Twitter-konferenssi tavoittaa puoli miljoonaa neurotieteestä kiinnostunutta

Tiedekonferenssien järjestäminen on kallista ja aikaa vievää, ja hiilijalanjälki on usein raskas. Vaihtoehtona matkustamiselle neurotieteilijät ovat jo kahtena aikaisempana vuonna järjestäneet Brain Twitter -konferenssin, johon voi osallistua seuraamalla @realBrainTC-käyttäjää Twitterissä. Tämänvuotinen konferenssi alkaa 14.3. klo 6.45 Suomen aikaa. Aikaisempina vuosina konferenssi on tavoittanut keskimäärin puoli miljoonaa Twitter-käyttäjää.
Brain Twitter -konferenssissa tutkijat esittelevät tutkimustuloksiaan twiittaamalla. Esityksiin voi sisältyä kuvia, tutkimustuloksia ja videoita, ja Twitter-yleisö voi esittää tutkijoille kysymyksiä ja osallistua keskusteluun. Esitykset valitaan vertaisarvioinnin perusteella. Yleisölle konferenssin seuraaminen ja keskusteluun osallistuminen on ilmaista.
”Tänä vuonna meillä on todella kiinnostavia pääpuhujia ja ennätysmäärä esityksiä. Esimerkiksi professori Alice Proverbion esitys käsittelee musiikin kuunteluun liittyvien tunne-elämyksien aivomekanismeja, ja tutkijatohtori Jay van Bavel kertoo sosiaalisesta neurotieteestä”, kertoo Aalto-yliopiston tutkija Sasa Kivisaari, joka on yksi tapahtuman järjestäjistä.

Tänä vuonna Brain Twitter -konferenssissa esiintyy 61 tutkijaa 12 eri aikavyöhykkeeltä. Tapahtuma alkaa torstaina 14.3. kello 6.45 Suomen aikaa ja kestää yhteensä 19 tuntia.
Pääpuhujat (Suomen aikaa):
klo 10.00 professori Alice M. Proverbio, Milano-Bicoccan yliopisto, @AliceProverbio
klo 16.00 apulaisprofessori Jay Van Bavel, New Yorkin yliopisto, @jayvanbavel
klo 20.00 tutkijatohtori Stephanie Jones, Brownin yliopisto, @drstephjones
klo 22.00 professori Russ Poldrak, Stanfordin yliopisto, @russpoldrack
klo 0.00 professori Paul Thompson, Etelä-Kalifornian yliopisto, @PTenigma
”Kansainvälinen yhteistyö ja vuorovaikutus ovat olennainen osa tieteentekoa. Twitter-konferenssin kasvava suosio osoittaa, että tutkijat ovat entistä tietoisempia hiilijalanjäljestään. Tiedeyhteisö tarvitsee uusia yhteistyömenetelmiä, jotka eivät vaadi lentämistä ympäri maailmaa”, selittää Tommi Himberg, yksi konferenssin perustajajäsenistä.
Australialainen tiedeorganisaatio Mostly Science esittää osan tämänvuotisesta Twitter-konferenssista suorana lähetyksenä Facebookissa. Tapahtuma sijoittuu aivotutkimusta tukevan Dana-säätiön aivoviikolle ja sen järjestävät Aalto-yliopiston tutkijat yhteistyössä ranskalaisen Lillen yliopiston ja yhdysvaltalaisen Harvardin yliopiston tutkijoiden kanssa.
Seuraa konferenssia Twitterissä: #brainTC, @realbrainTC.
Lisätietoa:
Tommi Himberg, @tijh
Tutkijatohtori
Aalto-yliopiston neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitos
[email protected]
puh. 050 313 9439
Sasa Kivisaari, @SasaKivisaari
Tutkijatohtori
Aalto-yliopiston neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitos
[email protected]
puh. 050 432 2828
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Poissaolot töistä on suurin syy siihen, että naisia on toimitusjohtajina miehiä vähemmän
Naiset ovat aliedustettuina toimitusjohtajan tehtävissä, koska he viettävät enemmän aikaa työmarkkinoiden ulkopuolella niinä vuosina, joina heidän uransa on nousussa. Naiset myös hakeutuvat miehiä vähemmän myynnin ja tuotannon tehtäviin, joista toimitusjohtajia tyypillisesti rekrytoidaan.
Nokia Säätiön tunnustuspalkinto emeritusprofessori Antti Räisäselle radiotekniikan tutkimuksen ja opetuksen kehittämisestä
Emeritusprofessori Antti Räisänen tunnetaan korkeisiin radiotaajuuksiin liittyvän tieteellisen tutkimuksen uranuurtajana sekä intohimoisena radiotekniikan opetuksen kehittäjänä.
Tuore tutkimus paljastaa, missä maailman ruoantuotanto on haavoittuvinta
Analyysi osoittaa, missä ja miten teollinen maatalous on kaikkein herkimmillään häiriöille.