecoming Day 2023, Pekka Mattila vetää keskustelua
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Suhteemme elinkeinoelämään on elävä ja rikas, sanoo markkinoinnin professori Pekka Mattila

”Kokeilemme rohkeasti monenlaisia yhteistyökuvioita, joista osa toimii paremmin ja osan elinkaari jää lyhyemmäksi.”
Risteilyalus Meyer Turun telakan edustalla.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

FITechin Turku-hanke päättyi – osaamisen taso nousi ja yliopistojen välinen yhteistyö lisääntyi

Hankkeessa järjestettiin 609 kurssia ja rekisteröitiin yli 20 200 kurssiosallistumista.
SemiSummer2023 Kampanja banneri
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Puolijohdealan kesätyöpaikkoja avoinna tutkimusryhmissä

Puolijohdealan kasvu ja sen investoinnit Suomessa lisäävät myös osaajien tarvetta. Neljän puolijohdealan yrityksen Picosun, an Applied Materials Companyn, Okmeticin, Muratan ja KYOCERA Tikitin lahjoituksen turvin Aalto-yliopisto tarjoaa mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja Sähkötekniikan ja Kemian tekniikan korkeakouluissa kesällä 2023. Semi-Summer 2023 -ohjelman kesätyöpaikat tarjoavat mahdollisuuden kartuttaa osaamista, jota tarvitaan kasvavalla ja kansainvälisellä alalla.
Venla Kaislo Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Venla Kaislo: Odotan innolla kaikkea siistiä, mitä pääsen tulevaisuudessa tekemään

Bioinformaatioteknologiaa ensimmäistä vuotta opiskeleva Venla on ollut yllättynyt siitä, kuinka aktiivinen opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa on.