Uutiset

Unite!-yliopistoverkoston uusi Missio 2030 näyttää tien tuleville vuosille

Uniten tavoitteena on olla tiennäyttäjä siinä, miten erinomaisella tutkimuksella, innovoinnilla ja koulutuksella vastataan aikamme haasteisiin. Tavoitteet on kirjattu uuteen missioon, jota on ollut tekemässä koko Unite-yhteisö.
People in Harald Herlin.

Unite-yliopistoverkosto pyrkii luomaan runsaasti uusia ja ennennäkemättömiä mahdollisuuksia opiskelijoilleen, henkilökunnalleen ja yhteistyökumppaneilleen tulevina vuosina. Jatkaen vuonna 2019 alkanutta matkaansa, Unite! pyrkii kehittymään dynaamisena ja osallistavana yliopistoverkostona, joka on sitoutunut pitkäaikaiseen kestävään yhteistyöhön ja asteittaiseen integraatioon.

Verkoston tavoitteista tuleville vuosille todetaan Unite! Mission Statement 2030 -dokumentissa seuraavasti: 

  • Tarjoamalla innovatiivisia oppimis- ja opetusmahdollisuuksia koulutamme päteviä tulevaisuuden eurooppalaisia ja maailmanlaajuisia asiantuntijoita sekä vastuullisia kansalaisia, joilla on keskeisiä taitoja digitaaliseen ja vihreään siirtymään.
  • Rakennamme vahvaa ja osallistavaa yhteisöä, joka edistää ajatusten vapaata kulkua, laajaa osallistumista ja yhtäläistä pääsyä tarjontaansa.
  • Rakennamme kehittynyttä monikielistä, virtuaalista ja fyysistä Euroopan laajuista kampusta, jossa on saumatonta liikkua ja jossa opiskelijoiden, henkilökunnan ja kumppaneiden yhteisöt löytävät helposti virtuaaliset ja fyysiset tilat, luovat mahdollisuuksia oppimiseen, tutkimukseen ja innovointiin sekä tarjoavat palveluita yhteistyöhön ja tiimien rakentamiseen päivittäin eri puolilla Eurooppaa useissa eri muodoissa ja monen kanavan kautta.

Uniten hallinto ja verkoston yliopistojen rehtorit hyväksyivät ja allekirjoittivat uuden vision ja tavoitteet maaliskuussa 2022. 

Tanja Bruehl is the President of Unite! university alliance

”Yhteiskuntamme kohtaa tällä hetkellä lukuisia haasteita. Ennen kaikkea tarvitsemme Euroopassa paluuta rauhaan. Meidän on elvytettävä rauhanomaisen kansainvälisen vuoropuhelun ja yhteistyön arvo. Kestävään tulevaisuuteen keskittyen meidän on myös torjuttava ilmastonmuutosta ja valmisteltava digitaalisiirtymää. Tämän päivän ja huomisen haasteisiin vastaaminen edellyttää tiivistä yhteistyötä sekä Euroopassa että maailmanlaajuisesti. Teknologioihin ja innovaatioihin keskittyvänä yliopistoverkostona pyrimme tarjoamaan impulsseja näiden muutosprosessien suunnitteluun. Unite! tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia ja on merkittävä lisäarvo kaikille opiskelijoillemme, tutkijoillemme, henkilökunnallemme ja viime kädessä yhteiskunnalle. Olemme päättäneet muokata verkostomme tulevaisuutta. Kaikki yhteisömme jäsenet ovat motivoituneita tavoittelemaan uusia näköaloja Unitelle."

Tanja Brühl, Unite!:n puheenjohtaja

Uusi rahoitushakemus Unite-yliopistoverkoston vahvistamiseksi 

Yllä kuvatut tavoitteet ja visio toimivat myös perustana Uniten Erasmus+ -hakemukselle uudessa Euroopan komission haussa. Mikäli Euroopan komissio hyväksyy hakemuksen tänä kesänä, Unite! aloittaa uuden kauden monilla uusilla toimilla, kuten

  • myöntämällä siemenrahoitusta verkoston jäsenten tietyn aihepiirin ympärille perustettaville yhteisöille ja uusille tutkimusmahdollisuuksille,
  • luomalla vilkkaan, osallistavan ja aktiivisesti osallistuvan sekä sitoutuneen Uniten opiskelijayhteisön,
  • perustamalla Uniten tohtorikoulu tietyillä painopistealueilla sekä 
  • hakemalla uusia yhteistyökumppaneita innovaatioyhteisöömme digitaalisen ja vihreän siirtymän alueelta.

Puolan Wroclaw Tech ja Itävallan TU Graz tulevat Uniten täysjäseniksi vuoden 2022 lopussa, mikäli uusi hakemus hyväksytään. 

Unite! university alliance has 7 current partners and 2 new partners will join in the end 2022.

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Lue lisää
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
kuva pikku finlandian puupilarista ja teksti time out
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ravistelee rakentamisen käytäntöjä New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä

Koko eurooppalaista rakennusalaa kestävään muutokseen kirittävä näyttely Time Out! on esillä Brysselissä 9.–13.4.2024 osana NEB-festivaalia.
Two of the awardees and their robotic arm all holding colorful mugs. Aalto Open Science Award, Honorary mention.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 kolmas sija – Älykkään robotiikan ryhmän Robotic Manipulation of Deformable Objects -projekti

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon kolmannen sijan saavuttaneita Älykkään robotiikan ryhmän jäseniä.
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.