Uutiset

Uudessa yhteistyöhankkeessa kehitetään ongelmaperustaista oppimista Etelä-Aasiassa

Aalto Global Impactin vetämän Erasmus+-hankkeen tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden ja yliopistojen valmiuksia tarttua globaaleihin kehityshaasteisiin.
SGT_Aalto_Nepal_Kristjana_Adalgeirsdottir

Aalto Global Impact (AGI) on saanut miljoonan euron maksimirahoituksen Euroopan komissiolta uuteen yhteistyöhankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää ongelmaperustaista oppimista Etelä-Aasiassa. Rahoitus myönnetään Erasmus+ Higher Education – International Capacity Building -ohjelmasta.

Strengthening problem-based learning in South Asian Universities -hankkeessa on mukana Aalto-yliopiston lisäksi yhdeksän yliopistoa Intiassa, Nepalissa, Bhutanissa, Alankomaissa ja Liettuassa.

Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan globaaleihin kestävän kehityksen haasteisiin tarttuvia monitieteisiä projektikursseja kumppaniyliopistoissa. Samalla vahvistetaan opettajien koulutuksen ja verkostojen rakentamisen avulla yliopistojen valmiuksia sisällyttää ongelmaperustaista oppimista (Problem-based learning, PBL) opetukseensa ja opetusohjelmaansa.

Hankkeeseen kuuluu vuosittain kolme aasialaisten yliopistojen valitsemaa, paikallisen yhteisön tarpeista nousevaa kestävän kehityksen haastetta, joiden ympärille opetus ja opiskelijayhteistyö rakennetaan.

”Hanke edistää sekä opiskelijoiden oppimista haastavissa kestävän kehityksen kysymyksissä että yliopistojen kansainvälistä verkottumista ja opetuksen kehittämistä. Opiskelijat käsittelevät vertaisryhmissä konkreettisia kehitysongelmia ja oppivat toimimaan monikulttuurisissa ympäristöissä. Opettajat puolestaan työstävät opetusmetodeja ja luovat kansainvälisiä suuntaviivoja paikallisyhteisöjä tukevan ongelmalähtöisen opetuksen malleiksi”, hankkeen vetäjä Riina Subra sanoo.

Kehitysprojekteissa tehdään läheistä yhteistyötä muun muassa kansalaisjärjestöjen, yritysten ja paikallisten viranomaisten kanssa. Ensimmäinen yhteistyöprojekti keskittyy maanjäristyksen jälkeiseen jälleenrakennukseen Nepalissa.

“PBL-hanke on hyvä keino motivoida uutta opiskelijasukupolvea luovaan oppimiseen ja rakentaa siteitä yliopiston ja paikallisten yhteisöjen välillä", sanoo rakennustekniikan laitoksen johtaja Lena Sthapit nepalilaisesta Asian Institute of Technology & Managementista.

AGI koordinoi myös vuonna 2017 käynnistynyttä PBL East Africa -hanketta, jossa Aalto-yliopiston ja kumppaniyliopistojen opiskelijat työstävät kestävän kehityksen haasteita Keniassa, Tansaniassa ja Ugandassa.

"Hankkeessa kehitetty vertaisoppimisen malli on tuottanut aktiivista yhteistyötä ja oppimistuloksia sekä Suomessa että kumppanimaissa. Se on johtanut uusien kurssikokonaisuuksien ja monitieteisen opetuksen syntymiseen Itä-Afrikan yliopistoissa", Riina Subra kertoo.

"Aalto-yliopiston eri koulujen opiskelijat voivat päästä mukaan PBL South Asia -hankkeisiin kuuluviin projekteihin esimerkiksi poikkitieteellisten Creative Sustainability- ja International Design Business Management- maisteriohjelmien, Sustainable Global Technologies -studiokurssin sekä sähkötekniikan ja insinööritieteiden korkeakoulujen maisteriohjelmien kautta", kertoo AGI:n johtaja Teija Lehtonen.

Mukana hankkeessa ovat Aalto-yliopiston lisäksi seuraavat yliopistot:

  • Asian Institute of Technology & Management, Nepal
  • Delft University of Technology, Alankomaat
  • Indian Institute of Technology Bombay, Intia
  • Indian Institute of Science Bangalore, Intia
  • Kathmandu University, Nepal
  • Kaunas University of Technology, Liettua
  • Nepal Engineering College, Nepal
  • Royal University of Bhutan, Bhutan
  • Sagarmatha Engineering College, Nepal
     

Kuva: Sustainable Global Technologies -studiokurssin opiskelijat Nepalissa vuonna 2017. Kuvaaja: Kristjana Adalgeirsdottir.

Lisätietoa:

Teija Lehtonen, johtaja, Aalto Global Impact
0400 618328
[email protected]

Riina Subra, Senior Manager, Aalto Global Impact
[email protected] 
050 4066251

Aalto Global Impact edistää globaalia kestävää kehitystä Aalto-yliopiston tutkimuksessa ja opetuksessa.
aaltoglobalimpact.org

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Designs for a Cooler Planet 2024 Open call
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Hae syksyn Designs for a Cooler Planetiin 22.1.2024 mennessä

Kerro miten tutkimuksesi tai projektisi muuttaa maailmaa.
Professori Ville Alopaeus.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu professoreihimme: Ville Alopaeus

Ville Alopaeus on toiminut kemian tekniikan professorina Aalto-yliopistossa vuodesta 2008. Erotusoperaatioita ja prosessien mallitusta tutkiva Alopaeus pyrkii edistämään siirtymää kohti uusiutuvaa energia- ja materiaaliympäristöä.
Esa Saarisen Filosofia Systeemiajattel, kuva: Mikko Raskinen
Opinnot Julkaistu:

Kuuletko muumipilvien kutsun? Esa Saarinen luennoi taas Aalto-salissa tammi- ja helmikuussa

Filosofi ja emeritusprofessori Esa Saarinen tekee paluun Aalto-saliin 10. tammikuuta ja 28. helmikuuta.
Alvari square winter
Opinnot Julkaistu:

Avoimen yliopiston kevään 2024 kurssit on julkaistu

Ilmoittautuminen avoimen yliopiston kevään kursseille alkaa aikaisintaan 11. joulukuuta.