Uutiset

Unite!-yliopistoverkoston uusi Missio 2030 näyttää tien tuleville vuosille

Uniten tavoitteena on olla tiennäyttäjä siinä, miten erinomaisella tutkimuksella, innovoinnilla ja koulutuksella vastataan aikamme haasteisiin. Tavoitteet on kirjattu uuteen missioon, jota on ollut tekemässä koko Unite-yhteisö.
People in Harald Herlin.

Unite-yliopistoverkosto pyrkii luomaan runsaasti uusia ja ennennäkemättömiä mahdollisuuksia opiskelijoilleen, henkilökunnalleen ja yhteistyökumppaneilleen tulevina vuosina. Jatkaen vuonna 2019 alkanutta matkaansa, Unite! pyrkii kehittymään dynaamisena ja osallistavana yliopistoverkostona, joka on sitoutunut pitkäaikaiseen kestävään yhteistyöhön ja asteittaiseen integraatioon.

Verkoston tavoitteista tuleville vuosille todetaan Unite! Mission Statement 2030 -dokumentissa seuraavasti: 

  • Tarjoamalla innovatiivisia oppimis- ja opetusmahdollisuuksia koulutamme päteviä tulevaisuuden eurooppalaisia ja maailmanlaajuisia asiantuntijoita sekä vastuullisia kansalaisia, joilla on keskeisiä taitoja digitaaliseen ja vihreään siirtymään.
  • Rakennamme vahvaa ja osallistavaa yhteisöä, joka edistää ajatusten vapaata kulkua, laajaa osallistumista ja yhtäläistä pääsyä tarjontaansa.
  • Rakennamme kehittynyttä monikielistä, virtuaalista ja fyysistä Euroopan laajuista kampusta, jossa on saumatonta liikkua ja jossa opiskelijoiden, henkilökunnan ja kumppaneiden yhteisöt löytävät helposti virtuaaliset ja fyysiset tilat, luovat mahdollisuuksia oppimiseen, tutkimukseen ja innovointiin sekä tarjoavat palveluita yhteistyöhön ja tiimien rakentamiseen päivittäin eri puolilla Eurooppaa useissa eri muodoissa ja monen kanavan kautta.

Uniten hallinto ja verkoston yliopistojen rehtorit hyväksyivät ja allekirjoittivat uuden vision ja tavoitteet maaliskuussa 2022. 

Tanja Bruehl is the President of Unite! university alliance

”Yhteiskuntamme kohtaa tällä hetkellä lukuisia haasteita. Ennen kaikkea tarvitsemme Euroopassa paluuta rauhaan. Meidän on elvytettävä rauhanomaisen kansainvälisen vuoropuhelun ja yhteistyön arvo. Kestävään tulevaisuuteen keskittyen meidän on myös torjuttava ilmastonmuutosta ja valmisteltava digitaalisiirtymää. Tämän päivän ja huomisen haasteisiin vastaaminen edellyttää tiivistä yhteistyötä sekä Euroopassa että maailmanlaajuisesti. Teknologioihin ja innovaatioihin keskittyvänä yliopistoverkostona pyrimme tarjoamaan impulsseja näiden muutosprosessien suunnitteluun. Unite! tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia ja on merkittävä lisäarvo kaikille opiskelijoillemme, tutkijoillemme, henkilökunnallemme ja viime kädessä yhteiskunnalle. Olemme päättäneet muokata verkostomme tulevaisuutta. Kaikki yhteisömme jäsenet ovat motivoituneita tavoittelemaan uusia näköaloja Unitelle."

Tanja Brühl, Unite!:n puheenjohtaja

Uusi rahoitushakemus Unite-yliopistoverkoston vahvistamiseksi 

Yllä kuvatut tavoitteet ja visio toimivat myös perustana Uniten Erasmus+ -hakemukselle uudessa Euroopan komission haussa. Mikäli Euroopan komissio hyväksyy hakemuksen tänä kesänä, Unite! aloittaa uuden kauden monilla uusilla toimilla, kuten

  • myöntämällä siemenrahoitusta verkoston jäsenten tietyn aihepiirin ympärille perustettaville yhteisöille ja uusille tutkimusmahdollisuuksille,
  • luomalla vilkkaan, osallistavan ja aktiivisesti osallistuvan sekä sitoutuneen Uniten opiskelijayhteisön,
  • perustamalla Uniten tohtorikoulu tietyillä painopistealueilla sekä 
  • hakemalla uusia yhteistyökumppaneita innovaatioyhteisöömme digitaalisen ja vihreän siirtymän alueelta.

Puolan Wroclaw Tech ja Itävallan TU Graz tulevat Uniten täysjäseniksi vuoden 2022 lopussa, mikäli uusi hakemus hyväksytään. 

Unite! university alliance has 7 current partners and 2 new partners will join in the end 2022.

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kuuden muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Lue lisää
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

5G-kesäkoulu 2022
Yhteistyö Julkaistu:

5G Hack the Mall -kesäkoulu tarjoaa yrityksille ja alueille kustannustehokkaan tavan oppia 5G-teknologiasta

Se tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden käynnistää yrityksiä ja aluetta palvelevia uusinta teknologiaa soveltavia kehitysprojekteja.
Design by Sushant Passi
Yhteistyö Julkaistu:

Fiskars Group lahjoittaa 250 000 euroa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun alalle

Lahjoitus on osa Fiskars Groupin ja Aallon pitkäaikaista yhteistyötä, joka on sisältänyt muun muassa vastuulliseen muotoiluun ja tulevaisuuden materiaaleihin keskittyviä kursseja.
Porthania
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Matematiikan alan naisten kansainvälinen konferenssi ja Ladyženskaja-palkinnon julkistus 1.-2.7.2022

International Mathematical Union -järjestön matematiikan alan naisten valiokunta järjestää kautta aikojen toisen (WM2)- eli World Meeting for Women in Mathematics -konferenssin 1.–2.7.2022. Sen yhteydessä jaetaan matemaattisen fysiikan palkinto, joka on nimetty Olga Aleksandrovna Ladyženskajan mukaan.
Mirko Varano is the Unite! Key Liaison Officer at KTH.
Yhteistyö Julkaistu:

Yli 200 Unite-yliopistoverkoston jäsentä kokoontui Tukholmassa

Aurinkoinen Tukholma toivotti tervetulleeksi yli 200 Unite-yliopistoverkoston työntekijää ja opiskelijaa kesäiseen yhteisötapahtumaan 13.-15.6.2022 KTHlle.